За хората с регулируемо Diederich,JOM,FK и др.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Re: За хората с регулируемо Diederich,JOM,FK и др.

Мнение от BMWMHartge » 13 Окт 2012, 15:39

Така ли? Моето 320 беше така 6 години, що не си го гонеше?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 13 Окт 2012, 15:46

BMWMHartge написа:Така ли? Моето 320 беше така 6 години, що не си го гонеше?

Щото няма палър :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 13 Окт 2012, 15:47

И според мен не е добра идея. Най си е хубаво цялостна смяна на окачването, с компоненти от една марка. Кажи и какви пари ти се дават. А ако ти се занимава може да си направиш предни койловъри - потърси в performance.bg темата на slavianko за е34-ката. Струва ми се добре направено, а и той по принцип е човек, който не претупва нещата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 13 Окт 2012, 15:59

ogata написа:
BMWMHartge написа:Така ли? Моето 320 беше така 6 години, що не си го гонеше?

Щото няма палър :mhihi:

Ами аз сега на 318ска искам да свяля предницата :mhihi:

Dirty M5 driveR написа:И според мен не е добра идея. Най си е хубаво цялостна смяна на окачването, с компоненти от една марка. Кажи и какви пари ти се дават. А ако ти се занимава може да си направиш предни койловъри - потърси в performance.bg темата на slavianko за е34-ката. Струва ми се добре направено, а и той по принцип е човек, който не претупва нещата.

Ок
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Окт 2012, 3:17

bum_bum написа:Тва си е пълния кит, който имат от Пауърфлекс. Цената не е нормална ама е това :mhihi: Моят кит съм го взимал и аз от тия и цената преди 4-5 години пак си беше 700лв. Тогава имах надеждата, че с времето тия ще направят още някой тампон за е36 ама явно няма да ни огрее.

Dirty M5 driveR написа:Всичко е на лице мисля. Цената не знам как е, вероятно нормална :mhihi: Да внимаваш за нещо... диаметъра на предната стаб. щанга. Ама то го пише по-надолу, предполагам си го прочел.

е ми за тва съм я взел тази кошница... има някво странно удоволствие да ремонтираш по нещо и нещата да стават по-добре. иначе е ясно, че всички може да си вземем по една хондичка и да се возим ефтино, ама гадовете от бмв са ни вкарали в тяхната схема :) както и да е мерси. другия месец ще я вкарам в бокса да видим ще станат ли нещата както си ги представям :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 15 Окт 2012, 8:39

Случайно попаднах на това мнение :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Smoocki написа:Временно ще има разлика ....аз така вдигнах регулатора на Джомските пружини и след като сменях тампоните на моста установих ,че пружината е смачкана брутално
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Окт 2012, 10:25

Искам сега да ми излезе пак някой и да каже, че разликата между Джом и Кони е в цената и марката само!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 323i coupe 98'
Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
Детайли за колата: Avusblau Metallic

Мнение от ZLATIST » 15 Окт 2012, 11:02

Искам да ползвам темата за да попитам какво ви е мнението за спортните пружини Apex (жълти) :roll: Аз карах с 60/40 и бях много доволен от към возия и стабилност.Те как са като качество и цена?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Окт 2012, 17:25

bum_bum написа:Искам сега да ми излезе пак някой и да каже, че разликата между Джом и Кони е в цената и марката само!

Не предизвиквай ogata :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 15 Окт 2012, 17:37

Първо аз не съм с джом
Второ няква снимка е толкова меродавна, колкото и твърдението че сички американци са тъпи :winky:

Не сички си возим тъщите, жените и тухлите за вилата в багажника, че да обръщаме ресьорите.
Има и единичен случай в който и кони от руди е изпуснало - нали ? Така е. Да. :yes:

И шоферче, аре да ми цитираш името когато нещо ти е минало през твоите лични ръце и имаш някаква идея как седят нещата в пространството, за да не се получават смешни ситуации, като в онази в която твърдиш, че "М компакт не съществува" ;) .
Че малко наподобява да говориш за секс с опита на ч*киджия :mhihi:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Окт 2012, 18:10

Снимката е на Симо и той може да си каже мнението по въпроса.

