Зимни гуми - размисли и страсти.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Зимни гуми - размисли и страсти.

Мнение от Leon » 12 Окт 2012, 10:41

Няма универсална истина за гумите, защото всеки ги ползва на различна кола по различен маршрут, но ако може да се обобщи, да премиум марките като цяло си струват, но има доста надценени. На едната кола съм с Алпин на Мишлен, на другата с под-марка на Гудиър и сравнението не е в полза на мишлена. От друга страна, доста хора по форума ги хвалят. Така че важното гумата да е възможно най-нова и да не е китайска. Без това БМВ-то не е снегорин, в нормални пътни условия, проблем няма да имаш с каквато и да е нова зимна гума. От друга страна, като са гадни пътните условия (напр. миналата зима), марката гуми няма особено значение за леда и коловозите.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 12 Окт 2012, 10:54

Мисля да си взема за тая зима Continental TS850 и ще кажа как са :yes: - това е за колата без шпер и със ASC
Инъче на колата със шпер карам с General - адката куча марка, за почти без пари и върви доста добре на сняг, но не и на мокро понеже са твърди изглежда - нещо от типа на тъпия BF Goodrich.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 12 Окт 2012, 11:05

deyan-enchev написа:Мисля да си взема за тая зима Continental TS850 и ще кажа как са :yes: - това е за колата без шпер и със ASC
Инъче на колата със шпер карам с General - адката куча марка, за почти без пари и върви доста добре на сняг, но не и на мокро понеже са твърди изглежда - нещо от типа на тъпия BF Goodrich.

General - не са точно куча марка .... по-скоро правят гуми за джипки не толкова за леки коли ;)

Аз съм мн доволен вече 3 сезон от Nokian WR G2 - страхотна гума за зимата в БГ :yes:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 12 Окт 2012, 11:07

xerial написа:
deyan-enchev написа:Мисля да си взема за тая зима Continental TS850 и ще кажа как са :yes: - това е за колата без шпер и със ASC

General - не са точно куча марка .... по-скоро правят гуми за джипки не толкова за леки коли ;)

Аз съм мн доволен вече 3 сезон от Nokian WR G2 - страхотна гума за зимата в БГ :yes:

Куча - разбирай много евтина.
Напълно съм наясно с историята нa General - благодаря ти.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528iA
Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67

Мнение от Bimmer_M30B35 » 12 Окт 2012, 11:13

И на мен ми е скучно в офиса, но не искам да пиша глупости от сорта: "хубава скъпа кола Е46???", че е хубава прекрасна тясна бегачка дизелова най-вероятно, но скъпа май зависи от възможностите на хората...
Кола със задно си иска майсторлък и гуми и пак колегата с лопатката и чувала с пясък е най-прав. Честно да ви кажа и хора с джипове за 6 цифрени суми съм изпревалвал с всякви коли (не,че се хваля) шофирането или ти се отдава или не. Гумите са въпрос на вкус, аз по добри от Мишелин Алпин не знам, веднага след тях са Вредещайн, но аз съм от хората, които няма да си рискуват живота с гуми 10-та употреба. Имам си шублер меря грайфери и гледам ДОТ-ове проверявам за балони и от външна и от вътрешна страна. А има ли лев накуп веднага до магазина на "примосия" особено на пролет купуваш зимни на есен купуваш летни доста сериозни разлики в цените, а октомври месец зимните гуми винаги са безбожно скъпи.

Да спестяваш от гуми е все едно да спестяваш евентуално от живота си - особено в нашите любими биймъри и навика да подаваш рязко газ в завой! :mrgreen: :driving:
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 12 Окт 2012, 12:05

FULDA... :bowdown: :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 12 Окт 2012, 13:33

Нещо полезно по темата: "Европейският съюз въвежда нови допълнителни означения по автомобилните гуми. Новото правило влиза в сила от 1 ноември 2012 година. Всяка продадена след тази дата гума трябва да има етикет, показващ нивото на горивната ефективност, шума при търкаляне и поведението си на мокър път. "

Цялата статия http://www.hobyto.com/post/212/es-vavez ... -ot-2012-g
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 12 Окт 2012, 13:46

