Странна случка.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Странна случка.
Като спирам някъде за малко преди да запаля отново изваждам ключа и се чува едно щрак,след което вкарвам пак и паля.Ако не го направя ключа върви някак трудно и си мислех че това е някаква защита от крадци.Та днес спирам на една малка бензиностанция в града и видях че няма бензинджия,подпрях се на задния капак и зачаках,това чакане ме изнервяше защото в къщи имам майстор който ме прати да му купя кози крак/да го еб...в майстора/ след 7...8 минути се вбесих,влязох в колата и без да вадя ключа запалих и я вкарах в лютеницата.На първото кръстовище след 60 метра разбрах че волана е заключен и набих спирачки, за малко да вляза в един магазин.Спрях извадих ключа и се чу щрак след което тръгнах и нямах проблем,но на всеки завой имах идно на ум.Интересното е че излязох от бензиностанцията с малко ляв и не се заключи ами се заключи като му врътнах десен.Дали това е нормално или да ходя по майстори.318ис
- alex_sn1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E46 330d
- Детайли за колата: Touring
Re: Странна случка.
Със сигурност не е нормално. Имаш проблем в контактния ключ ,но не съм компетентен къде точно. Отстрани го ,защото (както сам си се убедил) е доста опасно.
No pain , No gain !
Има ли начин да си поръчам нов патрон от Дару който да е нареден за моя ключ, иначе ако взема някакъв друг стават много ключове.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
това с патрона до колкото зная може да се пренареди от ключар..
но е възможно да се е износило нещо.. ако си забелязъл когато ключа е вътре и го върнеш на позиция 0 повторното завъртане към позиция 1 е трудно.. трябва да се извади и тогава да се вкара пак.
но е възможно да се е износило нещо.. ако си забелязъл когато ключа е вътре и го върнеш на позиция 0 повторното завъртане към позиция 1 е трудно.. трябва да се извади и тогава да се вкара пак.
Точно така е колега като върна на позиция 0 ако не извадя ключа после заяжда.Като го извадя се чува ЩРАК и после нямам проблем.Дали е износване.
- ares2
- старши ентусиаст
-
това е нормално.. от позиция 0 не може да идеш на 1 без да си извадил ключа. някаква мярка за сигурност е..
но ако ти се заключва волана на другите позициии е проблем и то голям
но ако ти се заключва волана на другите позициии е проблем и то голям
Ще ида на ключар да видя какво ще каже.Аз мисля че се заключи именно защото не извадих ключа и със сила запалих колата.
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
И аз да попитам,каква точно е цаката за ваденето на патронника? Има ли тема с подробни обяснения,че днеска ръчках с една тел ама нещо не ми се получи 

На предишното ми БМВ бях останал без ключове и викнах един ключар които с всевъзможни телове и жици ми смени патрона с друг,но как точно стана тази работа незнам.
- ares2
- старши ентусиаст
-
Проблема ти не е в патрона, а в конзолата около него, дето е механизма за заключването. Отначало започва да заяжда, а после се чупи и няма да можеш да палиш. Трябва ти тоя алуминиевия кожух, около патрона който се държи на два болта(по спомен), на които обаче главичките им не са за ключ, а са като нит. Развиваш ги леко леко със секач и чук или ги разпробиваш и сменяш с нормални болтове(нарочно са направени така трудно да се развиват против кражба) и си оставаш с твоят патрон. А относно него, дори и да си купиш друг, ключарите ги пренареждат, но задължително с патронът, вземаш и ключът.
Това наистина е полезно мнение и ще кажа на ключаря да провери първо това и ако може да си остана с моя патрон.Надявам се че го има като резервна част този кожух, за да не вземам някой втора ръка като моя.Ще имам достъп до майстор след седмица че е заминал някъде,а до тогава ще внимавам ,и ще се ядосвам на Голфовете които се кефят като минават покрай мен 

- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
Колега ако се стигне до смяна на патрона,не е никакъв проблем да се пренареди по твоя ключ. 

E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
14 мнения
• Страница 1 от 1