Политическа тема за властта, и още нещо
Модератор: Общи модератори
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: Политическа тема за властта, и още нещо
Дянков като иска да се прави на Робин Худ защо не обяви граница за депозитите,до която няма да се начислява десятък данък???Примерно до 10К евро няма да ги пипа.Че дори по летищата до тази сума не си длъжен да им я показваш,той и на 1000 лева депозит на старата баба реши да сложи лихва.Въпроса не е в тези 20-80 лева които ще вземат,въпроса е принципен.А и 20 лева ама по няколко милиона депозита колко стават??????Ей ти пари и за референдума и за новите им автомобили за държавната администрация.Ей,забравяте как свали до безобразие и обмитяваната сума за стоки поръчани извън Европа.Това му беше една от първите глупости,която направи.
Въобще тези ми показаха че най-доброто което могат със фискалната политика е да трупат нови данъци,но не и да създават нови макро и микро-условия за бизнес средите.какво ми го хвалите тоя Дянков,мижи да те лъжем е неговата.Само кърпи чувала ,но те дупките се увеличават геометрична прогресия.
Въобще тези ми показаха че най-доброто което могат със фискалната политика е да трупат нови данъци,но не и да създават нови макро и микро-условия за бизнес средите.какво ми го хвалите тоя Дянков,мижи да те лъжем е неговата.Само кърпи чувала ,но те дупките се увеличават геометрична прогресия.
- Petrolhead
- Потребител
-
z
Последна промяна Petrolhead на 11 Юли 2022, 9:52, променена общо 1 път
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Мен повече ме притеснява принципа да намират все повече начини за изземване на доходи, за да се крепят на власт, вместо да направят нещо реално тези доходи да влязат обратно в икономиката. Аз ако имам добра възможност да си инвестирам парите, със сигурност няма да ги държа затворени на лихва 5% при реална инфлация над 10% годишно... Тоя евтин популизъм "ще вдигнем пенсиите и ще ударим с данък богаташите" обаче върши работа сред голяма част от населението. За съжаление, това няма да е последният "гениален" ход, просто ни ги сервират на порции...
Never mistake motion for action...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
А ходенето и разправиите с НАП данъчни декларации внасяне и загубини часове и дни за някви въшливи 200-300лв ? Или зора е да се приучи стадото да ходи там където сочи гегата
До изборите ще има още един куп свинщини да натворят .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Jordana написа:А ходенето и разправиите с НАП данъчни декларации внасяне и загубини часове и дни за някви въшливи 200-300лв ? Или зора е да се приучи стадото да ходи там където сочи гегатаДо изборите ще има още един куп свинщини да натворят .
ДАвай да плюем колега, в хейтването требе да сме първи.
Щом в цяла европа е така - защо и в бг да не е?
Кой ти каза ще ходиш до нап, а че няма още банковият служител, да ти ги удържи тези 10%а и готово.
Вие все едно, че имате милиони в депозити бе, да му се невиди.
Хората се чудят как да изкарат месеца, а те да не им пипнеш лихвичката.

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Petrolhead написа:На 1000 данъка върху лихвата е едноцифрено число в лева. Дайте първо да смятаме преди да плюем
Никой не казва че сумите са космически.Въпросът е принципен!!!!!
Тези пари които са по влоговете така или иначе за да са там са изкарани на светло.Поне те.Тоест веднъж вече е заплатен данък по тяхното придобиване.И сега пак ще ти сложат данък.Десет процента от лихвата за десет години дългосрочен влог на едно дете за образованието му например означава че все едно една цяла година тези пари са стояли за бог да прости там!!!!!!Целта им не е да се стимулира изваждането на тези пари да се завъртят в икономиката,а да се изтърси още малко народния чувал и каквото падне е добре дошло.Абе вие наистина ли мислите че богатите ще загубят от това????Та колко човека има с над 100 000 лева депозит,10-15 хиляди-нали ако имаш толкова пари ще ги завъртиш.А масата народ има по 1000 лева за зор заман,за погребение,за болест.......Аман от коне с капаци.
В наши дни,когато за едно ''здрасти'' ти взимат 5 лева навсякъде,доброволно да си подаваш Д-то за още клецане си е липса на гражданска позиция.Всичко и навсякъде стана такси,таксички,платено,заплатено,с билетче,с фактурка,без фактурка.
Лошо няма,ама да сме една бяла страна и да си ги говорим тея работи.Европа та Европа,ами в същата тази Европа вижте минималната заплата.Всеки се прави на родолюбец и вика абе щом в Европа така казват така да е.Е до 2007 как дишахме без Европа да ни каже кога да вдишаме и кога да издишаме.
Срамота е да не си защитаваш сам собствените интереси,издигайки ги като общи интереси на всички останали,защото тези неща засягат широк спектър от хора.