За мене гумата е Michelin Alpin. Моите са А4-ки. Миналата зима ми се случи да покарам повечко и съм супер доволен. Колегите от Габрово знаят какво беше там. Та трябваше да мина по една стръмна уличка, покрита с лед, сняг, коловози, ужасии.. Катеря си аз и баш на върха трябваше да спра, защото един compact-ен се беше окопал. Викам си, край, тука останаха, трябва да връщам цялата улица назад.. Обаче не, потегли си без никакви проблеми. В същото време на изчистен път и с високи скорости на магистрала гумата се държи съвсем нормално. Вярно, че на цена от 220-30 бройката за 16" не е точно евтина.. но за мен си заслужава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 12 Окт 2012, 15:04

Le Transporteur написа:Нещо полезно по темата: "Европейският съюз въвежда нови допълнителни означения по автомобилните гуми. Новото правило влиза в сила от 1 ноември 2012 година. Всяка продадена след тази дата гума трябва да има етикет, показващ нивото на горивната ефективност, шума при търкаляне и поведението си на мокър път. "

Значи за това за новите гуми в сайта на онлайн магазин (няма да цитирам да не е реклама) ги има тези означения :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 12 Окт 2012, 15:43

+1 За нови гуми!
На е36 със спортно окачване, доста ниска, без шпер миналата зима никакви проблеми не съм имал с TIGAR 195/65/15 ..вярно че са доста нисък клас но бюджета толкова позволяваше и предпочетох по-евтина но нова гума. И все пак градско и извънградско каране... макар че незнам кой и с какъв акъл би тръгнал с ниска кола по балканите :dunno: Тогава живеех на павиран баир в София и веднъж не са ме бутали, а си излизах да се кефя на снега (макар без шпер) :mhihi: В най-тежките ситуации ми се е случвало леко с вратите да катеря нагоре но, с изравнена газ и мазна усмивка. Не мога да кажа за предните BF Goodrich те това не е чувало за сцепление (нито на мокро нито на сняг) :dunno: Незнам дали аз не бях случил на модел, но определено ТИГАР бяха по-добри.
И все пак лопатка, спирт и вериги в багажника тури ги :yes:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 12 Окт 2012, 16:09

Gqbriel написа:
Le Transporteur написа:Нещо полезно по темата: "Европейският съюз въвежда нови допълнителни означения по автомобилните гуми. Новото правило влиза в сила от 1 ноември 2012 година. Всяка продадена след тази дата гума трябва да има етикет, показващ нивото на горивната ефективност, шума при търкаляне и поведението си на мокър път. "

Значи за това за новите гуми в сайта на онлайн магазин (няма да цитирам да не е реклама) ги има тези означения :yes:

:yes:
Наистина много полезно, миналото лято на майка ми на колата взехме четири нови летни Фирестоун, на тях си пише "гас сейвър" всичко хубаво докато не дигнеш над 50 и започват да бучат като тракторни гуми :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Окт 2012, 16:15

Това "гас сейвър" ми звучи като "лошо сцепление с пътя" .Умната с тия новите енергоспястяващи измишльотини понеже са малко компромис между едното и другото.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 12 Окт 2012, 16:15

2 зими съм карал с Нокиан W... нещо си - нови... Екстра... никакви проблеми никъде, освен на заледено... 1/2 зима с Барум, от кол и въже, дойдоха ми с джанти и ги бях зарекъл че ще се кара на Витоша с тях, докато умрат, или аз не мога да се кача... Еми отвъд ограничител ги карах... Проблеми никакви, след като ги загрея, не се ли кара на врати нон стоп в лютеницата, няма никой, но държиш ли ги топли - есктра... Ласса - хубави само първата зима, тая година ако никой не ми купи зимните гуми, ще видя как е със някакъв Алпин и Семперит :shock:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 12 Окт 2012, 16:19

Jordana написа:Това "гас сейвър" ми звучи като "лошо сцепление с пътя" .Умната с тия новите енергоспястяващи измишльотини понеже са малко компромис между едното и другото.

Тя колата е Пунто 1.9ЖТД, та не са на някоя бегачка. Просто такива изпаднаха на добра цена. Не че има и някаква разлика в разхода :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Окт 2012, 16:29

Караш ли разумно всяка гума от нормална марка върши работа. Дори и нискобюджетните Тигър, Барум, Матадор, Корморан и т.н. Скъпите марки обикновено позволяват малко повече своеволия.

Аз съм доволен от всяка една зимна гума с която съм карал- Гудиър Ултрагрип 6, 7, а сега съм със 7+, Дънлоп 3Д, Мишлен Пилот Алпин. От евтините съм имал 2 комплекта Корморан и Матадор. И от тях съм доволен. Просто не трябва човек да забравя, че е зима и да не разчита, че като е с нови и скъпи зимни гуми може да прави каквото си иска.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата