Съвети за газова уредба на Compact 318ti
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Съвети за газова уредба на Compact 318ti
Здравейте,
Тъй като вече ми идват в повече месечните разноски за бензин съм се насочил към газова уредба. Имам следните въпроси:
1. Агу или ги ще е по удачно за м42 при условие, че ще я настъпвам само на бензин?
2. Ще се влоши ли много поведението на задницата, заради допълнителната тежест?
3. Каква е разликата между бутилки на мястото на резервната гума и обикновенните. Първите не са ли по-опасни при катастрофа?
4. Колко ще тежи една АГУ 20 кг?
5. Колко пари да отделя за АГУ или ГИ?
Благодаря
Тъй като вече ми идват в повече месечните разноски за бензин съм се насочил към газова уредба. Имам следните въпроси:
1. Агу или ги ще е по удачно за м42 при условие, че ще я настъпвам само на бензин?
3. Каква е разликата между бутилки на мястото на резервната гума и обикновенните. Първите не са ли по-опасни при катастрофа?
Благодаря
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: Съвети за газова уредба на Compact 318ti
За тая тема преди три години щяха да те убият с камъни...
1. Сложи газов инжекцион
2. Нищо няма да усетиш
3. По твой избор
4. Не съм я теглил
, ще зависи от бутилката
5. Достатъчно

1. Сложи газов инжекцион
2. Нищо няма да усетиш
3. По твой избор
4. Не съм я теглил

5. Достатъчно
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ползвайте търсачката де, преди тази още една за газ на М42 излезе...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
zafirovp написа:Здравейте,
Благодаря
Здравей колега, моето мнение е:
1. ГИ!
2. Не мисля че ще има разлика.
3. На Компакта резервната гума е отдолу, под колата, не мисля че там е добра идея да държиш бутилката. Т.е. варианта е един - в багажника.
4. Не знам отговора.
5. ГИ струва около 1000лв но си струва

- zonian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.8i
- Мечтае да кара: z4/850i
- Детайли за колата: коли без тавани, мани
1. ГИ
2. не (повече ше се влоши ако сложиш по-голяма бас-туба
)
3. ако имам избор винаги слагам на резервната, че не заема място. За по-опасно незнам.
4. 20 литра имаш предвид. около 10 кг. 20литра на тая 318ка ше и стигнат в софия за 140км (без много много задруствания)
5. 1100 е Фобос2 по-ниско не ти препоръчвам 700лв ти е EasyGas пак на Фобос но е много орязана и е само за 4-цилиндрови а аз тоя ГИ мисля да си го мъкна по другите коли, напред във времето. Има по 550-700 некви нови BlueGas или BlueForce, пак български. Не ти препоръчвам полски (Зенит), в никакъв случай турски (какъвто и да е). Обикновенната газова сложих миналата година (на старото ми Renault 11) за 400лв на горубляне, турска, много съм доволен. Този вариант не ти го препоръчвам, защото вече една кола прецаках като и сложих АГУ а тя беше за ГИ. Иначе аз съм с Фобос2 баща ми е сФобос1.
2. не (повече ше се влоши ако сложиш по-голяма бас-туба

3. ако имам избор винаги слагам на резервната, че не заема място. За по-опасно незнам.
4. 20 литра имаш предвид. около 10 кг. 20литра на тая 318ка ше и стигнат в софия за 140км (без много много задруствания)

5. 1100 е Фобос2 по-ниско не ти препоръчвам 700лв ти е EasyGas пак на Фобос но е много орязана и е само за 4-цилиндрови а аз тоя ГИ мисля да си го мъкна по другите коли, напред във времето. Има по 550-700 некви нови BlueGas или BlueForce, пак български. Не ти препоръчвам полски (Зенит), в никакъв случай турски (какъвто и да е). Обикновенната газова сложих миналата година (на старото ми Renault 11) за 400лв на горубляне, турска, много съм доволен. Този вариант не ти го препоръчвам, защото вече една кола прецаках като и сложих АГУ а тя беше за ГИ. Иначе аз съм с Фобос2 баща ми е сФобос1.
- rhase
- младши ентусиаст
-
1. Спести за инжекцион, колега. Ще си спестиш доста нерви в бъдеще. Аз съм с м42 и ти го казвам от личен опит. АГУ
2. Не мисля че ще има разлика като цяло.
3. За това вече ти казаха. Аз съм с бутилка на резервната гума и честно казано не е комфортно. Бутилката стои там, а гумата се подмята из багажника (с толкова дупки по улиците не ми се рискува да карам без резервна гума)
4. Както каза нагоре някой колега....освен бутилката, другите тежести са незначителни.
5. 1000-1200лв. Ако караш често се избиват бързо.
И прочети повече из темите. Има писано доста за цени, марки, впечатления. Разучи ги преди да отидеш в сервиза, за да си по-спокоен.
1. Спести за инжекцион, колега. Ще си спестиш доста нерви в бъдеще. Аз съм с м42 и ти го казвам от личен опит. АГУ

2. Не мисля че ще има разлика като цяло.
3. За това вече ти казаха. Аз съм с бутилка на резервната гума и честно казано не е комфортно. Бутилката стои там, а гумата се подмята из багажника (с толкова дупки по улиците не ми се рискува да карам без резервна гума)
4. Както каза нагоре някой колега....освен бутилката, другите тежести са незначителни.
5. 1000-1200лв. Ако караш често се избиват бързо.

