NavCoder, вече и на Български.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Re: NavCoder, вече и на Български.

Мнение от gentata » 30 Авг 2012, 20:34

Ivo_Borisov написа:Преинсталирах си уиндоуса и съответно си загубих програмите включително навкодера. Свалих си след това нова програма но при нея е различен регистрационен код и съответно не става моя който имам. Писах му на автора ама не ме отрази. Да знаете че не само харда, ами и софта да смените трябва да купувате нов код, което се чудя дали да направя и да дам наново 40 лв. :confused:

В момента е налична бета версията на навкодера за нея лиценза е 50лв (25 Euro) може би за това се получава така. Пробва ли със стара или пре бета версия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 30 Авг 2012, 21:48

Излезнаха ми две версии за сваляне, бета и старата, пробвах и с двете но не стана. Дава ми различен код за който трябва различен ключ :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 30 Авг 2012, 23:11

И при мен поиска друг ключ след преинсталиране. Става въпрос за Бета версията. Това се получи точно на 2рия ден след като бях поръчал и платил кода и много ме беше яд, но писах на човека и той се смили над мен да ми прати нов код като му обясних положението. Дано ако има повече такива случаи да се позамисли и да промени метода за изчисляване на тия кодове.

Иначе някъде из Е46 форума четох, че бета версията работела и през OBD буксата. Аз пробвах веднъж с кабела за ИНПА, но не стана, някой друг пробвал ли е?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е24 М6, Е31 850i

Мнение от maikooo » 31 Авг 2012, 8:56

TheFreeRider написа:Иначе някъде из Е46 форума четох, че бета версията работела и през OBD буксата. Аз пробвах веднъж с кабела за ИНПА, но не стана, някой друг пробвал ли е?

При мен бета версията работи точно през кабела на инпа-та, колата е е46. Като отвориш програмата променяш ли горе ком порта да е същия като определяния за инпа-та?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 31 Авг 2012, 15:30

При мен човека не се смили :lol: Явно доста му се е събрало да променя кодове. Както и да е! :)
И на Е39 бета версията работи през ОБД.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 07 Сеп 2012, 14:32

Колеги, в крайна сметка получих отговор и той беше същия key.
Имам обаче няколко проблема. При даване на търсене на ъпдейт, започва да търси ъпдейт и ми дава тази грешка:
untitled.JPG

Като му дам да ми регистрира версията и веднага ми дава грешка при регистрацията. Излизаше ми и runtime error 9 но в момента не ми излиза. Тия файлове от първа страница си ги имам регистрирани, като исках да ги вкарам в папка систем32 ми даде че ги има и ме пита искам ли да ги заместя.
Къде ли може да е проблема? И във версия 2.8.350 и в бета-та ми дава същото. :dunno:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d '02
Мечтае да кара: подводница

Мнение от King Nothing » 09 Сеп 2012, 11:50

Май с този малоумен лецинзионен план е най-добре програмчето да се инсталира на виртуалка и след това да се копира безброй пъти. 25EUR - ебаси!
2.8 има крак, но не работи с OBD кабела, бета-та пък работи с него, но още няма крак...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 09 Сеп 2012, 12:30

Не знам какъв е проблема при мен, но нито ми ъпдейтва, нито иска да регистрира. Като му дам да регистрира, веднага ми дава регистрацията неуспешна. Като ме дам ъпдейт, започне да търси ъпдейт и веднага ми дава тази грешка. Писах му мейл с грешката, да видим какво ще каже.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring 525d
Мечтае да кара: с четири ауспуха...
Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.

Мнение от didodi » 10 Сеп 2012, 23:58

Нещо ти се е омазал УИН-а колега или ползваш някаква орязана версия , за Пловдив мога да съдействам за DRL на % дълги :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 11 Сеп 2012, 9:30

Другите програми ми работят, осх файловете ги имам в уиндоуса. Сега ми дава грешка че навкодера не е ъдейтван от 9 януари 1900 г и трябва да включа компа към интенет или да ъпдейтвам :lol: Ама като му дам ъпдейт и не става. Щура работа, свалям наново, инсталирам и същата работа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 13 Сеп 2012, 19:16

Преинсталирах уиндоуса и пак същата работа, не иска и не иска да се регистрира и все тая грешка :dunno: Помагайте колеги! :help:

п.п. Малко развитие. Направих регионалните настройки на англ. и вече ми ъпдейтва/макар че го пробвах преди и не стана/, но все така не иска да се регистрира. Като му дам регистрация, веднага ми искача прозорец "неуспешна регистрация". Все едно нещо го спира да регистрира програмата :help:
Изображение

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 15 Сеп 2012, 18:28

Пробвай да изключиш антивирусната и после пак си я включи ;).

Sent from my GT-P6200 using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 15 Сеп 2012, 19:22

Пробвах още вчера, дадох и пауза за 10 мин, пак същата работа :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 16 Сеп 2012, 15:37

maikooo написа:
TheFreeRider написа:Иначе някъде из Е46 форума четох, че бета версията работела и през OBD буксата. Аз пробвах веднъж с кабела за ИНПА, но не стана, някой друг пробвал ли е?

При мен бета версията работи точно през кабела на инпа-та, колата е е46. Като отвориш програмата променяш ли горе ком порта да е същия като определяния за инпа-та?

Потвърждавам, работи, само трябва да се даде refresh горе от списъка с портове :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 14 Окт 2012, 3:51

Последната бета версия работи със кабела за диагностика на sklad66, просто се включва към колата и нищо друго не трябва да се прави по кабела. Друг е въпроса че с демо версията нищо не може да се направи.

ПредишнаСледваща

Назад към E39