За хората с регулируемо Diederich,JOM,FK и др.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Re: За хората с регулируемо Diederich,JOM,FK и др.

Мнение от In_Memoriam » 17 Окт 2012, 16:15

err0r написа:...

Заради подобни писания доста свестни хора във форума отказаха да помагат и изобщо да се занимават с проблемите на някой друг. А уж форума е да си помагаме :roll: Въобще не си прав за Иво... ама грам. Ако е имало по-остро изказване, то е било провокирано от нещо. Мисля, че темата се изчерпа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 17 Окт 2012, 16:34

bum_bum написа:Огата директно го наричам "неентусиаст" ако ще ми се сърди и той и който и да е било друг.

Изображение

Да ти казвам ли колко ме жегна и заболя от тва че някъв тип в някъв интернет форум с няква собствена оценка ме нарича по някъв начин :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна ogata на 18 Ное 2012, 23:45, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 17 Окт 2012, 17:50

bum_bum написа:Някои неща не е редно да ги пишете.

Иво, това за мен ли е? Не казвам, че си некоректен търговец. Не казвам, че товариш при продажбите си. Казвам, че не се отнасяш правилно с останалите БМВ-ентусиасти, които са се събрали и разнищват проблеми с колите си. Не казвам, че не си помогнал, с каквото можеш и когато можеш, но продължавам да твърдя, че е грозно да набиваш на някого канчето, че няма финансовата възможност за нещо различно от това, което едвам е успял да си позволи! Не искаш да вникнеш в думите ми!

In_Memoriam написа:...Въобще не си прав за Иво... ама грам. Ако е имало по-остро изказване, то е било провокирано от нещо. Мисля, че темата се изчерпа.

Не мисля, че съм го обидил по някакъв начин или че съм казал нещо невярно. Остри изказвания чета от както тая марка Джом стана популярна в България. Първо мислех, че са директно към мен, после осъзнах, че са към марката. Не ме интересува от какво е проворкирано... не ме интересуваше първия път, втория, десетия и петнадесетия път, когато четях на най-различни места какъв шит е това окачване и производните му. Жегна ме това парадиране накрая.
А, и темата ще се изчерпи не когато ти решиш. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 17 Окт 2012, 18:03

Само че тоя "някакъв тип от форума" най-вероятно някога ти е помогнал с нещо, както и на много други. Не е лошо все пак да има и такива спорове, за да се видят някои хора какви са всъщност.
Неентусиасти има стотици, и аз като ентусиаст и човек, който прекарва кажи-речи цялото си свободно време тук не се сдържам да подема темата и да питам еди си кой що така мисли и какви са му мотивите. Никога обаче не съм делял колегите на "имащи пари = ентусиасти" и "нямащи пари = неентусиасти". Никой не копае пари. И когато нямаш финанси за нещо добро, купи си нещо компромисно, ако прецениш, че ще ти свърши работа. Уважавам избора на другите, и не държа сметка на никого. Ама да ме убеждава някой, че Джом е като Кони... само че по-евтино... и че аз ще се прецакам като си купя Кони... Не мога да го възприема как някой може наистина да го мисли това. Или го казва нарочно, или изобщо хабер си няма от света. Темата на kokala какво е - 4-5 страници питанки какво масло да си купи, като той си е решил вече, че повече от 50лв. няма да даде. Ми квото и да вземе ще е ташак. Да има 150лв., пък да пита кое е по-добро... И Ога - спри да ми повтаряш колко смешно звуча, и как представа си нямам кое окачване какво е. Не е нужно да си купя всяко едно, за да ги сравня. Има стоки, за които е ясно, че са нискокачествени, има и такива, които са доказали се. И понеже смятам да отделя една сума, се интересувам максимално много, за да мога да направя добър избор. Ако няма достатъчно пари вероятно и ще изчакам малко, но боклуци по колата няма да монтирам. Щото с тая кола возя и майка ми, и сестра ми, и всякакви други роднини и приятели. И колкото и забавно да звучи - никога не знаеш кога ще те предаде техниката, затова е желателно да се слагат качествени неща (което пак не е гаранция. Гаранция няма за нищо. Виждате, че и новите коли се чупят).
Така че ако съм обидил някого с нещо моля да бъда извинен. Ама доста си следя писанията и ако има обидени то ще е заради тяхното собствено мислене и за начина, по който възприемат казаното от мен.

