Зимни гуми - размисли и страсти.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Зимни гуми - размисли и страсти.

Мнение от Maxmadness » 11 Окт 2012, 20:12

Колеги със сигурност аз не съм единствения който чете най-различни мнения за най-различни марки гуми и модели и неможе да разбере едно единствено нещо.Няма нито един модел и марка гума която да има само хубави коментари такова нещо разбира се не съществува.Въпроса в случая е как се получава така,че една гума от хубава марка и определен модел за един човек е най-хубавата зимна гума която той никога не би сменил,и същата тази гума за друг човек е пълния боклук който той никога няма да си купи отново и не го препоръчва на никой.Дали тези разлики и коментари не идват от собственици на подобни гуми закупили ги 2-ра ръка,с видимо добър грайфер и ДОТ,но самите гуми са си изпели песента по една или друга причина.Без да хейтвам,ще изкажа най-обективно мнението си за Michelin alpin A4..По нета виждам само хубави коментари,как това била една от най-хубавите зимни гуми..еми колеги какво да кажа,това наистина ако гледаме ценово точно тази марка и този модел не са никак ама никак ефтини,но факт..тази зима затъвах през 10 метра и се налагаше да ме бутат разни хора и да ви кажа никак не е приятно да имаш хубава скъпа кола и да те гледат отстрани така все едно караш лада и си закъсал чуството не е никак приятно... какъв е извода?Не искаш да си купиш зимна гума debica за 140 лв бройката,но пък с едни от най-скъпите гуми закъсваш през 10 метра,какво да прави човек в такава ситуация.Търся какви ли не мнения за различни гуми и винаги се започва така : Търсим примерно модел на Bridgestone blizzak..влизаме в гугъл,и се започва... " това е най-хубавата зимна гума..карам от 6 години с такива гуми и мога да кажа,че за мен това са най-хубавите гуми"..няколко поста по надолу "Аз карам BF goodrich от 4 години,и преди да си купя бесния голф карах със bridgestone...никога повече ! Много са твърди,много са шумни и не държат на сухо и мокър асфалт" ..и такива едни мнения в двете крайности за всякакви модели и марки гуми човек направо незнае какво да си купи...може би единствената марка за която виждам САМО хубави коментари това е Gislaved.Шведите май наистина знаят как се правят зимни гуми..и все пaк,защо според вас има такава голяма разлика в мненията за едни и същи гуми?Ако гумата е хубава и качествена,как може единия да каже че гумата изобщо не струва,а другия да каже че това е най-добрата гума,къде е уловкатa?
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Re: Зимни гуми - размисли и страсти.

Мнение от maxpower » 11 Окт 2012, 20:23

Да скъпите гуми са хубави и като им излезе балон, щото не са правени за наще пътища значи са пълен боклук и трябва да си купиш китайски та да не те е яд, като се прецаката, ама и те също били боклук щото не държали като ония скъпите :banghead: . Избираш си някоя от топ марките и няма начин да останеш недоволен. Ама били скъпи, еми няма пълно щастие, колко често купуваш нови гуми обаче . Аз съм доволен от GoodYear УлтраГрип серията и пак ще си взема от нея като стане време да ги сменям. Ако трябва да съм честен не съм чел някой да е е оплакъл от УлтраГрип-а.
Иначе и аз се убедих, че или трябва да си купуваш чисто нови гуми или най много на един сезон ако на някой са му хартисали и цената е примерно 2-3 пъти по ниска от на нови такива.
Иначе за ситуацията инвестирай в шпер, щото като те слушам съм сигурен, че нямаш или ако имаш отдавна е спрял да бъде такъв :yes:
Иначе за Гисвалд бях чел- някой се оплакваше, че били много меки и на мокро и сухо не държали- та и за тях има недоволни, нема се плашиш :mhihi:
Последна промяна maxpower на 11 Окт 2012, 20:29, променена общо 2 пъти
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 11 Окт 2012, 20:24

bmw-maximilian написа:тази зима затъвах през 10 метра и се налагаше да ме бутат разни хора и да ви кажа никак не е приятно да имаш хубава скъпа кола и да те гледат отстрани така все едно караш лада и си закъсал

Нали знаеш...само с хубава,скъпа кола и нови гуми нестава...и акъл си трябва.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 11 Окт 2012, 20:42

Айде сега мене ме изкарахте виновен :kuku: Колега какъв шпер да сложа на Е46? :kuku:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Аватар

Мнение от F3P » 11 Окт 2012, 20:44

maxpower написа:...
Иначе за Гисвалд бях чел- някой се оплакваше, че били много меки и на мокро и сухо не държали- та и за тях има недоволни, нема се плашиш :mhihi:

Нормално, ако някой е сложил НордФрост (или както беше там)- модел който е за сериозен сняг. Гумата е мислена да не се докосва до асфалт общо взето, да не говорим пък за мокър такъв. Карал съм такива- уникални на сняг, но на асфалт са на нивото на всесезонни гуми. Това не ги прави лоши- просто са неподходящи за зимата в БГ.

