За хората с регулируемо Diederich,JOM,FK и др.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: За хората с регулируемо Diederich,JOM,FK и др.
И компакта ми като е 90 коня с кво окачване да го карам? Да си направя сам пружини и да отрежа 2 кола от гората за амортисьори?
Какво значение има дали се кара в града, на село, по магистрала или където и да е било?
Не е като да няма такива. Или "уникат" за 6 пъти над пазарната цена и "поддържан от маниак", дето няма един оригинален филтър сложен от "маниака".

Какво значение има дали се кара в града, на село, по магистрала или където и да е било?
vld написа:
П.С. Изобщо как може въобще да се споменава че една кола е подготвена за писта с някакво но-нейм окачване, мотор дето не е виждал ревизия никога, и спирачките са максимум втора ръка от М3![]()
Не е като да няма такива. Или "уникат" за 6 пъти над пазарната цена и "поддържан от маниак", дето няма един оригинален филтър сложен от "маниака".

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Чшшш, големи професионалисти тука!
Аз нямам свободни 3000 лв, с които да си купя окачването, за което мечтая!
Да, мечтая за него, за да си покарам колата с нещо качествено. Мечтая и за едни хубави семита. Мечтая боята ми да е все така нова. Мечтая цялата тая ниска, стегната, качествена комбинация, наречена моя автомобил, да я карам по уникални пътища, да не мисля за новите гуми, за правите джанти, да не се чудя що ми блъска волана или ми тегли в някоя посока.
Ще направя колата си както ми изнася, както сметна за добре, а не както чета по форумите. Ако ми трябва съвет, ще ви питам, ако искате да ми помогнете, ще ви отговоря. Ама така да насаждате мнения и да слагате хората под общ знаменател - не е правилно и не ви прави чест. Никой не е по-малко БМВ-мераклия от вас, защото сте си сложили окачване за 3000 лв, а той е избрал това за 500. Фенщината не се измерва със столевки!!!
И, да, за малко да забравя. Извинявайте ме Иво и Владо, ако съм ви обидил с нещо. Но и вие ме обидихте с последните няколко поста. Не ми беше много зор, ама в последните 2 страници нещата излизат извън контрол.
Аз нямам свободни 3000 лв, с които да си купя окачването, за което мечтая!
Да, мечтая за него, за да си покарам колата с нещо качествено. Мечтая и за едни хубави семита. Мечтая боята ми да е все така нова. Мечтая цялата тая ниска, стегната, качествена комбинация, наречена моя автомобил, да я карам по уникални пътища, да не мисля за новите гуми, за правите джанти, да не се чудя що ми блъска волана или ми тегли в някоя посока.
Ще направя колата си както ми изнася, както сметна за добре, а не както чета по форумите. Ако ми трябва съвет, ще ви питам, ако искате да ми помогнете, ще ви отговоря. Ама така да насаждате мнения и да слагате хората под общ знаменател - не е правилно и не ви прави чест. Никой не е по-малко БМВ-мераклия от вас, защото сте си сложили окачване за 3000 лв, а той е избрал това за 500. Фенщината не се измерва със столевки!!!
И, да, за малко да забравя. Извинявайте ме Иво и Владо, ако съм ви обидил с нещо. Но и вие ме обидихте с последните няколко поста. Не ми беше много зор, ама в последните 2 страници нещата излизат извън контрол.