Едно нещо има, което българина никога няма да се научи да прави (и не проумявам защо) - да уважава мисленето и гледната точка на другия.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 17 Окт 2012, 18:04

err0r написа:
bum_bum написа:Някои неща не е редно да ги пишете.

Иво, това за мен ли е? Не казвам, че си некоректен търговец. Не казвам, че товариш при продажбите си. Казвам, че не се отнасяш правилно с останалите БМВ-ентусиасти, които са се събрали и разнищват проблеми с колите си. Не казвам, че не си помогнал, с каквото можеш и когато можеш, но продължавам да твърдя, че е грозно да набиваш на някого канчето, че няма финансовата възможност за нещо различно от това, което едвам е успял да си позволи! Не искаш да вникнеш в думите ми!

In_Memoriam написа:...Въобще не си прав за Иво... ама грам. Ако е имало по-остро изказване, то е било провокирано от нещо. Мисля, че темата се изчерпа.

Не мисля, че съм го обидил по някакъв начин или че съм казал нещо невярно. Остри изказвания чета от както тая марка Джом стана популярна в България. Първо мислех, че са директно към мен, после осъзнах, че са към марката. Не ме интересува от какво е проворкирано... не ме интересуваше първия път, втория, десетия и петнадесетия път, когато четях на най-различни места какъв шит е това окачване и производните му. Жегна ме това парадиране накрая.
А, и темата ще се изчерпи не когато ти решиш. :dunno:

Нищо не съм решил :) Просто отдавна не се пише нищо смислено, само се продължава с хранилката. Има точно един участник в спора, заради когото се пишат всички тези неща, сигурно знаеш кой е...

П.С. И ти си ми помагал няколко пъти, за което съм ти благодарен, но не мисля, че трябва да ми отговаряш с рогата напред :) На конкурса тази година не знаех, че не беше ти на стълбичката до мен и стиснах ръката на момчето, което те представяше с колата ти ;)
Последна промяна In_Memoriam на 17 Окт 2012, 19:49, променена общо 5 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 17 Окт 2012, 18:09

И кво ? Имаш нещо да казваш ли ? Вица за гаргата и сиренето и поуката от него като "не те е*ат тебе да не се обаждаш" не го ли знаеш ? (Метафора е, аре няма нужда да се правиме на биячи разбрали-недоразбрали)

Тва момче еrror не го познавам ама ми напълни душата. Всеки си печели парите сам и сам решава кво да ги прави.
Казват, че скромността краси човека - темата беше създадена за отзиви относно изброените в заглавието марки, а не коя друга неспомената е по-добра от тях и като цяло маратон по мерене на п*шки. За тва гледайте си в паницата, радвайте си се на нещата които имате и ако можете да помагате с нещо - помагайте. Всеки сам може да си дава наклон на члена и без чужда помощ ;)

Съжалявам ако всичко по-нагоре е прозвучало агресивно. Не съм искал да обидя никой.

Dirty M5 driveR написа:Аз многократно казах, че опит НЯМАМ

Dirty M5 driveR написа:...и аз като ентусиаст и човек, който прекарва кажи-речи цялото си свободно време тук

Не знам къв опит искаш да имаш като сигурно майка ти ти носи сандвичи до бюрото, само и само да не ставаш от паЛъра. :roll:
Последна промяна ogata на 08 Ное 2012, 23:06, променена общо 4 пъти
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Окт 2012, 18:11

Аз от бая време не съм търговец.

