Проблем с фаровете
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
Проблем с фаровете
Колеги,късите фарове светят много слабо взех други,но и на тях късите са много зле(дългите са добре). Какво да правя,ако сменя крушките ще има ли ефект или да сложа ксенон или направо чисто нови фарове 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Проблем с фаровете
mambata_943 написа:Колеги,късите фарове светят много слабо взех други,но и на тях късите са много зле(дългите са добре). Какво да правя,ако сменя крушките ще има ли ефект или да сложа ксенон или направо чисто нови фарове
А какви са фаровете точно?
Кажи модела, ако са с лупи си заслужава да ги рециклираш.

- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
Фаровете са SONAR поне така пише на тях,да имат лупи.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Както казва колегата -Сонара за корти. Аз лично мисля че Бош или ЗКВ с лупа е най-добре.
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
И аз съм за Bosh-a карах такива с ксенон и бях много доволен.А какъв е точно проблема,пробвал ли си да ги регулираш или просто светят слабо,въпреки,че ако дългите са добре а късите зле едав ли е до регулиране защтото те се регулират заедно.Аз имах същия проблем на Bosh с лупа самоче на дългите,късите перфектни след регулираненто дългите и двата с различно мнение. 

E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
Ами те хем светят слабо,хем се оказаха от англичанка и затова съм ги свалил по надолу,че на къси ще вадя очите на хората,а на дълги се оглеждам за прилепи. Мисля да си сложа пак оригиналните(или поне аз си мисля че са
) и да им сложа ксенон...

- rhase
- младши ентусиаст
-
Ксенона го слагай ако си с лупи, че ако не са ти регулирани идеално + рефлекторни къси бая псувни ще изядеш (дори и лупите да не са регулирани пак ще ядеш) Свали фаровете изчисти ги добре, отвътре стъклата и рефлекторите, внимателно. Рефлекторите аз си ги чистих с кухненска хартия и влажни кърпички без спирт. Внимавай да не замажеш рефлектора (ако вече не е такъв). При мен резултата беше доста задоволителен. 

- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
Ако не ти се разглабя фара можеш да го изплакнеш в една кофа вода с малко течен сапун или веро,няма да стана толко добре като при разглабяне но пак ще има ефект.Оставяш да издъхне добре и монтираш.Правил съм такова упражнение на един пасат с рефлектори и определено имаше ефект,нека само колегите кажат дали няма да има проблем с лупите при такава манипулация.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
На тоя сонар най вероятно му е нагоряло покритието и не отразява добре светлината от там ще да е проблема.
Рефлектора може да се раглоби и да се рециклира, ние сме една от малкото държави в които има завод в който се прави тази услуга.
Първо обаче ги разглоби за да видиш има ли вариант да обърнеш посоката на ламаринката която отсича светлинния сноп, от дясно на ляво, за да станат за лява дирекция.
Рефлектора може да се раглоби и да се рециклира, ние сме една от малкото държави в които има завод в който се прави тази услуга.
Първо обаче ги разглоби за да видиш има ли вариант да обърнеш посоката на ламаринката която отсича светлинния сноп, от дясно на ляво, за да станат за лява дирекция.

- rhase
- младши ентусиаст
-
MPOWERfan написа:Ако не ти се разглабя фара можеш да го изплакнеш в една кофа вода с малко течен сапун или веро,няма да стана толко добре като при разглабяне но пак ще има ефект.Оставяш да издъхне добре и монтираш.Правил съм такова упражнение на един пасат с рефлектори и определено имаше ефект,нека само колегите кажат дали няма да има проблем с лупите при такава манипулация.
Незнам дали така ще успее да ги изчисти като хората. Все пак има наслоен прах вътре който сапунената вода ще размие или премести на друго място но пак във фара. Разглобяването не е трудно, само трябва да се внимава с щипките и рефлекторите. Лупите аз ги разглобих и почистих и техните рефлектори както и самата лупа. Сапунената вода не остави ли петна по фара колега?

Това е моето предложение. В комбинация с едни хубави нови крушки и реглаж фаровете си светят прилично, дори без ксенон.
Ако тези Сонар фарове не позволяват обръщане на посоката на снопа виж тази тема: viewtopic.php?f=8&t=313033&hilit=hid+e36+bosch&start=15 мисля че е постижимо

- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
Когато аз ги чистих така не ми направи впечатление да е станал на петна,но съм съгласен,че по-добрия вариант е да се отворят.Стига да не отваряни преди това и да са залепени с здрав силикон и после няма отваряне дори с нагряване.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Намери си запазени Бош с лупа (максимално запазени стъкла и рефлектори), отвори ги, мяташ ги във ваната и челните стъкла и вътрешните, слагаш си ксенон 5-6000К, регулираш ги да не вадиш очите на хората и това е. Бош с лупа и ксенон свети в пъти по-добре от Hella Celis/Black - изпробвано 

- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
Колеги благодаря ви за изчерпателните отговори,тези дни колата малко ще е по доктори като си я взема ще видя какви ще ги свърша и ще пиша какво е станало ,че аз не ги разбирам много нещата
. Поздрави !

- rhase
- младши ентусиаст
-
MPOWERfan написа:Когато аз ги чистих така не ми направи впечатление да е станал на петна,но съм съгласен,че по-добрия вариант е да се отворят.Стига да не отваряни преди това и да са залепени с здрав силикон и после няма отваряне дори с нагряване.
Може да пробваш това, но абсолютно на твой риск. Просто попаднах на него и реших че може да е вариянт за отваряне.

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2