- Liubomirski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320 coupe
- Мечтае да кара: Lancia Delta Integrale evo2
err0r написа:Чшшш, големи професионалисти тука!
...Никой не е по-малко БМВ-мераклия от вас, защото сте си сложили окачване за 3000 лв, а той е избрал това за 500. Фенщината не се измерва със столевки!!!
И, да, за малко да забравя. Извинявайте ме Иво и Владо, ако съм ви обидил с нещо. Но и вие ме обидихте с последните няколко поста...
Наистина беше време някой да напише тези редове...Писнало ми е навсякъде във форума да чета как еди си кой бил най-големия бмв мераклия щото си взел окачване за 5 заплати ,а как другите сме били селски бекове ,защото не сме инвестирали с чувалите...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Жорка не си прав, много добре знаеш към коя група хора са насочени коментарите ни.
Те не искат хубаво окачване и нови гуми, искат евтино окачване и 17-ки 8-ма употреба
Това че на някой му се е наложило да си купи гуми втора ръка, не слага автоматично в групата на хората които карат само с такива, защото въпросните като стане въпрос за гуми ти казват е стига бе каква е тая цена нали 4 гуми са 200лв., да ама не едната е повече...
Това са хора за които една рейка за Е36 струва 40лв., един фар е 30лв., за тях хела селис е = на сонар и тн. примерите са много.
Те не искат хубаво окачване и нови гуми, искат евтино окачване и 17-ки 8-ма употреба

Това че на някой му се е наложило да си купи гуми втора ръка, не слага автоматично в групата на хората които карат само с такива, защото въпросните като стане въпрос за гуми ти казват е стига бе каква е тая цена нали 4 гуми са 200лв., да ама не едната е повече...
Това са хора за които една рейка за Е36 струва 40лв., един фар е 30лв., за тях хела селис е = на сонар и тн. примерите са много.

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Аз имах JOM на моята кола ,изкара към 3 години без да изпуснат амортесьорите ,но доста омекнаха което е нормално спрямо цената .
Ако днес трябва да избирам със сигурност бих си взел стандартни спортни амортесьори със спортни пружини .Едва ли 2 рият сезон ще ти се занимава да я регулураш по-висока ,като видиш как изглежда ниска дори и през зимата .
Ако днес трябва да избирам със сигурност бих си взел стандартни спортни амортесьори със спортни пружини .Едва ли 2 рият сезон ще ти се занимава да я регулураш по-висока ,като видиш как изглежда ниска дори и през зимата .

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
err0r написа:Никой не е по-малко БМВ-мераклия от вас, защото сте си сложили окачване за 3000 лв, а той е избрал това за 500. Фенщината не се измерва със столевки!!!

vld написа:Те не искат хубаво окачване и нови гуми, искат евтино окачване и 17-ки 8-ма употреба![]()
Ти пък на ква база го направи тва заключение? Ще ми кажеш, че човек който си купува 2ра ръка рейка, рециклира я или пък си купува някакъв най-обикновен фар за малко пари за да смени този който е пукнат, или човек за който хела селис е еднакво грозна със сонар не е ентусиаст ли ?
Или може би човек който кара на газ и той не е ентусиаст ? Или пък човек който предпочита запазен мишлен 2ра ръка е по-малко ентусиаст от човек дето се обува с гуми от кауфланд/практикер ? За такива хора ли говорим ?
За тва ли на събора има "Добре, че сте Вие, за да съществуваме Ние вече еди колко си години" ?

А тука се плюе по същите тези хора как не знам си какви били ...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
То на хартия всеки може да е ентусиаст. Може и лада на гас да караш и пак да си ентусиаст. Ма с ладата само ти си знаеш, че си ентусиаст и тия къде си им казал. Докат иначе работата ти по колата сама говори за тебе къв си.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
err0r написа:Фенщината не се измерва със столевки!!!
ааа... напротив! колкото повече си дал, толкова по-фен си...
другото не е важно

п.с. само не знам, защо никой не се смеЯ на Сашо ДрайвингГода, когато даде 1:02:50 с 316 компакт (1.9) и окачване Джом