Дано банката да ги удържа още при изплащането, защото иначе ще настане хаоса с данъчните декларации от преди година. Пък да ходя да се редя на опашки да им дам пари - нещо не се връзва.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Със сигурност ще ги удържат от банките при олихвяване, щото иначе от къде ще знаеш колко точно лихви си имал. Или ще трябва да ходиш от банките да си взимаш някакви извлечения за лихвите.
Малко не ми се връзва как изкарваш някакви пари, плащаш им данъците, слагаш ги на влог и те искат и от влога да лапат. Сега приемат и да те съдят ако не плащаш здравни. Ама здравната каса като не плаща един куп лечения тях няма кой да ги съди.
На всеки 4 години си залагат "капани" и като дойдат новите педер@си викат "няма пари". Ще сложим един нов данък, едни нови такси, няма да вдигаме тия и тия плащания, че да се съберат пари, щото бюджета не стига. После пак сложат за следващите нов "капан" и ние пак го лапаме.
Малко не ми се връзва как изкарваш някакви пари, плащаш им данъците, слагаш ги на влог и те искат и от влога да лапат. Сега приемат и да те съдят ако не плащаш здравни. Ама здравната каса като не плаща един куп лечения тях няма кой да ги съди.
На всеки 4 години си залагат "капани" и като дойдат новите педер@си викат "няма пари". Ще сложим един нов данък, едни нови такси, няма да вдигаме тия и тия плащания, че да се съберат пари, щото бюджета не стига. После пак сложат за следващите нов "капан" и ние пак го лапаме.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Като получаваш пари от наем да не би наемателя да ти удържа данъка ? Ходиш и си го декларираш накрая на годината.Това е данък печалба не ДДС.И от къв зор банката ще се занимава да ти събира и носи на държавата твойте си задължения.Да се молим до изборите да не вдигнат ДДС то че тогава ще има глад и мизерия. Дотука видехме само данъци и тояги от това правителство следващите няма са по хубави но надеждата умира последна.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Jordana написа:Като получаваш пари от наем да не би наемателя да ти удържа данъка ?
Ако си физическо лице го удържа наемателя, внася го и ти дава служебна бележка, която накрая на годината представяш в НАП с данъчната декларация. Преди не беше така, но физическите лица забравят да го внесат, а те на тях парите им трябват веднага, даже авансово

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
http://dnes.dir.bg/news/emil-harsev-menda-stojanova-danatzite-bujet-2013-12174136?nt=4
поздрав за колегите с песента
http://vbox7.com/play:9a69a091e4
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Идната седмица ще идва някаква от ДСК да ме успива за някакво си "частно банкиране" и ще я питам какъв точно ще е реда. Ама да трябва всяко физическо лице с депозит в банката да попълва декларация ми се вижда голяма хамалогия.
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
Doberman_vas написа:http://dnes.dir.bg/news/emil-harsev-menda-stojanova-danatzite-bujet-2013-12174136?nt=4
Философията на шопа "я не сакам аз да съм добре, я сакам Вуте да е зле" в действие.

Не мога да схвана само, що толкова се кефиш на тоя данък?
Мислиш, че живота ти ще се подобри ли?
Мислиш, че властимащите ще почнат да крадат по-малко ли?
Все трябва да има някаква причина, а ми се иска тя да не е чиста злоба.
Никакъв проблем няма да имам с нови "европейски" данъци, но искам и да живея като европеец.
Искам да имаме европейски доходи и условия на живот, като ще имаме европейски разходи и данъци.
И като сме почнали с музикалните поздрави:
http://www.vbox7.com/play:8c5d4782
Видях един статус във фейсбука, който малко или много ми направи впечатление..дали е истина или не - всеки сам да реши за себе си. България няма да се оправи никога..
„СПАХТЕ ЛИ ДОБРЕ ГОСПОДИН ДЯНКОВ”
Спахте ли добре господин Дянков?????
Защото АЗ не спах добре.Не спах добре поради една причина.Вярно тя е нищожна за ВАС и надали ви интересува ,но МЕН ме ужили ,ужили ме все едно пчела или оса,фраснаме по главата все едно ,че Кубрат Пулев мие забил един в лицето.
Причината е толкова неинтересна за вас,че надали ВИЕ ще се трогнете от една бедност,от едно безпаричие,от една мизерия.Но въпреки вашето бездушие и слаб интерес АЗ – Иван Стефанов Проданов ще ви разкажа какво толкова много разстрои моя сън.Ще ви разкажа тази история с надеждата ,че ВИЕ като Министър на финансите на Република България ще се трогнете и ще се осъзнаете.