- alex_sn1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E46 330d
- Детайли за колата: Touring
Колега ,сложи си ГИ. Аз се бях зарекъл ,че никога няма да карам на газ ,ама нещата загрубяха. Сложих си на М43 ГИ на BSM и засега съм супер доволен. Не усещам разлика. Грубо - 800 - 900 лв.
No pain , No gain !
- Vampi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: си Купето с Усмивка на лицето
не слагай на BSM настройват се до 6000 оборота после фъска колко може не съм доволен от тая скрап па и след като им видях цехчето... съвета ми е търси кадърен газаджия не е толкова важно какво ти е ГИ то а колко му е багажа на тоя дето го монтира и настройва

- V_E_N_G_O
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 318 is
- Мечтае да кара: BMW E36 M3
Аз сложих на моята М42Б18 на Фобос клас 1 (уж най-хубавия) - 1300 лв. грубо ми излезна. Доволен съм дава ми добър разход с 20 лв. - 100-130 км (градско) което за мен е супер. Разлика има във вървенето, но на 17" си върви прилично. 2 години гаранция в цената влиза преглед и да ти монтират зареждачката под капака на резервоара. Не съм запознат с други говоря за моята. Дано мнението ми ти е помогнало с нещо 

Аз съм с BSM i сам мн доволен и на двете коли са ми такива, и двете са с М44, и нямам пр и колега ако искаш пиши на лично и ще ти дам номера на газаджията, момчетата работят кадърно, за разлика във вървенето не намирам, но сега смятам да сложа един аванс процесор за който казват, че доста подобрява динамиката на газ, защото измества ъгъла на запалване, един приятел си сложи и е мн доволен казва че не усеща никаква разлика при вървенето между газ и бензин при натоварена кола. Поздрави.

- alex_sn1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E46 330d
- Детайли за колата: Touring
Vampi написа:не слагай на BSM настройват се до 6000 оборота после фъска колко може не съм доволен от тая скрап па и след като им видях цехчето... съвета ми е търси кадърен газаджия не е толкова важно какво ти е ГИ то а колко му е багажа на тоя дето го монтира и настройва
Не мисля ,че е много обективен този коментар. Аз съм доволен от BSM-а ,ЕСТЕСТВЕНО ,съпроводен с добър монтаж и настройка. Пък и не съм го сложил на моето комби М43 да го карам в 6000 оборота ,а с другата цел...
No pain , No gain !
alex_sn1 написа:Vampi написа:не слагай на BSM настройват се до 6000 оборота после фъска колко може не съм доволен от тая скрап па и след като им видях цехчето... съвета ми е търси кадърен газаджия не е толкова важно какво ти е ГИ то а колко му е багажа на тоя дето го монтира и настройва
Не мисля ,че е много обективен този коментар. Аз съм доволен от BSM-а ,ЕСТЕСТВЕНО ,съпроводен с добър монтаж и настройка. Пък и не съм го сложил на моето комби М43 да го карам в 6000 оборота ,а с другата цел...
аз моита я карам в тези обороти и мога да ви кажа, че нямам никакви проблеми

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
zafirovp написа:Здравейте,
Благодаря
1. ако мислиш да е АГУ забрави да настъпваш на бензин.. тази плочка пречи малко на входящия въздух..
2. задницата няма да усети нищо.. бутилката е лека.
3. тази на резервната гума е малка.. ако не караш много .. става. но аз съм с 20 литрова и е много тъпо.. зареждам през 5 мин..
за катастрофа.. стане ли .. няма гаранции за никакви бутилки и тн. божа работа.
4. в е30 ката ми е 60 литрова и не се усеща..
5. газовата е около 300-400 нова.. а инжекциона май отива към 800. но ако решиш да слагаш АУГ не се занимаваи с тия турски щуротии.. по добре си купи едно ползвано ловато или каквото и да е.. сложих си на ИС а такова и ми излезе 50 лв със все бутилка и изпарител и тн. беше на 2 години . но просто така изпадна.. само медната тръба си купих
Здравей колега.Аз имам БМВ 318ti М44 мотор.Сложих си г.и. landi renzo. и съм много доволен.Бутилката ми е тип пура сложена на гърба на задната седалка 27л. Разлика м/у газ и бензин почти няма-върви като самолет.Струва около 1000 лв. Не се замисляй-качвай. 

- rhase
- младши ентусиаст
-
MAT-BMW написа:Здравей колега.Аз имам БМВ 318ti М44 мотор.Сложих си г.и. landi renzo. и съм много доволен.Бутилката ми е тип пура сложена на гърба на задната седалка 27л. Разлика м/у газ и бензин почти няма-върви като самолет.Струва около 1000 лв. Не се замисляй-качвай.
И аз съм чувал хубави думи за ЛандиРенцо, монтирана и настроена от който трябва

Дори се замислям след време точно към тази фирма дас е ориентирам.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2