Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
бях написал нещо, ама няма смисъл...
аз се отказвам да се боря с вятърни мелници
аз се отказвам да се боря с вятърни мелници

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
dr.peshev написа:И какво сега-в Англия са можели да си поръчат Е46 без ксенон , но със система за миене на фаровете?!Извода какъв е : ако има миене на фаровете , а няма ксенон е много вероятно да е обръщана англичанка!
Сега си спомни (знам ,че ще се сеиш) онова червено купе мисля,което бе обсъждано няколко пъти,обръщаното с М километража и т.н - е точно то имаше миене без ксенон - още тогава се учудих и аз лично не знаех,че може такава комбинация - предполагам може да е специфично за англия имайки предвид времето им...както много неща по нашите коли са съобразени с пазар и климат
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Конкретно за BMW не знам, но VW със сигурност имат коли с пръскалки и без ксенон и без лупи.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- spifouu
- Потребител
-
- Кара: 535d E60
- Мечтае да кара: Bmw F10 M5
Здравейте. Пичове някакви мнения мисля да взимам тази кола http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details.Благодаря ви предварително
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Изглежда много добре, но е на доста повече километри и няма всички екстри, следователно и цената е височка.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Alexch написа:Изглежда много добре, но е на доста повече километри и няма всички екстри, следователно и цената е височка.
Километрите +100к. и цената за тези екстри които ги има наистина е висока(според мен... иии колегата над мен

Може ли някой да ми отговори на последното, което попитах на 162 страница 

dr.peshev написа:m.a.r.t. написа:Съжалявам за спама но пак не разбрах, отново питам точно ей този двигател м52 или м54 със 170кс е ? колата е от 1998г май месец и искам да разбера дали ако е м54 не е присаден ?
M52
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Ivkoko написа:Колеги какво ще кажете за e46 330XD sedan , разход на гориво , проблеми как е с X драива зимата и тн.
Ако има такава тема или въпрос ако може да ми дадете линк защтото точнo за 330XD нищто не намерих.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... ilit=330xi
Според мен ако зимата имаш нужда от 4х4 не се замисляй

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
То 330хд Е46 не е със система Х-драйв.
Просто е 4х4 и няма нищо общо с Х-драйв. Иначе за х-са при е46 е писано и общото мнение е че не е нещо особено.
Харчи повече, върви по-малко. И все пак защо държиш да е 4х4 а не на задно ?
Просто е 4х4 и няма нищо общо с Х-драйв. Иначе за х-са при е46 е писано и общото мнение е че не е нещо особено.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
kriso85 написа:То 330хд Е46 не е със система Х-драйв.
Дали?Особено шестак - от кое върви по-малко?Дето не си държи гумите - как се изказвате за коли 200 коня( а с мап коренно се променят нещата),че са бавни и не вървят - да от само задно нормално,но на сняг не може да сравняват по никакъв начин..където ще мине 4х4-то дори при Е46 задното ще си мисли...а едни 4 хубави гуми и до там...
Ако гледаме постижим разход колегата JTD прави около 7 (че и по -малко) градско,извън града ресурс голям и след хиляди мнения в темата за разхода се стига до извода,че 330дизел харчи по-малко от 20-ка при по-голямо натоварване.
Но да,не е близо до Х драйв