А изпусналото Кони е от Руди за които много пъти вече се писа, че там нещата не са както трябва да са.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Окт 2012, 18:46

Какво да те цитирам бе, пич? Върни се назад и си виж ти постовете. Не аз се опитвах да доказвам, че китайското е като немското. И как си защити тезата? Със свръх обективния тест - 200км/ч по магистралата... Аз многократно казах, че опит НЯМАМ. Возиха ме наскоро в кола с Кони и ми хареса. Толкова. Ама не ми трябва да съм пробвал що окачвания има на пазара, за да знам, че Конито си е Кони, и Билщайна си е Билщайн, и какъвто и китаец за 500лв. да си купиш, никога няма да се доближи до качествено окачване. Това поне го казаха и хора, дето не е да не са карали тва и онова. Кому е нужно на черното да се казва бяло... Това е. И по тая тема приключвам, щото ми се отщя да се занимавам с хора, на които се опитвам да разбера начина на мислене, и не успявам.

И стига с тая ударена е36-ца. Потроших я - да. И го написах не да се похваля, а да послужа за лош пример, щото си мислех, че съм недосегаем по завоите. Но никога не е късно да се поучиш от грешките си и аз го направих. И ще се радвам повече колеги да го прочетат и осмислят, щото не е много готино да си играеш с човешкия живот. Не всички страхотни истории са толкова страхотни...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 15 Окт 2012, 20:31

Dirty M5 driveR написа:Аз многократно казах, че опит НЯМАМ. Возиха ме наскоро в кола с Кони и ми хареса. Толкова. Ама не ми трябва да съм пробвал що окачвания има на пазара, за да знам, че Конито си е Кони, и Билщайна си е Билщайн, и какъвто и китаец за 500лв. да си купиш, никога няма да се доближи до качествено окачване. Това поне го казаха и хора, дето не е да не са карали тва и онова

Едва ли осъзнаваш колко смешно звучи "Аз опит нямам, возили са ме само, ама знам че конито си е кони, а билщайна си е билщайн .. а тея койлове не струват" е все едно да кажеш. Аз кисело мляко "Родопея" и "Eлена" не съм ял, ма няма и да ям, щото едно време съм мирисал айрян от "Данон" те са известни и предлагат страхотно качество :mrgreen:

Та, в крайна сметка исках да те попитам какво правиш още тук и защо продължаваш да коментираш ? Когато смениш няколко вида различни окачвания, на различни коли и изпробваш нещата за които говориш - тогава мисля че можеш да стигаш до такива мнения и класификации.

Предразсъдъците са пагубно нещо, особено за хората, които твърдят, че могат да си правят сметката :yes:

Относно "перформънс" скъпотийте, за които хората спестяват и дават чанти с пари за да ги сложат на 15-20 годишните си ЕЖЕДНЕВНИ автомобили и да се похвалят в някакъв интернет форум пред група хлапета - Уил Смит е казал нещо много мъдро...

“We spend money that we do not have, on things we do not need, to impress people who do not care.” ;)
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 15 Окт 2012, 21:19

Ей момче спри се бе! Бахти сладкодумника :mhihi:
Кой какво бил казал и кой какво бил си купил... Ми купил си го е, не си му купил ти бе! Що си мислиш, че на всички са им ежедневки колите, били те на по 20 години... Карат си ги и ги правят за кеф хората и това е! Явно това чувство ти е чуждо :dunno: И що си мислиш, че специално пък някой спестява за "перформанс скъпотии" :mhihi: :kuku:
Днеска съм на кеф отивам и си купувам окачване за 1000-2000 колкото трябва - толкова, така съм преценил - давам ги... Утре - друго и това е. Хоби - чувал ли си я тая дума? Ма какво ли разбираш ти... "перформънс скъпотии" :mhihi: Твоето какво е - пощенски марки? Сериозно те питам? :yes:
Надявам се да си такава скръндза, защото си даваш парите за образованието, а не по кръчмите... Аз тоя период съм го минал отдавна и сега си гледам хобито и други по-важни неща...
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Окт 2012, 21:19

И кой точно ти каза, че слагам перформънс скъпотии, за да привличам внимание и да се хваля?! Защо си чешеш езика не мога да разбера. И като ми е 20 годишна колата сигурно трябва да й слагам накладки от 1лв. и гуми от 2лв. Грешна ти е нещо представата за поддръжка на автомобил и качествено модване. Както и да е. Колкото до "интернет форума от група хлапета" - има известен брой колеги, които са доста напред с материала, само че те един по един започват да се отказват, заради такива прояви като твоята. А най-полезното в един форум е да се учим от по-знаещите. Не всичко опира до опит. Важен е начина на мислене.

ПредишнаСледваща

Назад към E36