За хората с регулируемо Diederich,JOM,FK и др.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: За хората с регулируемо Diederich,JOM,FK и др.

Мнение от ogata » 15 Окт 2012, 21:26

Nickelback написа:Надявам се да си такава скръндза, защото си даваш парите за образованието, а не по кръчмите... Аз тоя период съм го минал отдавна и сега си гледам хобито и други по-важни неща...

Eй, тва от много отдавна чакам някой да го напише. Като мине този период при мен и аз едва ли ще карам е36 и ще си взимам окачвания за 450 лв, но както казах по-назад - краката опънати според чергата :yes:

Просто има индивиди, на които им е гордост да имат един чифт дънки и 3 тениски на по 100 години, но да спестяват некви ненормални суми за некви неща дето не могат да ги използват по предназначение, както и такива дето предпочитат да си карат 20 годишните коли веднъж в месеца, но да не са на газ :drinking:
Последна промяна ogata на 15 Окт 2012, 21:29, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 15 Окт 2012, 21:28

ogata написа:
Nickelback написа:Надявам се да си такава скръндза, защото си даваш парите за образованието, а не по кръчмите... Аз тоя период съм го минал отдавна и сега си гледам хобито и други по-важни неща...

Eй, тва от много отдавна чакам някой да го напише. Като мине този период при мен и аз едва ли ще карам е36 и ще си взимам окачвания за 450 лв, но както казах по-назад - краката опънати според чергата :yes:

Евала! Така съм съгласен :bchug: Голям си провокатор :mhihi: :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Окт 2012, 21:58

ogata написа:
Относно "перформънс" скъпотийте, за които хората спестяват и дават чанти с пари за да ги сложат на 15-20 годишните си ЕЖЕДНЕВНИ автомобили и да се похвалят в някакъв интернет форум пред група хлапета - Уил Смит е казал нещо много мъдро...

“We spend money that we do not have, on things we do not need, to impress people who do not care.” ;)

А Бенджамин Франклин знаеш ли кво е казал, философ такъв
“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten”
Справка - една снимка малко по-нагоре :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Окт 2012, 22:11

И сега кво, гардероба ли да си снимаме?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 15 Окт 2012, 22:16

bum_bum написа:И сега кво, гардероба ли да си снимаме?

Имайки предвид какви неща си правил по колата, следвайки логиката на Огата, най-вероятно имаш една риза дето я обръщаш наобратно като се изцапа и едни дочени гащи комплект с плетени обувки :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 15 Окт 2012, 22:19

И аз така ги усещам нещата :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Окт 2012, 23:56

мен пък ми е интересно що ви е толкова чудно, че има хора, които тия модели им харесват и ги карат не щото не могат да карат нещо друго. аз нямам комплекси за възрастта на колата ми :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Окт 2012, 5:40

Мен пък ми е още по-чудно защо масата народ е с впечатлението, че що направена кола има на пътя, тя е такава, за да привлича внимание. Тука мисля ентусиасти сме се събрали, и не би трябвало изобщо да водим такива спорове. Кой какво кара е ясно защо е така - не всеки може да си позволи по-нова кола. Ми я вижте в е30 раздела какво става - сигурно и ония колеги са луди, че дават още повече пари за още по-стари коли :mhihi: Всичко е въпрос на вкус и на личен избор. Затова с никого не съм искал да споря, защото си е купил китайско окачване. Така е преценил. Както и никой не изкарва парите на другия, за да коментира какво си е купил.

Ога - не те познавам лично, и ми е супер тъпо да се храним с теб по тоя начин. Но не смятам подхода ти за правилен.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 16 Окт 2012, 15:23

Dirty M5 driveR написа:....

И аз много ви се забавлявам, като започнете да спорите за стийт коли, кое е по-добро и кое колко държало. В задръстването кво значние има :mhihi: Ако не беше въпрос на пари, едва ли има някой от форума, който би отказал е92 G-Power performance - нали? Така че, всичко друго е компромис по един или друг начин. Огата иска да кара с китайско окачване, Дърти драйвъра подкрепя марковите - ами излезте на пистата и ги "сдавете" тея коли да видим какво ще излезне.
Аз ако не се бъркам Огнян още кара с М43 на газ и дали ще кара с окачване за 2000 лв или за 500лв като цяло действително не го бърка. Приблизително балансирана конфигурация се получава. Сравнително слаб мотор с не чак толкова добро окачване. Ок е. Ако сложи койли за 2000лв, трябва да има мотор за 5000лв под капака, но и спирачки за минимум 1000. Иначе едно окачване самО по себе си нищо не е без останалите елементи. Та общо взето ако караш каквото и да е под 250 коня, окачване за 2к е пресилено.