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Имам предвид върви по-малко от същата кола , но само на задно. Също така и харчи повече от същата кола на задно.
Също така сме чели темата за разходите, която сигурно е темата с най-много глупости у форума.
Да не разводняваме излишно темата.
И колко върви в сняг Х-са. Все пак това си е лека кола. Миналата зима в коловозите и едно хд бутах, че колега си беше повярвал че кара високо проходим автомобил.
Затова колегата го попитах какво точно очаква от Х-са и какво иска
Също така в Х при Е46 го няма усещането на БМВ.
И ако следващия ти пост ще е само реплика към мен, по добре ми го напиши на ЛС да не разводняваме темата излишно.
А къде ще мине 4х4 и къде задно .... всичко си е до шофьор. Гледали сме много смешни ситуации със затънали лендровъри, крузери и т.н. иначе високо проходими автомобили, да не говорим за "паркетни джипки" като х5/6, мл-и и кайени
Също така сме чели темата за разходите, която сигурно е темата с най-много глупости у форума.
И колко върви в сняг Х-са. Все пак това си е лека кола. Миналата зима в коловозите и едно хд бутах, че колега си беше повярвал че кара високо проходим автомобил.
И ако следващия ти пост ще е само реплика към мен, по добре ми го напиши на ЛС да не разводняваме темата излишно.
А къде ще мине 4х4 и къде задно .... всичко си е до шофьор. Гледали сме много смешни ситуации със затънали лендровъри, крузери и т.н. иначе високо проходими автомобили, да не говорим за "паркетни джипки" като х5/6, мл-и и кайени
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- slavyan5
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330xi
- Мечтае да кара: F25 X3 35i
Gqbriel написа:dr.peshev написа:И какво сега-в Англия са можели да си поръчат Е46 без ксенон , но със система за миене на фаровете?!Извода какъв е : ако има миене на фаровете , а няма ксенон е много вероятно да е обръщана англичанка!
Сега си спомни (знам ,че ще се сеиш) онова червено купе мисля,което бе обсъждано няколко пъти,обръщаното с М километража и т.н - е точно то имаше миене без ксенон - още тогава се учудих и аз лично не знаех,че може такава комбинация - предполагам може да е специфично за англия имайки предвид времето им...както много неща по нашите коли са съобразени с пазар и климат
Пропускате много съществена подробност...
Аз имам миене без ксенон по простата причина, че ми откраднаха фаровете с ксенон и като застрахователите ми отказаха да ми ги платят си купих нормални фарове и си ги сложих, а миенето си ми стои. Говорих си и с двама човека, които са си купили Е46тици с ксенон, обаче тях ги кефи как върви колата, не им пука толкова как свети, продали са ксенон фаровете си за 1500+, купили са си чисто нова Хела за 550 лв. (моите толкова струваха) и са се почерпили здраво и също сега имат кола с миене без ксенон без да е обръщана.
И честно да ви кажа, ако сега пак трябваше да си купя Е46 и аз щях да направя така. Отначало бях супер съкрушен, но после осъзнах, че 10 годишния ксенон не светеше по-добре от една чисто нова Хела без ксенон и с крушки Филипс +100%. Само дето щях да съм с 1000 лева в джоба, а не с изпотрошена кола, изкормени фарова, после прегряла кола, заради изпокъсани кабели под капака и сумати си нерви и разправии и пари на минус, заради едни тъпи фарове и една навигация, която и без това не ползвах особено.
Затова на тези, които си купуват сега кола да им дам един ценен съвет: Ако си вземете кола с ксенон и навигация, свалете ги и ги продайте, и си сложете нормални фарове и нормално радио. От всичко това ще останете с едни 2000-2500 лева на плюс и ще си спестите много нерви, защото ще намалите много шанса точно вашата Е46ца да разбият!
Мисля, че това мнение, въпреки че е малко офф, е много полезно точно в тази тема!

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
kriso85 написа:Имам предвид върви по-малко от същата кола , но само на задно. Също така и харчи повече от същата кола на задно.
Да лека кола,но е 4х4.Нека да не даваме подобни мнения и колегите,които са се насочили да не се отказват ,защото някой някъде е казал,че видиш ли 4х4 е същото като само задно

Всички сме бутали коли,4х4 не е вседеход - факт Е46 4х4 не е тип ауди олроуд - високо или субару форестър - факт обаче че е с дцойно предаване - и по нагорнище много лесно може да разбереш как задното няма да издрапа там където Е46Х ще .
Миналата година точно по този спор си направихме едно маалко показно,в Драгалевци - 3 на задно (320) 1 33хд и 1 330д...мога ти споделя и видеото ,в което се вижда,че при сравнително голям наклон с чисто нови премиум гуми задното издиша докато х-а тръгва без да се замисли..
Естествено,че е до шофьор ,гуми и т.н - и все пак да мислим трезво - по-слаб шофьор с добри гуми в 4х4 ще се справи с пъти по-добре от същия само на задно или предно.
В едно мнение ти срина всичко де е 4х4 - видиш ли за нищо не стават - май не си карал Х с добри гуми на дълбок сняг - сам ще се убедиш в разликата...а всички знаем и за паркетните с коли за по 100 000 и гуми за 200

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
kriso85 написа:И колко върви в сняг Х-са. Все пак това си е лека кола. Миналата зима в коловозите и едно хд бутах, че колега си беше повярвал че кара високо проходим автомобил.
Този, който си бутал, явно е бил голям тарикат. Да си купи кола за 10+ 000 лв и да си сложи гуми на 4-5 години за по 100лв. Втория вариант е да е голям бездарник, който и всъдеход на може да кара.
kriso85 написа:Също така в Х при Е46 го няма усещането на БМВ.
Я ме светни кое е това усещане, да влизаш с вратите на страни или в снега да не можеш да си изкараш колата пред блока, защото никой не чисти?
Заради такива мнения много хора се отказват да си купуват нещо. Спрете само да "лалате", а давайте обективни мнения от първа ръка.
Който иска информация от собственик за разходи и обслужване на xd, да пише на мен или на колегата JTD.