Как да си боядисам колата
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
Re: Как да си боядисам колата
Като цяло самата подготовка на колата ти е доста...щом е китната, трябва добре да изшкуркаш кита с последователно сменяне на размера на зърната за да стане гладно и равномерно.След като си подготвил цялото купе (кита е оправен и си свалил стария лак на колата) се минава с филер (грунд) цялото купе,в зависимост как ти пръска пистолета не мога да ти кажа точно колко ръце (пръскай от 25-30см разстояние).След като си грундирал купето пак се минава на водна шкурка да се заглади грунда и да не остава на "портокалова кора".Като приключиш с това цялото купе го маскирваш (местата където не трябва да попада боя) и минаваш с обезмаслител , за да премахнеш мастни петна било то от ръцете или нещо друго!Щом ще боядисваш в гаража си, най добре го стерилизирал малко (вземи найлони и ги разположи така, че колата да няма контакт с други външни условия!Но както казаха колегите по-горе...с този малък компресор нищо няма да стане!!!
Боядисах колата получи се добре за първи път но боята не е лъскава като старата какво трябва да направя трябва ли да я мина с лак
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ами ако не е акрил - естествено.
не знам какво е акрил,но от магазина ми казаха че от слнцето сама трябва да се гланцира но не ми се вярва много и е груба не е глатка как да го оправя.
- taran
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: каквото набара:)
Ако не е разляла като хората,т.е покритието е с изразена структура,може да се оправи донякъде с полиране-шлайфаш на водно на 1000,след това на 2000(но ползвай шкурки на 3М),следтова с полир машина 1,2,3-та паста.
Лошото е,че можеш да лъснеш някое ръбче при тази интервенция. А и оправията е частична.
Лошото е,че можеш да лъснеш някое ръбче при тази интервенция. А и оправията е частична.
- Mollov
- Мародератор
-
Ако лакираш отгоре ще седи пак гадно... щото отдолу боята като е "зърнеста/груба" това няма да се оправи от лакирането... но и ако не си пръснал акрил (това е вид боя + лак, забъркани заедно) ами е само боя, то без лаково покритие ще се съсипе за нула време.
Казаха ми че е с лак това означава ли че ще се оправи.
А с пастирането какво ще стане
- taran
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: каквото набара:)
valyo_93 написа:Ако само полирам цялата кола няма ли да стане.
Или ако я лакирам
Я,вземи разбери с какво си пръскал колата,направи една две снимки,да видим какво се е получило,пък ще го мислим.
- Mollov
- Мародератор
-
valyo_93 написа:Казаха ми че е с лак това означава ли че ще се оправи.
Ако е с лак, значи е акрил... снимай направо какво се е получило и да почнем от там

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
И да я показва и да не е показва то е ясно, че в момента колата е само оцветена, а не боядисана....
Имаше една приказка: "и тате може, и аз мога, ма козата си сака пръч-неще овен..."
Трябвало е поне да викнеш човек само да ти е пръсне, щот накрая пак ще стане така...
Имаше една приказка: "и тате може, и аз мога, ма козата си сака пръч-неще овен..."
Трябвало е поне да викнеш човек само да ти е пръсне, щот накрая пак ще стане така...

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Интересно как с 500мл се боядисва цяла кола?А и тази цена,350лв доколкото разбрах, не е ли много ниска?По-добре да беше я дал на майсторите,колкото и да не ги обичам!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Сервизно обслужване на БМВ