Зимни гуми- купуваш нови и караш 2 сезона максимум, на 3-ят сезон пак нови. Ако караш само градско може и някоя Дебица, Матадор и подобни- в града по-хубави не ти трябват. Но караш ли извън града, недай боже по планините си купуваш нещо качествено. Единственото задължително- никога стари гуми.

bmw-maximilian написа:... Колега какъв шпер да сложа на Е46? :kuku:

Има, има- потърси в нета. Ама цената е грозна.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 11 Окт 2012, 20:54

Аз знам,че има шпер,но е към 1500 лева и няма не е като при Е36..и като цяло това беше неуместно включване.
A.J DARKHOLME

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 11 Окт 2012, 21:06

Dunlop Wintersport 3D - цялата минала истинска зима карам с тях 225/50/17 и ме бутнаха само веднъж като реших да се правя на мъж и разоравах служебния паркинг и се окопах едно хубаво в над половин метър сняг. Е верно и шпера си казва думата, но откъм гуми съм доволен. Тези ги взех нови миналата есен, предните бяха същите но по-ниски (45) и много висок скоростен индекс (V) и съответно много твърди. Новите са Н и са много по-меки, от сцепление не мога да се оплача. Като цяло колата се вдигна и е на височината на летните 19-ки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 11 Окт 2012, 21:08

Bmwfena в Хасково има хубави зимни гуми...и нови и втора ръка.
Може да се обърнеш към него :mhihi:

От много време съм се убедил че бриджстоун е правилната марка гума за зимата.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 11 Окт 2012, 21:19

ogata написа:Bmwfena в Хасково има хубави зимни гуми...и нови и втора ръка.
Може да се обърнеш към него :mhihi:

От много време съм се убедил че бриджстоун е правилната марка гума за зимата.

Аз сега съм взел 2 нови зимни гуми falken eurowinter hs449.И мисля да купя още 2 205/55/16 Nokian...пък да видим какво ще стане ...а иначе Тишо при тебе според мен каквито и зимни гуми да сложиш освен нали изключваме разните му там Wanli,sailun,ling long,westlake и т.н,ще си доволен..просто както казваш тоя шпер си казва думата ОТ секъде !!
A.J DARKHOLME

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 11 Окт 2012, 21:20

bmw-maximilian написа:Аз знам,че има шпер,но е към 1500 лева и няма не е като при Е36..и като цяло това беше неуместно включване.

Извинявам се, подведох се, че темата е в е36 раздела и не погледнах какво караш :mhihi: Все пак отново доказателство, че БМВ без шпер просто е друга кола особено измата.
пс 1500лв не са чак толкова много за това което получаваш в замяна, все пак карате по нови/скъпи коли. Нормално е цената на такава "екстра" да е еквивалентна.
Последна промяна maxpower на 11 Окт 2012, 21:24, променена общо 1 път
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 11 Окт 2012, 21:23

bmw-maximilian написа: тоя шпер си казва думата ОТ секъде !!

Ми не.... шпера драпа, ама не може да очакваме чудеса от него.

Миналата зима пътуваме 5 човека с пълен багажник за Нова година до Лъки. От Пловдив до Асеновград - никакви грижи. От Асеновград до Пампорово имаше доста опулени физиономии на хора с предно, които бяха отбили да слагат вериги, а ние със задното праскахме нагоре с прилична скорост. Но именно защото и аз си помислих,че шпер + чисто нови гуми и натоварена кола = Чък Норис, чакахме да ни донесат вериги там където пътя не беше изчистен,а наклона беше - 8% ;)
Последна промяна ogata на 11 Окт 2012, 21:26, променена общо 3 пъти
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 11 Окт 2012, 21:24

Различните мнения идват от това, че уменията и възможностите на шофьорите са различни, както и условията при които се използва дадена гума!
Всичко зависи за какво ще използваш колата през зимата.
Има хора, които карат предимно до работа и обратно по задръстванията, по големи улици(булеварди), които са добре почистени от сняг.Карат само градско, не се катерят по планините и съответно не могат да дадат реална оценка на качествата на гумата...
Примерно за скиори, е.ачи и т.н :lol: е важно, гумата да драпа на преспи, да катерят баири , но не отдават значение как се държи на асфалт и какъв спирачен път имат с "тракторните грайфери".
Според мен, няма пълен КЕФ! :D
С една марка катериш без проблем, но пък са шумни на асфалт, не спират добре на мокро, а с друга-безшумни, "Fuel Saver Tires" :kuku: , но пък карането по неотъпкан баир е мит...
Аз примерно съм върл противник на гумите втора злоупотреба, или евтини марки, особено като става въпрос за зимни гуми, но като се замисля колко карам и КЪДЕ(само на работа 4 км.в двете посоки, по малки улички на 2-ра), спокойно можех да я обуя с втора ръка галошки, или поне по-евтини от Континентал TS830... :D Ама, пък.....нямаше да мога да излизам от гаража под блока....!? :roll: :mhihi:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 11 Окт 2012, 21:28

Titto..и аз го мислех така приятелю обаче,точно както казваш е така в квартала или по малките улички понякога може да попаднеш в много неприятен ад..аз така тука в надежда като стане 7-8 часа и паднат рязко температурите и като се превъне кишата в бетон и се образуват едни коловози и край човек от една малка уличка немога да излезна 2 часа ме бутат 1 приятели..в младост по малките улички същата работа едни коловози твърди като бетон и няма човек няма излизане....
A.J DARKHOLME

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 11 Окт 2012, 21:32

maxpower написа:Извинявам се, подведох се, че темата е в е36 раздела и не погледнах какво караш :mhihi: Все пак отново доказателство, че БМВ без шпер просто е друга кола особено измата.

Аз нямам шпер ама като взех колата и дойде зимата отидох и си купих чисто нови гуми от магазина и си ходя по Боровец и Витоша, докато другите обесняват как било голем ч*п зимата и нищо не ставало от тия БМВ-та. Само къде сцепих 2 М брони с тва окачване 40/30 ама нищо. Новите гуми са задължителни за кола със задно пък който ги няма да се оправя както знае - лопати, пясък, кашони, тухли в багажника и т.н. :lol:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 11 Окт 2012, 21:38

http://drivinggods.blogspot.com/2011/10/blog-post.html Най-доброто което аз съм чел за гуми, сняг и коли със задно. :yes:

Следваща

Назад към Извън Темата