Коя нафта е най качествена в BG?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
Re: Коя нафта е най качествена в BG?
Най-добре всеки да каже опита който има с конкретна бензиностанция, а не по принцип, защото както знаем от обект до обект на дадена верига бензиностанции има разлика. Така ще е най-добре. Давам пример - Лукоил екто дизел в гр. Пазарджик - много добре върви, по-малко харчи. Където и другаде да съм сипвал екто - София в Дружба и изхода за Перник, във Варна, до Севлиево също, ами нищо общо.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Това за зимата е добре, ами за лятото. И каква информация за съдържанието на сяра и др боклуци ще ти даде хладилника?
Затова наши тестове в лаборатория!!! Това му е майката!
Затова наши тестове в лаборатория!!! Това му е майката!

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Аз реших да направя изключение и да пробвам Шел В повер и не намерих разлика от ОМВ макс мотион , но след като изхарчих горивото от Шел реших пак да си заредя ОМВ Макс и
тогава усетих доста положителна разлика в полза на Макс мотиона.... незнам може и да е от самата бензиностанция, на която заредих 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
xerial написа:Аз реших да направя изключение и да пробвам Шел В повер и не намерих разлика от ОМВ макс мотион , но след като изхарчих горивото от Шел реших пак да си заредя ОМВ Макс итогава усетих доста положителна разлика в полза на Макс мотиона.... незнам може и да е от самата бензиностанция, на която заредих
A намираш ли разлика между ОМВ Макс моушън и ОМВ нормален дизел?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
da6ip написа:xerial написа:Аз реших да направя изключение и да пробвам Шел В повер и не намерих разлика от ОМВ макс мотион , но след като изхарчих горивото от Шел реших пак да си заредя ОМВ Макс итогава усетих доста положителна разлика в полза на Макс мотиона.... незнам може и да е от самата бензиностанция, на която заредих
A намираш ли разлика между ОМВ Макс моушън и ОМВ нормален дизел?
Преди когато пробвах не намерих.. особена разлика, може би вървеше 1 идея по леко (може и да си внушавам). може да пробвам сега пак да видя от една и съща бензиностанция.
Това, което съм прочел от форума, е че на коли от Е9. или Е6. семейства трудно усещат разликата в горивата, но при мен има разлика незнам защо - може би годинките вече , пробег знам ли.. Но е факт че с ОМВ макс мотион и преди това Премиум не съм имал никога проблеми.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
E aз и с нормалния дизел на ОМВ който зареждам от 2 години вече не съм имал никакви проблеми. Надявам се това да значи постоянно качество на тези 3-4 ОМВ-та на които принципно зареждам.
Въпросът е дали си струва минаването на Мах Мotion. Ще трябва да пробвам отново да видя дали има разлика...
Въпросът е дали си струва минаването на Мах Мotion. Ще трябва да пробвам отново да видя дали има разлика...
Колеги,имам приятел които стопанисва едно ЕКО.От него знам,че горивата му идват от Гърция и казва че били качествени.
Той кара С-класа от новите и зарежда обикновен дизел.Скъпият дизел бил само пунта-мара.Не знам колко му е компетентно мнението,но предполагам че знае какви горива пристигат в бензиностанцията му.
Той кара С-класа от новите и зарежда обикновен дизел.Скъпият дизел бил само пунта-мара.Не знам колко му е компетентно мнението,но предполагам че знае какви горива пристигат в бензиностанцията му.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Той знае какво пристига, но не ти казва какво продава на крайните клиенти 

Never mistake motion for action...
Може да се продава не точно това което пристига,но не е боклук защото той си зарежда всички коли от колонката.
Нема значение,всеки сам решава от къде да зарежда.Аз просто казвам това,което знам.
Нема значение,всеки сам решава от къде да зарежда.Аз просто казвам това,което знам.
Аз пък пробвах уикенда новата фюл сеив нафта на шел, не знам дали се заблуждам, но май наистина колата е по-икономична, някой друг дали е пробвал 

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Шел трябва да е последната бензиностанция на която трябва да зареждаш.
Аз зареждам с години на ОМВ и смело мога да кажа че горивото наистина им е хубаво
Аз зареждам с години на ОМВ и смело мога да кажа че горивото наистина им е хубаво

- ekiz85
- Потребител
-
- Кара: BMW 530d e61 2006
- Мечтае да кара: 535d gt
Само ОМВ,тази компания никога не си свалял нивото на обслужване и качесто !
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
martin_g60 написа:Шел трябва да е последната бензиностанция на която трябва да зареждаш.
:-) Като с години зареждаш на OMV, откъде знаеш как стоят нещата на SHELL? Аз пък от доооста години ползвам горивата shell v-power без проблеми. На франчайз не зареждам обаче. А за OMV не се произнасям, защото съм зареждал рядко у нас, предимно по магистралата в Сърбия. Слагал съм обикновена нафта просто защото другата, която предлагат там е по-лоша и няма избор.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Ами преди около 1 година с един приятел- зарежда си Ланд Крузъра на въпросният Шел и после доста главоболия имаше с него поради кофти нафта.
А и честно да ти кажа на Шел горивото се разрежда с ацетон и после големи работи стават(не ме питай от къде знам)
П.П.Всичко опира до въпрос на вкус
А и честно да ти кажа на Шел горивото се разрежда с ацетон и после големи работи стават(не ме питай от къде знам)

П.П.Всичко опира до въпрос на вкус
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Oт 3 години 99% ОМВ и нито едно оплакване, да чукам на дърво.
За другите бензиностанции не знам
За другите бензиностанции не знам