Изкарване на 3.5мм аудио жак?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
Re: Изкарване на 3.5мм аудио жак?

не знам къде да питам и затова питам тук

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Колеги, аз направих AUX-а без да разглобявам и запоявам жички, направо срязах кабелите от синята букса и там вързах AUX-a.
Повече инфо и снимки можете да видите на следният линк: http://www.bimmerboard.com/forums/posts/444871
Имайте предвид, че сигнала е слабичък, усилено до край от iPod-а свири ОК, но не и силно, за хора, желаещи сила ще се наложи да се сложи предусилвател.
П.П. Сега съм със стара касетка, но не съм и изтръгнал карантиите, защото не ми стана много ясно как се прави DUMMY TAPE-a, някой ако има повече яснота ще съм благодарен да опише какво и къде точно се лепи по тази касетка без лента, така че касетофона да си мисли, че касетката е ок, защото иначе ми дава TAPE ERROR.
Повече инфо и снимки можете да видите на следният линк: http://www.bimmerboard.com/forums/posts/444871
Имайте предвид, че сигнала е слабичък, усилено до край от iPod-а свири ОК, но не и силно, за хора, желаещи сила ще се наложи да се сложи предусилвател.
П.П. Сега съм със стара касетка, но не съм и изтръгнал карантиите, защото не ми стана много ясно как се прави DUMMY TAPE-a, някой ако има повече яснота ще съм благодарен да опише какво и къде точно се лепи по тази касетка без лента, така че касетофона да си мисли, че касетката е ок, защото иначе ми дава TAPE ERROR.
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525i
Колеги да разбирам ли, че след като мойта кола е 10/2002 16:9 ще имам буксата за аукс ин и не трябва да правя нищо друго освен да си купя кабела с 3,5 жака.
Интересно ми е как ще се появи менюто аукс на навигацията, Никой ли не го е правил ?
Интересно ми е как ще се появи менюто аукс на навигацията, Никой ли не го е правил ?
- Turbo_XD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: смени старата tds-ка с кон умрял :D
Turbo_XD написа:изчетох доста голяма част от темата и искам да попитам последно кой е най-добрият и най-лесен начин за изкарване на жак на Reverse RDS
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ако си прочел внимателно темата, ще разбереш че начина е един и е показан в темата още на 4 страница от колегата NAPSTERS.

- Turbo_XD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: смени старата tds-ка с кон умрял :D
Ivo_Borisov написа:Ако си прочел внимателно темата, ще разбереш че начина е един и е показан в темата още на 4 страница от колегата NAPSTERS.
не мога да разбера така от снимките за тва питам ако може някой по-детайно и по-като за новаци да го обясни
Аз лично не виждам смисъл да се разглобява при положение, че може да се върже направо на кабелите на буксата. Силата е нормална, не дъни в колата, но реално върши чудесна работа, а за хората, които не им достига мощ се слага предусивател и работата заспива 

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
iceblast написа:Аз лично не виждам смисъл да се разглобява при положение, че може да се върже направо на кабелите на буксата. Силата е нормална, не дъни в колата, но реално върши чудесна работа, а за хората, които не им достига мощ се слага предусивател и работата заспива
На човека усилвателя му е в радиото не е в багажника така че метода с рязането на жици едва ли ще свърши работа.

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Да я дигнем темата пак 

В допълнение на това ако се използва една букса от тип D и се запои още един стерео екраниран кабел на освободените от кондензаторите падчета се получава варианта: има жак в буксата слушаш AUX-a няма жак в буксата слушаш си касетката.
Идеално място за буксата е долу в ляво на държача за чаши. Има такива букси които са черни пластмасови, но качествена изработка (има ги да речем в Conrad)

Изглежда като втората картинка но е изцяло пластмасова. Ако се използва такава дори и не се забелязва след монтажа. Иначе казано с този начин на изпълнение на AUX входа изобщо не се ограничават възможностите на ориг. система и интериора си остава непроменен.

ПП Варианта с тази букса може да се използва не само за навигацията 16:9

gentata написа:..За тези които са хващали поялник
.....Има два кондензатора по 2.2uF (C310, C311 очертани с червено) в задния край на платката, тези кондензатори са входните на крайния усилвател. Ако се подаде сигнала на тези кондензатори ще си се чува баш както си трябва. Как може да стане това: За да не се режат пътечки тези двата кондензатора се разпояват от платката и после се запояват само от страната на усилвателя, другите им крачета са във въздуха (отбелязани със синьо). На крачетата, които са във въздуха се запояват активните краища (за ляв и десен канал) на кабела ни за AUX а оплетката на кабела (масата) някъде на маса по платката. ......
ПП И тук както и при всички варианти с премахване на касетката за сметка на AUX-a ще трябва да си има една дежурна касетка да си се връткав касетофона.

В допълнение на това ако се използва една букса от тип D и се запои още един стерео екраниран кабел на освободените от кондензаторите падчета се получава варианта: има жак в буксата слушаш AUX-a няма жак в буксата слушаш си касетката.
Идеално място за буксата е долу в ляво на държача за чаши. Има такива букси които са черни пластмасови, но качествена изработка (има ги да речем в Conrad)

Изглежда като втората картинка но е изцяло пластмасова. Ако се използва такава дори и не се забелязва след монтажа. Иначе казано с този начин на изпълнение на AUX входа изобщо не се ограничават възможностите на ориг. система и интериора си остава непроменен.

ПП Варианта с тази букса може да се използва не само за навигацията 16:9

Има ли колега от Пловдив или региона, който може да изкара AUX на касетофон E39 Business - Снимка
срещу заплащане? Или ако някой знае място, където могат да извършат тази услуга. Благодаря!
EDIT: Оправих се, наистина се оказа лесно.
срещу заплащане? Или ако някой знае място, където могат да извършат тази услуга. Благодаря!
EDIT: Оправих се, наистина се оказа лесно.
Последна промяна PeReZ на 23 Ное 2012, 0:36, променена общо 1 път
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
PeReZ написа:Има ли колега от Пловдив или региона, който може да изкара AUX на касетофон E39 Business - Снимка
Бих ти помогнал но съм от Смолян. Ако боравиш с поялник, работата е лесна, има и снимки назад в темата. Моя е същия касетофон

Колеги здравейте ако може някой да помогне с информация на кои модели и как може да се изкара 3.5 жак от оригиналното CD за Е46 

- boy
- Потребител
-
- Кара: Е39 523i
Re:
Ivo_Borisov написа:Благодарности на колегата спирит_24Оправих проблема а именно-едва се чуваше левия канал.Запоих кабела на друга точка и всичко е на 6
А на механиката прекъснах едната писта пак по съвет на колегата и сега лъже че има касетка.За по добър звук махнах главата на касетофона че имаше един фонов шум.Сега звука е много чист.Качвам и две снимки на които са механиката и двата канала.Аз съм ги запоил от долната страна.Поздрави колеги!
![]()
Извинявам се за лошото качество на снимките но подръка ми беше само телефона!
Здравейте направил сам всичко като колегата но като пусна мп3 свири две три секунди след което механиката започва да се мъчи и превключва на радио,моля за помощ (главата е махната)

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Защо не пробваш да махнеш механиката, защото ми се струва че проблема ти е там!