Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Bavarcho » 14 Окт 2012, 8:58

Dimitroff написа:Що пък да не пишеш?!?
Пиши си - само дето ще е хубаво като пишеш нещо да си сигурен, а не да пресъздаваш разни чути неща.
И това, че някой колега твои е "магарил" някоя кола не значи, че тя фабрично е така ;)

Все едно да ми обясняваш как има Е46 без пръскалки, но с фабричен ксенон...не бъркай австро-анадолски мангал с немски автомобилен инжинер/конструктор от завод на марката...моля те!

Че иначе излиза, че онези в заводите на БМВ фиркат повече от нас Българите ;)

JTD май го каза кратко и ясно...VIN му е майката ;)

А?
Пиша - виждал съм много Е46-ци с пръскалки които нямат ксенон! Виждал съм.
Съмнява ме някой германец или швейцарец да си е "магерил" колата, а не да е от завода с пръскалки и без ксенон...
Май на различни езици говорим или ти четеш на различен, не знам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 14 Окт 2012, 9:15

m.a.r.t. написа:Този двигател кой тип е ? м54 или м52 :dunno:

http://www.cars.bg/u809975 Разгледайте тази обява, аз питах за двигателя м54 , но тъзи който ми показахте е различен от този и прилича точно на м52туб . Този от обявата възможно ли е да е 170 кс м54 ?

Да това е М54 170кс, и този двигател се слага в Е46 от 2001г.

Потребител
Аватар

Мнение от m.a.r.t. » 14 Окт 2012, 10:27

Kris написа:
m.a.r.t. написа:Този двигател кой тип е ? м54 или м52 :dunno:

http://www.cars.bg/u809975 Разгледайте тази обява, аз питах за двигателя м54 , но тъзи който ми показахте е различен от този и прилича точно на м52туб . Този от обявата възможно ли е да е 170 кс м54 ?

Да това е М54 170кс, и този двигател се слага в Е46 от 2001г.

А този който съм качил на снимка също прилича на този от обявата, но колата е от 1998. Дали не е присаждан м54 или си е м52 ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 14 Окт 2012, 10:59

Dimitroff написа:Всъщност...и по това не можеш ;)

Аз имам следното питане,разбрах те за това,че и по наличието на ръчно регулиране на лайт-модула пак може да е с фабричен ксенон,но някъде по вин има ли го нивомата - защото мисля,че това е нещото за което става дума..аз лично не съм виждал в лист с екстри - self leveling или нещо подобна :dunno:
Мерси предварително :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 14 Окт 2012, 11:12

vicho написа:Ванка, аз пък не съм съгласен, ама хич, но все пак ще искам и ВИН-а на колата за пълна сверка, иначе от преди малко.

Провери Вичка и тогава да говорим, а ?
От снимката ще ти кажа едно - както ти си сложил ксенонови фарове без пръскалки (колата фабрично няма ксенон или пък има, но някой е разкарал пръскалките...), така и някой може би е махнал ксеноновите фарове...но е оставил пръскалките ;)

Bavarcho написа:
Dimitroff написа:.....

А?
Пиша - виждал съм много Е46-ци с пръскалки които нямат ксенон! Виждал съм.
Съмнява ме някой германец или швейцарец да си е "магерил" колата, а не да е от завода с пръскалки и без ксенон...
Май на различни езици говорим или ти четеш на различен, не знам.

Ти може всичко да си виждал - не е в това въпроса!

Тази тема е създадена, за да може кандидат купувачите на модела да се "образоват", да влезнат в час и не смятам, че е редно да бъдат обърквани!

Обяснявайки, че си виждал "доста" купета без ксенон, но със пръскалки - подвеждаш хората!
Това, че някой твой колега е сложил рефлекторни фарове, вместо да подмени счупените ксенонови не значи, че колата е излязла така от завода!
Това, че предишен собственик е сложил системата за миене на фаровете, след което е смятал да оборудва колата с оригинални ксенонови фарове, но междувременно я е продал (хипотетично) - не значи, че тази кола е излязла от завода без ксенон, но със система за миене на фаровете.

И ... чети правилно - като пиша австро-анадолски мангал - нямам предвид нито австриец, нито немец, нито швейцарец - имам предвид анадолски, полски или по-лошо - български джамбазин, който е попреправял колата (там или тук - в България) !

И не се опитвай да ми обясняваш как в България се вкарват коли само с един собственик - швейцарец, немец или австриец...щото те са първите, но после я мустакатия анадолец, я русолявия поляк, я мароканеца е решил да се заиграе с нея по една или друга причина.

Пак казвам - темата е за начинаещи колеги от форума, който изграждат мнение за модела, моторите, екстрите и т.н. - няма да се толерират разни измислици, с който да бъдат обърквани въпросните колеги.

Като ти дойдат при теб да купуват кола - говори им каквото си искаш, обаче тук "сиво няма" - има черно и бяло!

Gqbriel написа:

....нивомата ...........- self leveling .........