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
vld написа:Жорка не си прав, много добре знаеш към коя група хора са насочени коментарите ни.
Те не искат хубаво окачване и нови гуми, искат евтино окачване и 17-ки 8-ма употреба![]()
Влади? За коя група хора? Кажи нещата с имената им. Омръзна ми да чета как Иво постоянно пише за компакта с Кони и за другите "уникални" с Джом. Не го приемам лично, макар че си карам Джома и ми е добре, но ми писна от натрапванията. Като толкова не искаш да карам с Джом, купи ми един В12 и да мирясаме и двамата. Та това с другата група хора, към която са насочени коментарите, не е редно също. Не прави чест да слагаш знаменатели на група хора и да добавяш други към тях. Те си знаят как си изкарват парите, те си знаят как ще ги изхарчат. Това не засяга нито теб, нито мен, нито никого. Най-малкото, че със зеления цвят на никовете ни изобщо не ходи да определяме в тоя форум кой в коя група е, още повече тия работи да си ги пишем публично пред всички. Ама факт е, че прекалихте и двамата и просто трябва да се спрете с парадирането. Нали в тоя форум сме на принципа "ако можеш, помогни, ако не можеш, подмини". С какво ще ми помогнеш на мен, като ми казваш, че моят Джом съкс, а твоят Кони комплект е номер 1?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Става въпрос, че тук е36 беше наричано "Тутанкамон", много била стара, нямало смисъл да се набиват пари в нея... това не го наричам аз ентусиазъм. Ясно е, че не всеки има пари да си купи каквото иска за колата и това не го прави неентусиаст. Аз също искам да си взема много работи още ама не ми се дават пари.
Има хора каращи с китайско окачване и казват- да, ташак е ама нямам пари за по-добро. Има такива, които казват "еднакво добро е с Кони и Билщайн ама е по-евтино". За другите неща не мисля, че някой ще го бутнат 20-30лв отгоре за да си сложи оригинални филтри ама манталитет..
Други казват- много стара колата, няма смисъл да наливам масло от 100лв.
Е тва не са ентусиасти за мен.
Относно Джома мисля, че съм казвал и ако е така да се повторя. Аз първи внесох тва окачване в България. Много, много преди някои от сегашните му продавачи изобщо да са започнали да внасят каквото и да е било. След като го видях нямах сърце тва нещо да го предложа във форума. (Реално мислех, че няма и един човек да има, които да даде пари за него.)
Това, което не съм съгласен е да се говори, че това окачване е качествено и е от ранга на марковите. Иначе който с каквото си иска да кара, след като на никой не съм дал пари за окачване не мога да имам и претенции, а не съм и имал.
За компакта повторих 1000 пъти за Конито само и единствено защото цялото окачване чисто ново от Англия с пружините КВ от Германия излезе към 150лв над цената на Джома. Ако парадирах щях да кажа, че съм го взел за 1500лв
Не съм съгласен и да се говори, че едва ли не ходя гол и бос за да си поддържам колата.
Има хора каращи с китайско окачване и казват- да, ташак е ама нямам пари за по-добро. Има такива, които казват "еднакво добро е с Кони и Билщайн ама е по-евтино". За другите неща не мисля, че някой ще го бутнат 20-30лв отгоре за да си сложи оригинални филтри ама манталитет..
Други казват- много стара колата, няма смисъл да наливам масло от 100лв.
Е тва не са ентусиасти за мен.
Относно Джома мисля, че съм казвал и ако е така да се повторя. Аз първи внесох тва окачване в България. Много, много преди някои от сегашните му продавачи изобщо да са започнали да внасят каквото и да е било. След като го видях нямах сърце тва нещо да го предложа във форума. (Реално мислех, че няма и един човек да има, които да даде пари за него.)
Това, което не съм съгласен е да се говори, че това окачване е качествено и е от ранга на марковите. Иначе който с каквото си иска да кара, след като на никой не съм дал пари за окачване не мога да имам и претенции, а не съм и имал.
За компакта повторих 1000 пъти за Конито само и единствено защото цялото окачване чисто ново от Англия с пружините КВ от Германия излезе към 150лв над цената на Джома. Ако парадирах щях да кажа, че съм го взел за 1500лв

Не съм съгласен и да се говори, че едва ли не ходя гол и бос за да си поддържам колата.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
bum_bum написа:Относно Джома мисля, че съм казвал и ако е така да се повторя. Аз първи внесох тва окачване в България. Много, много преди някои от сегашните му продавачи изобщо да са започнали да внасят каквото и да е било. След като го видях нямах сърце тва нещо да го предложа във форума. (Реално мислех, че няма и един човек да има, които да даде пари за него.)
Или в момента получавам дежа ву или тва е някаква заучена фраза, която чета за 5 или 6ти пореден път вече.
Не знам как се стърпя да не напишеш за чата и ненам кой си, дето ти казал че еди колко си окачвания ставали и сичко друго било боклук.

