Проблем-ВКЛЮЧВАМ ЗАДНА И КОЛАТА ГАСНЕ !!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Всичко на колела
Мечтае да кара: Служебно BMW 740 I

Проблем-ВКЛЮЧВАМ ЗАДНА И КОЛАТА ГАСНЕ !!!

Мнение от BlueBlod » 10 Окт 2012, 15:42

Здравейте колеги,
само това не бях виждал и не ми се беше случвало та значи ::

1. Паля си колата ( BMW 318 tds - 98г ) , включвам задна и колата гасне все едно някой й реже токовете .. Това го прави от време на време.Като всключа задна и гаснат всички токове по таблото и колата гасне ( естествено). Понякога като включа задна ми светва акумулатора на таблото и от скоро лампичката на ABS -а ??
Сменях наскоро датчика за задни светлини дали е възможно да е от него проблема ?? ако например е фалшив ??
Ако има някаква връзка между другото от време на време започна да ми прави проблема имобилайзера на алармата т.е като дам контакт и не се включват светлините по таблото ...с други думи не мога да запаля
Точно така става, и като включа задна предавка изключва се тока по таблото и въобще на цялата кола

2. Другия проблем е че ми мъждука лампичката на таблото за акумулатора след като съм сменил четките на динамото и съм изминал над 3000 км , но не смених релето на динамото ??
България е страната на мечтите-всички си мечтаят да избягат от тук !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F02 740Li & E34 525IX
Мечтае да кара: F90 M5

Re: Проблем-ВКЛЮЧВАМ ЗАДНА И КОЛАТА ГАСНЕ !!!

Мнение от venek » 11 Окт 2012, 10:22

Прегледай си имобилайзера...предполагам е вързан с помпата и ако не се изключва или си прави каквото поиска може да ти спира тока на помпата и колата да ти гасне!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 11 Окт 2012, 11:22

Може да ти окъсяват кабелите на включвателя на кутията за светлините за заден ход, откачи буксата и пробвай.
only rear wheel drive

Потребител
Аватар
Кара: Всичко на колела
Мечтае да кара: Служебно BMW 740 I

Мнение от BlueBlod » 11 Окт 2012, 15:30

michev написа:Може да ти окъсяват кабелите на включвателя на кутията за светлините за заден ход, откачи буксата и пробвай.

Къде се намира тази кутия , и коя по точно буткса да прегледам .. че съм малко босичък с токовете и кабелиет по колите ..

Между другото ми сналиха релето на имобилайзера и за сега се движаа , но майстора каза че ако продължава да прави някакви мизерии ще трябвало да "разкости" цялата инсталация за да види къде е проблема ( окис на някой кабел , или заголен кабел или нещо подобно) Та за това питам ..

Мерси предварително..
България е страната на мечтите-всички си мечтаят да избягат от тук !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 11 Окт 2012, 19:45

Няма нужда се разкоства инсталацията. Запретни изолацията, на снопа кабели, който влиза в багажника и после пиши тука какво си открил :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 11 Окт 2012, 20:13

Dpy написа:Няма нужда се разкоства инсталацията. Запретни изолацията, на снопа кабели, който влиза в багажника и после пиши тука какво си открил :D
Изображение

Познат проблем на мене таа мизерия не ми е правила но централното не заключваше/отключваше багажника като свалих уплатнението ЛЕЛЕ МАЙКО ... един кабел скъсан и почти сички заголени тука там . Такаче както каза колегата първо там провери :!:
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

Назад към E36