Нивомат е съвсем различна екстра от това, което ти си мислиш.
Саморегулирането го има дори на халогенните фарове - палиш и се саморегулират...но в движение няма корекция.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 14 Окт 2012, 16:12

Dimitroff написа:Обяснявайки, че си виждал "доста" купета без ксенон, но със пръскалки - подвеждаш хората!
Това, че някой твой колега е сложил рефлекторни фарове, вместо да подмени счупените ксенонови не значи, че колата е излязла така от завода!
Това, че предишен собственик е сложил системата за миене на фаровете, след което е смятал да оборудва колата с оригинални ксенонови фарове, но междувременно я е продал (хипотетично) - не значи, че тази кола е излязла от завода без ксенон, но със система за миене на фаровете.

И не можа ли направо така да го напишеш? Няма такава схема - има пръскални (фабрично) и няма ксенон (фабрично) и точка. Нали това беше спора. Много беше трудно и трябваше да изпишеш някакви фермани...

Dimitroff написа:И не се опитвай да ми обясняваш как в България се вкарват коли само с един собственик - швейцарец, немец или австриец...щото те са първите, но после я мустакатия анадолец, я русолявия поляк, я мароканеца е решил да се заиграе с нея по една или друга причина.

С тея приказки само вечер с приятели в кръчмата, недей така да ги пишеш дето всякакви хора четат, излагаш се ;)
Има си документи, и в австрийските, и в немските, и в италианските си пише собствениците :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 14 Окт 2012, 16:16

1-За да има една кола ксенонови фарове в EU се изискват на технически преглед 3 неща: а.) Леща за фокусиране на светлината б.) Нивомат динамичен в.) Автоматична система за миене на фаровете! Демек - без фабричен ксенон , няма и фабрична система за миене на фаровете
2-Според колегата "maikooo" от форума има M54 от декември 1999г. :kuku: viewtopic.php?f=34&t=305600&start=15
От началота на 2000г. се вгражда М54 по официални данни
Последна промяна dr.peshev на 14 Окт 2012, 21:14, променена общо 1 път
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от m.a.r.t. » 14 Окт 2012, 20:30

Съжалявам за спама но пак не разбрах, отново питам точно ей този двигател м52 или м54 със 170кс е ? колата е от 1998г май месец и искам да разбера дали ако е м54 не е присаден ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 14 Окт 2012, 20:37

Bavarcho написа:
Dimitroff написа:Обяснявайки, че си виждал "доста" купета без ксенон, но със пръскалки - подвеждаш хората!

И не можа ли направо така да го напишеш? Няма такава схема - има пръскални (фабрично) и няма ксенон (фабрично) и точка. Нали това беше спора. Много беше трудно и трябваше да изпишеш някакви фермани...

Dimitroff написа:И не се опитвай да ми обясняваш как в България се вкарват коли само с един собственик - швейцарец, немец или австриец...щото те са първите, но после я мустакатия анадолец, я русолявия поляк, я мароканеца е решил да се заиграе с нея по една или друга причина.

С тея приказки само вечер с приятели в кръчмата, недей така да ги пишеш дето всякакви хора четат, излагаш се ;)
Има си документи, и в австрийските, и в немските, и в италианските си пише собствениците :idea:

Аз мога и го направих - ти си тоя дето прехвърля приказките за маса с приятели в тази тема, което ме подсеща да ти направя лека забележка за тона ти - съобразявай се малко, ако обичаш :lol:

Интересно ми е къде точно си ги видял тия купета с пръскалки без ксенон? (НЯКОЛКО!)

И да - за червеното - пробвай още само веднъж да се направиш на интересен, дечко...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 14 Окт 2012, 20:45

m.a.r.t. написа:Съжалявам за спама но пак не разбрах, отново питам точно ей този двигател м52 или м54 със 170кс е ? колата е от 1998г май месец и искам да разбера дали ако е м54 не е присаден ?

M52

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 14 Окт 2012, 20:49

Dimitroff написа:
Gqbriel написа:

....нивомата ...........- self leveling .........

Нивомат е съвсем различна екстра от това, което ти си мислиш.
Саморегулирането го има дори на халогенните фарове - палиш и се саморегулират...но в движение няма корекция.

Не съм се изразил явно правилно(но си прав за нивомата де :yes: ,като се замисля,просто ми е по лесно да го опиша ),имах предвид корекциите по време на движение
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар

Мнение от m.a.r.t. » 14 Окт 2012, 21:33

Каква всъщност е разликата между тези 2 двигателя, че не я виждам? Оставете кутията на въздушния филтър, тя е сменяна, преди беше квадратна. Къде точно е разликата ? тази от 2001 казахте, че е 170кс м54 а другата от 98-ма м52, но не виждам разликата къде е. Ако можете тома да ми покажете ще съм много благодарен и най-накрая ще спра да питам едно и също :P
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 14 Окт 2012, 22:53

Bavarcho написа:

Dimitroff написа:

Bavarcho написа:

Dimitroff написа:

Bavarcho написа:

Dimitroff написа:

Момчета, дайте на ЛС сплетните. Някак си не Ви прилича на цветовете.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 14 Окт 2012, 23:42

Изображение
Последна промяна vicho на 15 Окт 2012, 7:38, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 15 Окт 2012, 0:28

И какво сега-в Англия са можели да си поръчат Е46 без ксенон , но със система за миене на фаровете?!Извода какъв е : ако има миене на фаровете , а няма ксенон е много вероятно да е обръщана англичанка! :gives:

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46