А, иначе и други работи се изтъкнаха назад. Като например, че 2ра ръка кони било по-добро от чисто нов джом

Аз знам че има неща които могат да се взимат 2ра ръка и такива каквито не могат - като окачвания, накладки, радиатор, тампони, акумулатор, крушки (звучи смешно, но визирам ксенона 2ра ръка) и т.н.
Вие презервативите перете ли ги ?

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Иво, пак обърна нещата на аз и тя (колата).
Не сме ние хората, които да определяме кой какво да кара, ползва, купува, продава, на какво да се радва и какво да плюе. Как мога аз, който никога не съм карал В12, да съм сигурен, че ще ми върши повече работа от Джом? Как мога да си позволя да си купя това окачване с риск да не ми хареса и да не искам да го ползвам? Какво да направя после, освен че ще измизерствам остатъка на годината...?!?
Ти си си намерил окачването, щото имаш време и си се ровил, за да го намериш. Т.е. частен случай. Кажи ми защо аз примерно не си намеря такова окачване, или Влади, или който и да е... Защото не е толкова лесно, колкото казваш, че е.
И това, че някой си е купил БМВ, за да се придвижва два месеца с него, не го прави БМВ-джия, просто е взел да пробва. Ама тия момчета с регистрации тук от преди 4-5-6 години, как си позволяваш да ги наречеш неентусиасти (индиректно), като постоянно се опитваш да им се извисиш и да им покажеш, че си по-...?! Май трябваше да е обратното. Имаш знания, имаш практика, защо не вземеш да им намериш и на тях окачвания маркови на ниски цени, за да има тия хора с какво да те споменат утре, да ти се усмихнат, като те видят на събора, да ти стиснат ръката? В момента, когато само ги храниш и омаловажаваш всичко около тях (труда, заплатата, респективно колата и разходите по нея) как искаш да им спечелиш уважението?!
Иво, пак ти казвам, не желая да те обиждам, но според мен не постъпваш коректно!
Не сме ние хората, които да определяме кой какво да кара, ползва, купува, продава, на какво да се радва и какво да плюе. Как мога аз, който никога не съм карал В12, да съм сигурен, че ще ми върши повече работа от Джом? Как мога да си позволя да си купя това окачване с риск да не ми хареса и да не искам да го ползвам? Какво да направя после, освен че ще измизерствам остатъка на годината...?!?
Ти си си намерил окачването, щото имаш време и си се ровил, за да го намериш. Т.е. частен случай. Кажи ми защо аз примерно не си намеря такова окачване, или Влади, или който и да е... Защото не е толкова лесно, колкото казваш, че е.
И това, че някой си е купил БМВ, за да се придвижва два месеца с него, не го прави БМВ-джия, просто е взел да пробва. Ама тия момчета с регистрации тук от преди 4-5-6 години, как си позволяваш да ги наречеш неентусиасти (индиректно), като постоянно се опитваш да им се извисиш и да им покажеш, че си по-...?! Май трябваше да е обратното. Имаш знания, имаш практика, защо не вземеш да им намериш и на тях окачвания маркови на ниски цени, за да има тия хора с какво да те споменат утре, да ти се усмихнат, като те видят на събора, да ти стиснат ръката? В момента, когато само ги храниш и омаловажаваш всичко около тях (труда, заплатата, респективно колата и разходите по нея) как искаш да им спечелиш уважението?!
Иво, пак ти казвам, не желая да те обиждам, но според мен не постъпваш коректно!