:OT:

Аз предлагам следното. Да определим една дата и да нападнем пистата в Калояново. Да се съберем предварително в класове, като сме разделени - китайски окачвания срещу маркови окачвания. Да седнем да караме и да видим какво ще излезе. Навити ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Окт 2012, 17:05

Аз виждам нещата така. Два типа хора карат е36. Едните щото ги кефи, другите щото до там могат. Вторите никога няма да са карали е36 всъщност. И никога няма да разберат първите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Окт 2012, 17:42

Че окачването само по себе си не е нищо без останалите за мен е абсолютно грешно. Не знам, явно разбиранията ми са тотално в противовес с тези на останалите, и май трябва да спра да казвам кое за мен е ок, щото само спорове стават. Тук не говорим изобщо за стъпване на писта. Това са окачвания за ежедневна кола, но това не значи, че с нея само и единствено се виси по задръствания. Аз с моята ходя на работа предимно, тук в Русе трафика не е чак такъв, и по-скоро се наслаждавам на динамичното шофиране. Отделно обикалям да си върша други неща, както и тук-там на някой полигон да хлъзна един завой. Само че точно защото е ежедневна колата ми, по тая причина искам нещо здраво, на което да разчитам, както и доказало се като поведение. Ни повече, ни по-малко.
За е36 - точно така е, както го казаха Бум и steeN. При някои хора нещата се припокриват - имат еди си колко пари за кола, и в тоя ценови диапазон си купувам колата, която им харесва. Само че тая кола иска поддръжка, и тогава няма значение на колко години е. За тези, които има значение - да си я гледат както сметнат за добре. И за това сме говорили и спорили.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 16 Окт 2012, 23:33

u`F`o написа:И аз много ви се забавлявам, като започнете да спорите за стийт коли, кое е по-добро и кое колко държало. В задръстването кво значние има :mhihi:

Недей, че ся ше почнат да ти обясняват как не се кара само в града и как един път ше излезеш на магистрала и точно тогава амортисьора ще ти изпусне, и ше ти ядат житото :mhihi: :mhihi: :mhihi:

u`F`o написа:Та общо взето ако караш каквото и да е под 250 коня, окачване за 2к е пресилено.

И ся като си представиш как 90% от е36ците у форума са максимум до 192 кончета :mrgreen:
И като си представиш как на 80 от тея 90% - едно 20-30% от кончетата са необратимо на свободна паша :mrgreen:

Аз съм навит с две ръце за такова мероприятие :ok:
Не, че малко са се доказвали джомове и фк на калояново де :mhihi:

А, иначе с тва м43 не знам на кво състезание ше хода. Донесете измервателната техника - календарите :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 17 Окт 2012, 5:44

Ясно. От самото начало на темата трябваше да се постави въпроса кой какво търси в една кола и какви са му представите за приятен автомобил с динамично поведение. За вас щом се почва от мотора и той определя мащаба на всичко останало - ок. За мен е точно обратното. Аз и доста по-детайлно се интересувам от прецизността в шофирането, и шофирането като изкуство, така че никога няма да разберете (За Огата и u`F`o става дума) какви са ми мотивите, разбиранията и изобщо отношението ми към всеки един мод, който правя по колата си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 17 Окт 2012, 7:01

ogata написа:
u`F`o написа:И аз много ви се забавлявам, като започнете да спорите за стийт коли, кое е по-добро и кое колко държало. В задръстването кво значние има :mhihi:

Недей, че ся ше почнат да ти обясняват как не се кара само в града и как един път ше излезеш на магистрала и точно тогава амортисьора ще ти изпусне, и ше ти ядат житото :mhihi: :mhihi: :mhihi:

u`F`o написа:Та общо взето ако караш каквото и да е под 250 коня, окачване за 2к е пресилено.

И ся като си представиш как 90% от е36ците у форума са максимум до 192 кончета :mrgreen:
И като си представиш как на 80 от тея 90% - едно 20-30% от кончетата са необратимо на свободна паша :mrgreen:

Аз съм навит с две ръце за такова мероприятие :ok:
Не, че малко са се доказвали джомове и фк на калояново де :mhihi:

А, иначе с тва м43 не знам на кво състезание ше хода. Донесете измервателната техника - календарите :mhihi:

Що бре тия по 193 коня сигурно станаха май към 20% вече :mrgreen:

А замисляте ли се, че някои хора първо си правят спирачките и окачването и чак след това силов тунинг, ааа :winky:

А и не знам какво лошо има една не толкова мощна кола да се държи и спира като състезателна такава. Бих казал, че в инфарктна ситуация е безценно :yes: И да, моята е стриит, от тия бавните от 20-те процента, ама по задръствания не стоя с нея. Нещо друго?

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Окт 2012, 9:08

Моята пък е от тия 10% дето са по 100кс. и въпреки това само предните амортисьори струват 500лв., гумите струват 600, спирачките още 500 маслото и е 200 със смяната и филтрите...
И какво от това че е Е36 и на 13г.?
Сядам в нея сутрин и знам, че ще запали, тръгвам и минавам 2000км. на един дъх, без да се притеснявам, че ще ми се разпаднат тампоните по окачването...
Не всичко е писта и състезания, но въпреки това мен не ме е страх да карам 3-4 часа с 160+ постоянно, щото маслото ми е хубаво и няма да стане на пикоч, няма да ми прегрее колата и тн. все неща важни за мен.
Според повечето тука е лудост да си смениш ангренажа на ТДС-а щото е баснословната сума от ~800лв.
Или пък да си купиш нов оригинален виско съединител или термостат... все нормални неща ако искаш колата да те слуша.
Живи и здрави, кой както може и иска така да си кара колата проблема си е негов.

П.С. Изобщо как може въобще да се споменава че една кола е подготвена за писта с някакво но-нейм окачване, мотор дето не е виждал ревизия никога, и спирачките са максимум втора ръка от М3 :mhihi:

Една истински подготвена за пистови състезания кола било то Е30, е36 или Е46 би струвала от порядъка на 20-30к лв.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36