И не за това говоря. Каквото съм продал, докато съм имал платена тема във форума е било с комерсиална цел. Т.е. имал съм печалба, дали малко е друг въпрос. Мисля че маслата, които продавах бяха на цени, дето ги няма никъде все още. Ама направил съм си някаква сметка и така..

Говорех за въпросните маркучи за които дадох 1000лв след което да чаках месец доставка, месец продажба парите отгоре, които взех бяха 50лв (реално още не съм ги взел, щото има едни капарирани и недоплатени 80лв. т.е. дал съм 1000лв и вече повече от половин година имам да вземам още 30лв, от тия 1000 и 50-те си лв печалба).

Това ако е търговия здраве да е. За мен беше услуга за хора, повечето от които не познавам тъй като съм намерил нещо евтино и го споделих с хора от форума. Това по повод, че имам опит и не помагам.

Криво ми е като се говори така, щото явно думите остават, а не делата.

Жоро, не знам защо се засягаш понякога. Помня и един път във Фейса нещо се стегна. Никога не съм искал точно пък за теб да кажа нещо лошо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
Мечтае да кара: BMW E30 M3

Мнение от georde123000 » 17 Окт 2012, 18:37

познавам един приятел където кара с джом вече 4 год и няма никакви оплаквания,джома може и да не е по добър от конито но за 500лв с 2 год гаранция е доста добре,може да не се представя толкова добре макар че аз съм се возил на кола с джом и колата беше много стегната,за мене ако колата не се кара на писта и за състезания е по добре да си вземете джом все пак е доста по ефтино и е доста добра алтернатива не съм чул някои да се оплаче от него смисъл да омекне или да му изпуснат армортесиорите но вече ако колата се кара на писта и под капака има 300+ коня тогава вече може да се вземете кони всеки сам требе да прецени за какво ще си използва колата но не всеки има възможност да даде 2000 лв за кони или 1000 лв за втора рака ако нямаш тази възможвост бих си взел джома които не мисля че е лоша алтернатива поздрави на всички :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 17 Окт 2012, 18:40

Понеже бум_бум е модератор и би трябвало да ги знае тези неща

25. Уважавайте чуждите мнения и избор.

11. Не променяйте предмета на вече започната тема към други, странични неща.

Което в случая означава, че темата е "Питане за Diederich,JOM и FK", а не "Кое е по-добро от Diederich,JOM и FK"

и специално за m5 драйвърчето - ентусиаст без опит ....

5. .... Не се чувствайте длъжни да пишете във всяка тема. Това ще бъде прието като опит за спам. Пишете само там, където има какво да кажете.
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Окт 2012, 18:46

Ми ако искаш да станеш модератор ще ти отстъпя мястото. Нямаш никаква грижа. Гледам си запознат с материята. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 17 Окт 2012, 18:55

ogata написа:и специално за m5 драйвърчето - ентусиаст без опит ....

Аз съм на 21. Сигурно си по-голям от мен и е грозно да се обръщаш към мен с разни подигравателни нарицания и да се държиш така арогантно. Още по-грозно е аз да ти го казвам. Всеки може да храни. И аз мога. Ама нужно ли е? :dunno: Спомни си как започна спора
ogata написа:Аре да не ти цитирам оня твой пост дето си се пребил в канавката .... 99% съм сигурен че ти беше :mhihi:

Аз нямам какво повече да кажа. Моите уважения, ама се държиш крайно неподходящо и недостойно. Като форума за теб е некво си място с некви непознати типове и некви теми, защо изобщо си се регистрирал и пишеш?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Окт 2012, 19:14

2-3 пъти писах едни дълги постове и ги трих после...
Майната му на окачването, всеки да си кара с каквото си иска. Щом се продава, значи някой рано или късно ще го купи и ще е доволен.

Но ми е някак странно отношението в тази тема.
Винаги ми е било интересно защо е толкова дълбоко в нашенския манталитет да си обясняваме един на друг колко сме тъпи, че сме направили не нам си какво.

Това долното мисля че трябва пак да се прочете. В един момент светогледа се променя и ще почнете да гледате все по-близо от гледната точка и на vld, и на bum_bum и на доста други хора.
Както казах въпрос на виждане. Правиш колата "бИгачка" както трябва (което е скъпо), правиш я "бИгачка" по евтиния начин и се самозалъгваш и себе си и форума, че имаш някаква кола или за същите пари я поддържаш я в прилично сток състояние и не си известен, че имаш "яката кола" ама караш нещо, което е наистина кола.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 18 Окт 2012, 15:01

liloff написа:2-3 пъти писах едни дълги постове и ги трих после...
Майната му на окачването, всеки да си кара с каквото си иска. Щом се продава, значи някой рано или късно ще го купи и ще е доволен.

Но ми е някак странно отношението в тази тема.
Винаги ми е било интересно защо е толкова дълбоко в нашенския манталитет да си обясняваме един на друг колко сме тъпи, че сме направили не нам си какво.

Това долното мисля че трябва пак да се прочете. В един момент светогледа се променя и ще почнете да гледате все по-близо от гледната точка и на vld, и на bum_bum и на доста други хора.
Както казах въпрос на виждане. Правиш колата "бИгачка" както трябва (което е скъпо), правиш я "бИгачка" по евтиния начин и се самозалъгваш и себе си и форума, че имаш някаква кола или за същите пари я поддържаш я в прилично сток състояние и не си известен, че имаш "яката кола" ама караш нещо, което е наистина кола.

Цитата е много правилен :D
Коце сподели мнението за твоето окачване на купето или може би и Данчо трябва да се включи :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 18 Окт 2012, 15:16

При мен е събери чарк, но колата е евридейка и търся поведение, което ми допада на база известния брой кочини, които съм имал и карал. Изграждаш си едно мнение как трябва да се държи една кола и гледаш да го направиш възможно най-близко. Обикновено си е пръскане на пари, но кво беше там за лудия с картечницата.
На старото купе предни пружини Weitec, задни стокови, предни амортисьори Delphi de Carbon от онези дебеличките, задни Monroe Reflex. Приемливо поведение, малко нервно, но си го карах с кеф.
Сегашното на Данчо, Apex, безкрайно твърдо и ниско. Твърдостта ми харесва, беше прекалено ниска за мен.
Ще стане със същите зелени Weitec -35мм отпред и -30 задни пружини от койловър кит. Не знам още каква ще е возията, но ми се струва най-адекватното решение. Амортисьорите са страхотни. В момента е със стокови пружини и не се промени возията, пак е толкова твърда.

Но моите наблюдения нямат синхрон с форумните. Аз за себе си съм разбрал, че возията на колата се определя от задният мост, а поведението от предния (при нормално каране). На писта не съм карал и не разбирам. Затова втвърдявам предницата възможно най-близко до ръба на търпението ми, а задницата я оставям по-мека, за да е приятна за евридейка.

А тунинга и рейсинга... е за 20 годишните ;)

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 18 Окт 2012, 15:25

liloff написа:Но моите наблюдения нямат синхрон с форумните. Аз за себе си съм разбрал, че возията на колата се определя от задният мост, а поведението от предния (при нормално каране). На писта не съм карал и не разбирам. Затова втвърдявам предницата възможно най-близко до ръба на търпението ми, а задницата я оставям по-мека, за да е приятна за евридейка.

А тунинга и рейсинга... е за 20 годишните ;)

Личи си кой е експериментирал с окачвания :yes: До абсолютно същите заключения съм стигнал и аз след като съм минал през няколко варианта пък ти си го каза най-добре. Предницата твърда за да се махне дразнещото недозавиване, отзад една идея по-меки пружини и колата е идеална евридейка. Аз лично под 35/30 не слизам, то си е просто мъчение за колицата.

ПредишнаСледваща

Назад към E36