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
bum_bum написа:Снимката е на Симо и той може да си каже мнението по въпроса.
А изпусналото Кони е от Руди за които много пъти вече се писа, че там нещата не са както трябва да са.
Иво да ти кажа спрямо качеството едно време сбърках,че си продадох оригиналните м-тех двойно деисващи амортесьори за да си купя JOM ,понеже мислех ,че зимата трябва да я вдигам за да не закача по преспите .Това го правех само първата зима ,след това се караше само ниска

На Калояново на събора дори и с другите пружини колата на завойте поне по снимките почти си опира праговете в асфалта .
Равносметката е ,че по-добре малко по-скъпо окачване което при всички положения ще изкара повече отколкото 2 китайски .

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Айде да се изправи тук един единствен човек и да каже, че е поискал от мен някаква услуга- да му купя нещо от Ибей, да му внеса нещо и аз да съм отказал.
Естествено, че няма да седна да ровя да търся окачвания на ниска цена за някой. Но ако някой си е харесал нещо никога не съм отказал.
Много малко хора са влезли да кажат "благодаря" ама това няма значение. Внасял съм окачвания, спирачки, турбини, термоленти, блоуофове, книги, разни работи за Айпад, протеини, дрехи, маратонки и кво ли не за хора, които не познавам и виждам за първи път. Без да взема на никой и една стотинка отгоре.
Това, че съм търсил и намерил не ме прави човек без работа. Имам друга работа достатъчно.
Огата директно го наричам "неентусиаст" ако ще ми се сърди и той и който и да е било друг. Същото съм го казал и за друг уважаван колега, който на ЛС ме нарече "боклук" и "пълен ташак".
Естествено, че няма да седна да ровя да търся окачвания на ниска цена за някой. Но ако някой си е харесал нещо никога не съм отказал.
Много малко хора са влезли да кажат "благодаря" ама това няма значение. Внасял съм окачвания, спирачки, турбини, термоленти, блоуофове, книги, разни работи за Айпад, протеини, дрехи, маратонки и кво ли не за хора, които не познавам и виждам за първи път. Без да взема на никой и една стотинка отгоре.
Това, че съм търсил и намерил не ме прави човек без работа. Имам друга работа достатъчно.
Огата директно го наричам "неентусиаст" ако ще ми се сърди и той и който и да е било друг. Същото съм го казал и за друг уважаван колега, който на ЛС ме нарече "боклук" и "пълен ташак".
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Още нещо се сетих за това, дето "не съм помагал и гледам от високо". Маркучите Goodridge като ми изпаднаха на добра цена и ги продавах с 10лв надценка на цена ако не се лъжа 70лв надолу под най-ниската в Ибей не е ли жест към хората у форума.
Колко от тези, които ме обвиняват в нещо извадиха 1000лв за да поръчат нещо от което ще спечелят 50лв? Вместо да ги пусна на цената на която са в Ибей и да ги продам, макар и по-бавно с 350лв печалба.
Имам едни капарирани от половин година може би със 100лв. При 10лв печалба реално съм със затворени пари във тях. Човека ако иска да пише и да каже, дали един път съм му писал или съм се обадил да му дам някакъв зор? Има други неща на главата, има проблеми някакви или каквото и да е. Маркучите си седят и аз съм ОК.
Някои неща не е редно да ги пишете.
Колко от тези, които ме обвиняват в нещо извадиха 1000лв за да поръчат нещо от което ще спечелят 50лв? Вместо да ги пусна на цената на която са в Ибей и да ги продам, макар и по-бавно с 350лв печалба.
Имам едни капарирани от половин година може би със 100лв. При 10лв печалба реално съм със затворени пари във тях. Човека ако иска да пише и да каже, дали един път съм му писал или съм се обадил да му дам някакъв зор? Има други неща на главата, има проблеми някакви или каквото и да е. Маркучите си седят и аз съм ОК.
Някои неща не е редно да ги пишете.