Проблем с предни дискове
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с предни дискове
Здравейте Колеги.
Имам проблем с предните дискове.Миналата година май месец смених предни дискове и накладки с неизвестна марка(цена около 160 лв 2та) и ги изкриви.Тази година смених предни дискове и накладки май месец с Textar .Проблем с тресенето на волана при натискане на спирачки се появи отново след 3 месеца.Ползването на спирачки ми е табу след 1 година каране с криви дискове и не сам ги озорил толкова новите.По предницата единствения проблем ми е лек луфт на рейката .Сменени са тампони на носачи,биалетки,накрайници(вътре/вънка).Може ли проблема да ми идва от рейката ?
Имам проблем с предните дискове.Миналата година май месец смених предни дискове и накладки с неизвестна марка(цена около 160 лв 2та) и ги изкриви.Тази година смених предни дискове и накладки май месец с Textar .Проблем с тресенето на волана при натискане на спирачки се появи отново след 3 месеца.Ползването на спирачки ми е табу след 1 година каране с криви дискове и не сам ги озорил толкова новите.По предницата единствения проблем ми е лек луфт на рейката .Сменени са тампони на носачи,биалетки,накрайници(вътре/вънка).Може ли проблема да ми идва от рейката ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Проблем с предни дискове
Прегледай предницата, не е задължително да е от дисковете. Текстар имат страшно много ментета.
- santo3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 м43
Колега сериозно са те чукнали с цените. Аз имах проблем с дисковете, биеше предницата при висока скорост, след натискане на спирачки. Смених дискове и накладки с REMSA. Много съм доволен, имайки предвид, че съм дал около 100-тина лева за накладките и дисковете заедно, благодарение на намалението което ползвам от приятел
.
Спирачките не дават да ги пипна направо. Ако решиш да си вземеш като моите мога да те насоча към човека, или си потърси сам, но Ремсата се представят супер, поне за сега...

Спирачките не дават да ги пипна направо. Ако решиш да си вземеш като моите мога да те насоча към човека, или си потърси сам, но Ремсата се представят супер, поне за сега...
- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
По скоро не.Луфта на рейката може да бъде обран.При каква скорост ти тресе?Само да те попитам преди ти проверили си джантите да ли не искат баланс може и от това дати тресе волана?
Щом като удариш спирачки само тогава тресе, със сигурност е от дисковете. Попаднал си на ментета най-вероятно. Ако не ти се дават пари за нови, бай стругар за 20-ина лева ще им удари един вятър и да си ги караш прави.
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
Macros37 написа:Здравейте Колеги.
Диска и апарата с накладките са захванати за 1 и съща главина диска се върти на набития в нея лагер и си е независим с 2 думи нищо друго по предницата не може да ти повлияе на диска така че да го криви или квото и да е.. просто случваш на кофти дискове или ги прегряваш редовно ако си правил некви интервенции със сервото(да сложиш по-голямо с цел по-добри спирачки) или имаш проблем с апарата,но дори и така да е то пак всичко опира до диска дали е менте защото ако е от апарата или накладките ще ти мята още със първото настъпване на спирачките с 2 думи... дисковете са кофти намери си оригинални 2ра ръка с минимален ръб и си забрави проблемите или си купи добри нови
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
както казва колегата вземи си някакви оригинални втора ръка с мин.ръб и си свиркаи части колкото искаш. Аз бях си купил диск от тукашен колега за 20лв. бр. (видимо беше седял година на двора му) и останах мн. доволен с 180 съм пипал спирачките и няма никакав проблем.
Но при тебе може и наклатките да не са ти подходящи нищо че са textar наи-вероятно са по твърди и греят повече дисковете.
Но при тебе може и наклатките да не са ти подходящи нищо че са textar наи-вероятно са по твърди и греят повече дисковете.
- alex_sn1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E46 330d
- Детайли за колата: Touring
А какъв е варианта проблемът да не е в дисковете? При мен е същото. Тресеше ,смених дискове + накладки ,проверих апаратите и сега пак има тресене при спиране с висока скорост??? Вярно ,че се продават уникални боклуци ,ама все пак...
No pain , No gain !
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
alex_sn1 написа:А какъв е варианта проблемът да не е в дисковете? При мен е същото. Тресеше ,смених дискове + накладки ,проверих апаратите и сега пак има тресене при спиране с висока скорост??? Вярно ,че се продават уникални боклуци ,ама все пак...
най-лесно се решава проблема по следния начин: минаваш стенд виждаш че всичко ти е изправно от към предница:носачи шарнири главини накраиници биалетки и прочие и след като там всичко е 6 не остава друго освен дискове

Благодаря ви за съветите колеги.
По предницата не остана нищо за сменяване освен рейката.
Качвал сам я на стент правил съм реглаж смед ремонт предница и баланс на гуми ,но проблема си е налице.
Тресе ми почти при всяко натискане на спирачкатаслед 50-60км/ч.
Ще пробвам със стругар.

По предницата не остана нищо за сменяване освен рейката.
Качвал сам я на стент правил съм реглаж смед ремонт предница и баланс на гуми ,но проблема си е налице.
Тресе ми почти при всяко натискане на спирачкатаслед 50-60км/ч.
Ще пробвам със стругар.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Първо иди да ти ги измерят някъде с индикаторен часовник пък тогава на стругар.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Аз съм същия в момента.Свали джантите и завърти дисковете на ръка,гледай докато се въртят спрямо накладките и ще забележиш от време на време какъв луфт се получава като е крив някой от дисковете.При мен ги струговахме и ги изправихме,но левия явно е подал заради истъняването и сега ще слагам нови
.

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Не пестете от спирачки бре момчета... Едно по-мъжко каране на по-бавен терен и почти всичко (от по-евтините) се криви веднага...
Испански дискове, италиански накладки, немски накладки и прочие простотии... Виждал съм доволно коли които просто не спират, ама осезаемо не спират, заради просто некачествени дискове и накладки и гуми... Опъваш се на спирачките и отрицателното ускорение е като на 16-ска купе с газ нормалното
Испански дискове, италиански накладки, немски накладки и прочие простотии... Виждал съм доволно коли които просто не спират, ама осезаемо не спират, заради просто некачествени дискове и накладки и гуми... Опъваш се на спирачките и отрицателното ускорение е като на 16-ска купе с газ нормалното

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
Колега за 1 година смених 2 пъти предни дискове и накдладки с чисто нови и мислех ,че са добри и 2-та пъти.Но ги криви и незнам откаде е проблема.
Пари за спирачки не песта все пак возя семейството си в тази кола.
Мерси за съветите ,ще пиша ако се сетя за нещо друго от какво мисля ,че не е наред и аможе да го причини.
Пари за спирачки не песта все пак возя семейството си в тази кола.
Мерси за съветите ,ще пиша ако се сетя за нещо друго от какво мисля ,че не е наред и аможе да го причини.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
А обръщано ли е внимание на спирачните апарати - буталата и водачите? Както и на главината - трябва да е максимално чиста, за да може диска да легне добре. Бояджиев добре каза и за градските къси, но натоварващи спирания. След едно подобно спиране, спиране на светофар и стоене на спирачка... и ето ти предпоставка за изкривяване.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2