- Преди няколко дена аз (Иван Стефанов Проданов) и моята съпруга пристигнахме в родният и град на гости на тъста и тъщата.Преди това решихме да посетим местния магазин от голяма и известна верига да напазарим за вечерята ,все пак родителите и са пенсионери и живеят много охолно с „огромната пенсия която получават.Както и да е – в магазина напълнихме една количка с продукти и се запътихме към касата.Опашката беше голяма та се наложи да почакаме.Тогава моята половинка се сети че не сме взели памперси за близнаците ни.Аз като кавалер и баща за пример (Умря циганката дет ме хвали ,ама ….) отидох към съответния щанд ,който по стечение на обстоятелствата се намира до щанда са месо и там станах свидетел на следната молба на една възрастна жена към момичето ,което обслужваше щанда .
- Мило дете отрежи ми 20 грама (Не е грешка,възрастната дама наистина каза 20 грама) салам от Хамбургския,че днес взех пенсия и си казах ,бе и аз съм човек,да хапна малко салам.
Възрастната дама си взе поръчката и се запъти към щанда за сирене от където взе 100 гр. сирене и от там към касата.Естествено аз също се тръгнах с памперсите към касата.Опашката пред касата все така си беше дълга ,и понеже бяхме с повече покупки пуснахме възрастната женичка пред нас.
Какво стана обаче ,когато се наложи жената да плати ????
Оказа се ,че саламчето не е било 20 грама ,а 30гр. та не и достигнаха 0.15лв да си плати.Жената много се притисни започна да рови с треперещи ръце в протърканият си портфейл за стотинки ,но уви не намери ,виждах как сълзите напират в очите и,тогава АЗ и дадох нужната сума и с това всичко се оправи.
Мислите си ,че ИСТОРИЯТА свършва до ТУК господин Дянков????? Нееееееее ,тя продължава .Продължението е следното:
Вече в родителите на съпругата ми , с тъста ми седнахме на масата ,жените направиха салата,чукнах ме се с хубавата ракия на тъста и прекарахме една приятна вечер в компанията на децата ,приятели ,роднини и съседи.Съвсем бяхме забравили за днешната случка в магазина,НОООООО някой не беше забравил,и това беше възрастната женичка от магазина,същата тази на която не и стигаха тъпите 0.15лв.
Та на следващата сутрин ,бяхме изненадани от неочакван ,но много приятен гост.
Това беше тази женичка,понеже града е малък и всички кажи речи се познават тя разбрала кои сме и ни идваше на гости с малък подарък.
Знаете ли ГОСПОДИН ДЯНКОВ какъв беше подаръка???
Скромен ГОСПОДИН ДЯНКОВ подарък ,но от сърце – бяха питки със сиренце.Жената беше направила питки със всичкото сирене което беше взела предния ден и ни ги беше донесла на НАС!
Оказа се ,че след като си е взела ГОЛЯМАТА ПЕНСИЯ която получава ,а това са огромните 140лв. жената си е купила дърва ,платила тока и водата и са и останали огромните пари за харчене в продължение на 1 месец – 10лв.
Тъста ми ,който е бивш военен и познавах ,като много корав мъж се разплака от нейната история.
Трябва да ви кажа ГОСПОДИН ДЯНКОВ ,че никога през живота си не бях ял толкова сладки питки със сирене.
СЪВЕТВАМ ВИ ЕДИН ДЕН И ВИЕ ДА ГИ ОПИТАТЕ!
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
bum_bum написа:Малко не ми се връзва как изкарваш някакви пари, плащаш им данъците, слагаш ги на влог и те искат и от влога да лапат. Сега приемат и да те съдят ако не плащаш здравни. Ама здравната каса като не плаща един куп лечения тях няма кой да ги съди.
Ми те властимеющите са съдружници в почти всеки печеливш бизнес, сега ще ни станат съдружници и на спестяванията. Ми хората къщи по ривиерата и деца по Харвард издържат, да не мислите, че е лесна тая работа. Щом е за благото на елита, българина мило и драго дава, та 10% от огромната лихва ли няма да даде...
[/quote]doomy525 написа:Видях един статус във фейсбука, който малко или много ми направи впечатление..дали е истина или не - всеки сам да реши за себе си. България няма да се оправи никога..
И на мен ми се е случвало да видя възрастен човек да си брои стотинките и не му стигат. Става ми много мъчно като знам, че сега ще му додам за киселото мляко, но дали ще има утре кой да му додаде...? Повечето от тези хора са работили безропотно десетилетия. Собствените ми баба и дядо преживяваха трудно, въпреки, че с братовчед ми помагахме. Всеки от нас подкрепя роднините си колкото може, а сега, за да изпълни мизерното си задължение към тях, държавата пак ще вземе от нас пари. Не мога да не се сетя за тъжната българска поговорка "с чужда пита помен прави"...
Never mistake motion for action...