Слагане на газ за М42 питане

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с волан от М5
Мечтае да кара: Scott Gambler 730

Re: Слагане на газ за М42 питане

Мнение от marto7067 » 01 Окт 2012, 11:49

jorko7120 написа:Здравей колега аз съм с м42 с обикновенна газова. Гърмяла ми е не веднъж или 2пъти като веднъж ми сцепи големия маншон от дебитомера към колектора (оригинално е 80 лв аз го зех от лавиатан за 40) . Също за да не ми гърми на газ трябва да я карам не повече от 3к оборота и пак не е гаранция . Та мойто мнение да се ориентираш към газов инжекцион за да си спестиш куп главоболия и излишни пари

Номенклатурен номер : 13711734258
Описание : МАНШОН - 318 IS
Ед.цена (с ДДС) : 47.09 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

....аз купих моята с обикновенно АГУ, плочката беше с отвор колкото 1 лев-нямаше такъв мъртвец...гърмеше си редовно,даже веднъж като изпатка и счупи дебитомера на парчета-отделно не остана нито една гарнитура или семер по мотора който да не се разтече, тогава я изхвърлих и си сложих ГИ-просто няма място за сравнение...като изключим цената само.
Ако искаш да си караш колата и да нямаш проблеми сложи си ГИ, ако си фен на страданието и ти е тръпка да се чудиш всеки път дали ще стигнеш до някъде без дертове слагай обикновеннУ газуву.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от Amitival » 14 Окт 2012, 14:57

Здравейте Колеги сложих Ги просто се разбра че да е като хората трябва ги и така 2 сед съм с газ и чак немога да повярвам че с 15литра минавам 130 км мн съм дошолен и сервиза който избрах мн читави момчета 900 лева всичко с 2 год гаранция
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3 Изображение

Потребител
Аватар
Кара: m43b18

Мнение от AmxBg » 15 Окт 2012, 10:57

Аз съм с ГИ и 318i (m43 Мотора), До сега не съм имал проблеми макарче карам от скоро колата е в мен от 2 месеца и съм минал 5000 км. Страшно съм доволен. Разход извън града 8, 8.5 (магистрала), Градско 11-12, с яко настъпване въртене и прекъсвачи 14 :)

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36 320 Coupe

Мнение от m3_power2 » 15 Окт 2012, 20:58

Газовия инжекцион е много добро решение ама в градски услови и ако е малак града, то все едно нямаш газ, аз от личен опит сум го видял, колата е винаги студена и варви само на бензин, но пак зависи от града и колко се кара в него :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: E46 330d
Детайли за колата: Touring

Мнение от alex_sn1 » 15 Окт 2012, 21:47

m3_power2 написа:Газовия инжекцион е много добро решение ама в градски услови и ако е малак града, то все едно нямаш газ, аз от личен опит сум го видял, колата е винаги студена и варви само на бензин, но пак зависи от града и колко се кара в него :)

Пълни глупости! ГИ се настройва да прехвърля на 35 - 40 градуса темп. на мотора ,така че колкото и малък да е града, ако ти е читава колата минава към газ за 5 мин или 2-3 км. Казвам го от личен опит.
No pain , No gain !

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36 320 Coupe

Мнение от m3_power2 » 15 Окт 2012, 23:37

Да бе така е ама аз за времето в което загрява съм стигнал там кадето съм тръгнал ако съм излязъл с колата целенасочено, иначе ако изляза да си обикалям безцелно тогава има полза ама иначе не стига че повечето километри е студена демек с по висок разход ами и на всичко отгоре ми идва все едно само на бензин карам и да заграе при 100км градско много малка част идват на газ ама пак казвам завикараш, ако е на кратки отсечки... За това че всичко е относително апак и така или иначе колкото и да е гори и бензин с ГИ докато загрее и трябжа да караш наистина много като запалиш че да си струва че на тая криза с тез високи цени на горивата не варви постоянно да сипваш 2 вида гориво

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 16 Окт 2012, 13:42

m3_power2 написа:Да бе така е ама аз за времето в което загрява съм стигнал там кадето съм тръгнал ако съм излязъл с колата целенасочено, иначе ако изляза да си обикалям безцелно тогава има полза ама иначе не стига че повечето километри е студена демек с по висок разход ами и на всичко отгоре ми идва все едно само на бензин карам и да заграе при 100км градско много малка част идват на газ ама пак казвам завикараш, ако е на кратки отсечки... За това че всичко е относително апак и така или иначе колкото и да е гори и бензин с ГИ докато загрее и трябжа да караш наистина много като запалиш че да си струва че на тая криза с тез високи цени на горивата не варви постоянно да сипваш 2 вида гориво

Интересно колега, как такива мнения не идват от нито един човек с газов инжекцион, а само от такива с обикновени газови или без :dunno: И как така наблюденията ти върху газовия инжекцион са по-обективни от на други колеги, които го имат и карат всеки ден :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 16 Окт 2012, 14:28

Аз съм с обикновена газова и не съм имал проблеми със замръзнал изпарител и тем подобни. Миналата зима си беше студ а си карах всеки ден, просто изчаквам стрелката да стигне до към средата на синята зона и няма грижи = 3-5 минути работа на място :dunno: Имало е и случаи, в които спешно трябва да тръгна и обръщам директно и тръгвам, макар че уж не е препоръчително.
Веднъж като налея 20лв бензин и си има за 2 месеца палене, минавам по 300~ km на седмица и карането на газ има полза.... колега m3_power2 като караш толкова малко защо ти е газ въобще

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 16 Окт 2012, 15:14

m3_power2 написа:Да бе така е ама аз за времето в което загрява съм стигнал там кадето съм тръгнал ако съм излязъл с колата целенасочено, иначе ако изляза да си обикалям безцелно тогава има полза ама иначе не стига че повечето километри е студена демек с по висок разход ами и на всичко отгоре ми идва все едно само на бензин карам и да заграе при 100км градско много малка част идват на газ ама пак казвам завикараш, ако е на кратки отсечки... За това че всичко е относително апак и така или иначе колкото и да е гори и бензин с ГИ докато загрее и трябжа да караш наистина много като запалиш че да си струва че на тая криза с тез високи цени на горивата не варви постоянно да сипваш 2 вида гориво

Колегата е прав!Донякъде .Всичко е много субективно и касае използването на автомобила.
С много любов към децата!

Потребител
Аватар
Кара: 2004, 330d, 6sp
Мечтае да кара: e31 s70

Мнение от ElianPZ » 16 Окт 2012, 17:08

На мойта е гърмяла 2 пъти ама аз имам клапа и принципно няма проблем. Първия път колата я караше др. човек(немах книжка още)а втория реших да се гъзара и кат я праснах на 7000 оборота, изпусках втора и кат се чу едно ПА ииии... само един маркуч беше паднал и после трябваше да я настроя ама ся е пак горе долу е как трябва и знам да не ги правя тия изцепки повече :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 07 Яну 2013, 0:40

Добре бе , само М42 ли е толкова проблемен за обикновенна газова :dunno:
Аз сега сложих АГУ обаче колата няма високи обороти.
Форсира се нормално когато съм подал малко газ и е отворена малката клапичка на дросела, подам ли повече - да се отвори и голямата клапа - започва да заглъхва :dunno: Идва и много въздуха явно :banghead:
Как става настроиката с тея 2 клапи на дросела и променящия се дебит на въздуха.

Газовата преди това беше на М43 на един приятел и нямаше никакви проблеми , всичко беше перфектно , никога не е кихала и тн.За това я купих , щото е тествана.
Изображение Изображение Изображение

Предишна

Назад към E36