Проблем със скоростната кутия

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E 60

Проблем със скоростната кутия

Мнение от garbac » 09 Окт 2012, 12:44

Здравейте колеги.
Да ви споделя и моя проблем и ако можете дайте мнение
Колата е 525 д aut.2007. на 192000
Когато е на D в покой с натисната спирачка /силно/ -отпущам спирачката и колата потегля с тласък все едно някой те удря отзад.Когато е натисната леко спирачката го няма този удар.
Преди седмица пътувам по магистрала на темпомат-160 км.ч. Без видима причина сама си върна на 5-та и си свали скоростта.Подадох и газ но не възприе.Изписа ми на навигацията нещо като зъбчато колело и надписи Transmission и т.н..Спрях изгасих колата .След около минута запалих нямаше грешка и продължих.Реших, че е добре да сменя маслото на скоростната кутия.След смяната удара си остана и отново ми светна Transmission като по време на движение колата спря да ускорява смени предавки до 2-ра и не можеше да превключи на по висока.Газта е възприемаше,но само 2-ра.Не искаше да включи и на Ds.Спрях загасих и след минута паля ,няма грешки и колата си върви нормално.
Някой имал ли е такъв проблем или да е чувал ? :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Re: Проблем със скоростната кутия

Мнение от Ivel » 10 Окт 2012, 16:51

честито :) дало ти е Грешка в трансмисията ,карайте умерено . В моя случай 535д ми костваше общо 3000лв, но в твоя случай трябва да е по-евтино защото има разлика в скоростните кутии.Става въпрос за турбина на скоростна кутия плюс масло на скоростна кутия плюс картер :) Сменят се и някои втулки на скоростите. В моя случай проблемни бяха 5 и 6 скорост ,ако не се лъжа.Само ,че на мен това ми се случи на 417 000 ,а при теб е на 192 :) пиши в гугъл автоматици коко ,ако си от софия и ще те оправи за нула време :)

Потребител
Аватар

Мнение от garbac » 15 Окт 2012, 11:16

При теб същите симптоми ли бяха?
Някой знае ли в Бургас сервиз за автоматични кутии?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivel » 16 Окт 2012, 10:38

Почти съм сигурен ,че е това ,което ти казвам .това си е като един вид съединител за тези скорости. Като ти прочетат колата в Бова кар ще чуеш грешка от типа : приплъзване на турбината на скоростната кутия при еди коя си скорост.проблема е ,че като част в официален сервиз е много скъпа . За мойта я гледах 3200лв в Дару кар софия. Отделно цена за труд , задължителна смяна на масло и картер.ще чуеш и нещо от типа да не я караш на дълги растояния . На мен в сервиза за автоматици ми казаха ,че ако не я сменя рискувам да имам по-сериозни проблеми . При мен грешката я беше отчела от едно пътуване по завои на ръчен режим след има няма 150 км при изпреварване съответно светна . Изгасих колата , запалих я след малко и всичко беше ок но карах бавно докато се прибера. После в сервиза найси кар ми предвещаха скорошното заминаване на тази част . След има няма 10000 км отидох до варна и на връщане при изпреварване пак светна . Изгасих запалих , но вече от време на време усещах придърпване при смяна . На 2км от нас - в софия пак светна. Вече беше критично. На мойта улица има легнал полицай , който не успях да изкача все едно бях настъпил съединител до долу и давах газ.на следващия ден направих 10 км и нямах никакъв проблем ,но я вкарах в сервиза . По късмет на следващия ден му идваха две такива турбини . Оставих колата и я разглобиха в същия ден . На следващия ден частите дошли по обяд като към 5 колата ми беше готова.в началото трябва да я караш бавно , да се настрои скоростната кутия и е възможно да усетиш смени на тласъци но се оправят след няколко км;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivel » 16 Окт 2012, 10:42

Отиди да ти прочетат грешките на колата в бова кар или там каквото има нещо по свястно възможно най-скоро и пиши какво са ти казали

Потребител
Аватар

Мнение от garbac » 16 Окт 2012, 15:40

благодаря ви колеги !
Обадих се в бова кар .По тел. консултацията беше такава:Възможно е да има ниско ниво на маслото.Първо това трябва да се провери.После диагностика на скоростната кутия.Ако има проблем сваляне и изпращане за ремонт от мен или от тях.Записах си час за понеделник 22-ри .После ще ви пиша резултата :conf:

Потребител
Аватар

Мнение от garbac » 05 Ное 2012, 15:28

Ходих в бова кар,изчистиха ми грешките провериха нивото на маслото и ми доляха около 300 гр.Казаха да карам така и ако има пак проблем да ходя за адаптация на скоростната кутия.От тогава съм изминал около 1000 км.и не е влизала в сервизен режим.Остана само ритането след като си вдигна крака от спирачката.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 05 Ное 2012, 23:12

Аха адаптация значи.Аз пък си мислех че АСК е самоадаптираща.Между другото ако беше сменил маслото на цяло щеше да усетиш голяма разлика и може би и ритането щеше да изчезне.Това при положение че не е сменяно преди.Спирачките сащо не е лошо да се проверят как отделят

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 06 Ное 2012, 0:05

Ресетването на адапцията може и да ти реши проблема. При мен се беше появило ритане при превключване от 2ра на 3та, след ъпдейт на софтуера, но ми отне известно време да осъзная, че е от това. Ресет на адаптацията оправи проблема.
Изображение

Назад към Е60/Е61