Смяна на катализатора. Впечатления...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Re: Смяна на катализатора. Впечатления...
maxpower написа:In_Memoriam написа:След като чуя звука, тогава бих сложил хубави резонатори
![]()
Съжалявам за офф-а някой има ли идея какво е това гърне ?
Ще ти направя клипче на моята с Ремус крайно гърне за 328 и два големи резонатора с бленди на мястото на каталите- звука е с по ниски децибели,но много по плътен и ниско честотен.
Той и моя беше по-плътен, но малко се промени, защото смених изпускателя. С термолента стана малко по-добре

maxpower, постни го тука да чуя, че ми стана любопитно 

Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Тия дни и с повече газ, че беше студена още
http://vbox7.com/play:d4c2bd26da
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
То направо не се чува, няма го досадното бучене. Точно така ми допада на мен лично. Направи ли и клип с форсаж на топъл мотор да чуеме?
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
maxpower написа:Тия дни и с повече газ, че беше студена още
В кое АСПО са ти ги слагали тия? Че на аспо дървеница ми сложиха резонатора като махаха катализатора и е голямо дърво звука, а сега май и е ръждясал вече.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
b00st написа:maxpower написа:Тия дни и с повече газ, че беше студена още
В кое АСПО са ти ги слагали тия? Че на аспо дървеница ми сложиха резонатора като махаха катализатора и е голямо дърво звука, а сега май и е ръждясал вече.
Имат едни малки пурички, те не струват за една зима ръждясаха целите. Преди да ръждясат обаче посиняха в предната част

Още един клип ще има скоро, че все забравям да взема апарата. Другата седмица ще купувам още един такъв да го сложа на баща ми на ис-а + задно гърне от 28ца, че иска да му е тиха.

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- b00st
- User
-
Днеска ходих в Аспо, приемчика само се наведе и каза, че тоя арабина от дървеница е сложил голям боклук и така халал да са му парите от катализатора. Показа ми като уж по хубав вариант долу в склада, каталитично гърне, къде на външен вид изглежда точно същото като оригиналното за 135лв с монтажа. Каза ми, че ще утихне осезаемо сравнение с това където е в момента цилиндричното и се чудя дали да го слагам. Аз лично по-добър вариант не виждам за ис-ката 

- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
тцтцтцт кви са тия цени за един резонатор и две заварки 135лв
До сега 2 пъти съм слагал резонатори: 1 път пура и 1 гърне, стрували са не повече от 30-40 лв и 20лв за труд. Нямало е ръжди нито гадни резонанси 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- b00st
- User
-
Днес отидох и свършиха работата на Червено знаме. Добре, че ме подсети колегата да ги проверя. Махнахме стария резонатор тип пура, който беше и ръждясал и сложиха техния, къде е по-голям и плосък. Забравих да го снимам, но общо взето прилича на тоя от 1ва страница, къде е от лазаров с изключението, че не изглежда като лъскава тенекия със синя боя, ами съвсем нормално като оригиналното. Питах го приемчика Иво - каза, че е 3 камерен и е за Мерцедес, били същите за Мерцедес и БМВ на 50мм.
И като първи впечатления - генерацията утихна значително, няма го вече дрънченето на ламарина и пърденето. Най-важното във високите обороти не е дразнещо като преди. Като цяло доста се подобри спрямо стария резонатор. Дадоха 2 години гаранция, пък ще видим.
И като първи впечатления - генерацията утихна значително, няма го вече дрънченето на ламарина и пърденето. Най-важното във високите обороти не е дразнещо като преди. Като цяло доста се подобри спрямо стария резонатор. Дадоха 2 години гаранция, пък ще видим.
- rhase
- младши ентусиаст
-
b00st написа:Днес отидох и свършиха работата на Червено знаме. Добре, че ме подсети колегата да ги проверя. Махнахме стария резонатор тип пура, който беше и ръждясал и сложиха техния, къде е по-голям и плосък. Забравих да го снимам, но общо взето прилича на тоя от 1ва страница, къде е от лазаров с изключението, че не изглежда като лъскава тенекия със синя боя, ами съвсем нормално като оригиналното. Питах го приемчика Иво - каза, че е 3 камерен и е за Мерцедес, били същите за Мерцедес и БМВ на 50мм.
Колега, би ли споделил къде се намира този сервиз и колко ти излезе цялата манипулация. Може и на ЛС

- b00st
- User
-
Сервиза се казва Аспо, точно до Червено знаме, на Шипченски проход. Виж им сайта в google, там има карта
Всичко ми излезе 138лв както ми бяха казали предишния ден с труда. Ако ходиш си приготви 1 свободен час, някъде толкова отнема за да го направят кадърно.

Всичко ми излезе 138лв както ми бяха казали предишния ден с труда. Ако ходиш си приготви 1 свободен час, някъде толкова отнема за да го направят кадърно.
- rhase
- младши ентусиаст
-
b00st написа:Сервиза се казва Аспо, точно до Червено знаме, на Шипченски проход. Виж им сайта в google, там има карта![]()

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
In_Memoriam написа:Е36 328i с цяла генерация от М3 Ево (катализаторите са заместени от прави тръби):
http://vbox7.com/play:855bc27068
Е тва наистина си е най-добрия звук просто, идеално е станало

А освен генерацията, спортен въздушен филтър има ли, щото и отпред звучеше доста добре, дай малко инфо?!
По темата - сложихме на баща ми на 318ката М43 катализаторно гърне за 130лв с монтажа и 2 г гаранция в Пловдив. Гърнето е на няква турса фирма, и си имаше етикет, че е специално за БМВ 318и 91-98г. на външен вид същото като оригиналното. Вече е карано 10к км и не е мръднало, а разхода и звука са си същите. Определено доволно за сега..... с моята 20ка още не съм експериментирал по тая част, върпеки че не липсва желание

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
BiTurbo написа:In_Memoriam написа:Е36 328i с цяла генерация от М3 Ево (катализаторите са заместени от прави тръби):
http://vbox7.com/play:855bc27068
Е тва наистина си е най-добрия звук просто, идеално е станало![]()
А освен генерацията, спортен въздушен филтър има ли, щото и отпред звучеше доста добре, дай малко инфо?!
Има, да - конусовиден с карбонов щит.