E92 лип спойлер ?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92

E92 лип спойлер ?

Мнение от jorkata3 » 04 Окт 2012, 17:51

Искам да си сложа такъв спойлер . Дару кар го намериха по номер на рамата но излиза "не се поставя" и не излиза цена(като картинка на схемата го има).След това опитаха и без номер на рамата какато и за фейслифт но отново отгоора от програмата беше "не се поставя".Виждал съм го често на Е92-ки и нито едно от тях не е било "тунинговано" а съвсем нормални повечето с М спорт пакети ,някои без.Някой да знае от къде,как може да се поръча и защо го няма в официалните дилъри.
Само да уточня че не става въпрос за карбоновия лип от пърформънс пакета , нещо не ми харесва.

http://www.google.bg/imgres?q=bmw+e92+w ... ,s:80,i:15

http://www.google.bg/imgres?q=bmw+e92+w ... =154&ty=55

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320D

Re: E92 лип спойлер ?

Мнение от alex70 » 04 Окт 2012, 19:18

Пробвай в он-лайн магазините за тунинг, autopro, proparts и другите. Аз оттам си взех моя и съм много доволен.Същия като тоя който си показал съм сигурен, че го има. Аз исках да си взема такъв, но от сайта ми предложиха по-масивен и наистина стои по-добре като визия.
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 04 Окт 2012, 19:51

пробвай с това шаси:

PY31950

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 08 Окт 2012, 21:57

Колега,има ли развитие по темата,защото и на мен ми трябва лип-че за Е92? :paranoid:

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: BMW 760Li a.k.a. move over poor person

Мнение от STASEK » 08 Окт 2012, 23:44

В англиския ибей излизат някакви на цени почващи от 20 лири :shock:

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 09 Окт 2012, 21:45

няма ли опция от БГ да се земе нещо,не ми се чакат ибейските ,но в крайна сметка ако тук няма ,не остава друг вариант.... ? :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorkata3 » 12 Окт 2012, 10:53

yavor20V написа:няма ли опция от БГ да се земе нещо,не ми се чакат ибейските ,но в крайна сметка ако тук няма ,не остава друг вариант.... ? :paranoid:

Не съм ходил до Дару кар да проверя с номера който Turturelo даде .Ще пиша веднага като стигна дотам.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 14 Окт 2012, 7:59

извади part number-а и го провери в сайта на Дару, макар не винаги цените да са актуални. Идната седмица би следвало да тръгне и онлайн магазина на Камор с доставка по куриер (за тяхна сметка).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jorkata3 » 30 Ное 2012, 19:25

Вчера бях в Дарукар и наистина спойлера го има като допълнителна опция само за M3.Цената му е 404лева.Малко висока ми се стори но мерака си е мерак-ще се поръчва .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 06 Дек 2012, 14:03

jorkata3 написа:Вчера бях в Дарукар и наистина спойлера го има като допълнителна опция само за M3.Цената му е 404лева.Малко висока ми се стори но мерака си е мерак-ще се поръчва .

Колегата Бабуна май го има.. за 10% от цената...
Мани тоя мерак, дето се демонтира за 5 секунди пред блока.. :yes:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 06 Дек 2012, 19:34

точно така .. джантите долу, чистачките в джоба, кютюка с тока на гръб .. и най-добре един по-голям плакат си слагаш в стаята и си бръмчиш като ти се докара, защо да се хабим да даваме пари, за да си направим кефа. Къде е тръгнал колегата с това Е92, че и спойлер за толкова пари търси :kuku: - има чудни Е30ски по 400 лв, някой от тях са и в движение дори ... 'си земеш едно спойлерче за 40 лв. нищо, че не пасва .. нали имаш?!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 06 Дек 2012, 20:29

А аз се чудех от къде Дару се снабдяват с ОЕМ части?То било от форума :mhihi:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 06 Дек 2012, 23:21

Turturelo написа:точно така .. джантите долу, чистачките в джоба, кютюка с тока на гръб .. и най-добре един по-голям плакат си слагаш в стаята и си бръмчиш като ти се докара, защо да се хабим да даваме пари, за да си направим кефа. Къде е тръгнал колегата с това Е92, че и спойлер за толкова пари търси :kuku: - има чудни Е30ски по 400 лв, някой от тях са и в движение дори ... 'си земеш едно спойлерче за 40 лв. нищо, че не пасва .. нали имаш?!

:clap:
Не съм казал, че не пасва... Ако не пасва, може да се говори за алтернативи - в ebay е пълно, ама `не` - друго е да кажеш, че си дал 400лв, нищо, че идват от едно и също място.. Какво като кара е92, това не значи, че не цени парите.. :mrgreen:
Парите са си ваши, но по-добре, помислете преди да дадете не малко пари за нещо, което могат да ви откраднат, докато похапвате някъде.. А междувременно може да намерите 1 към 1 за 10-15% от сумата.. Просто държавата ни е кофти.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 07 Дек 2012, 10:04

Начина на мислене ни е кофти, а не държавата.

Вземи едно такова спойлерче дето е същото с оригинала и аз ще взема едно оригинално и ще ти намеря 20 разлики.. Омръзна ми да ми обясняват как оригиналните части през дилърската мрежа и тези на апокрифните производители били едни и същи, но понеже били без щампа на BMW били на друга цена - АМИ НЕ СА!!!

Наскоро гледах филтъра за купето на моята кола и филтър за купето на друга "уж от производителя на оригиналната" - пластмасата тотално различна излишно да казвам коя бе по-хубавата; моя филтър със щампа BMW и 3M - на онзи няма нищо; самия материал вътре тотално видимо различен и освен това, ако на моя имаше "примерно" 50 гънки, на онзи имаше 35.

Просто човека иска да си сложи оригинално спойлерче и му е готино да го направи. Аз също НИКОГА няма да сложа нещо различно от закупено от BMW върху колата си. Сега съм си поръчал платнище за 350 лв, защото е BMW, шито си е за купето и си стои готино просто. Вероятно ще го ползвам два пъти във времето, в което ще я карам тази кола, а и не бих казал, че ми е нужно, защото стои в гараж, но ме кефи идеята да не ми се праши колата и то покрита с платнище на BMW. Е то от там идва проблема на държавата. Всеки като почне да мисли по подобен начин и го пренесе в целия си живот, то ще се променят много неща и в държавата. Купил си е кола, която не струва 4000 лв, би следвало да може да я поддържа с оригинални части и консумативи, за да го прави би следвало да изкарва достатъчно, за да може да си закупи колата като за начало, което означава, че трябва да е добър в това, което прави. Винаги ще има кражби, както има кражби навсякъде по света, но може да си защити колата - да си купи гараж, да я държи на паркинг и като умножиш всичко това по много хора и всеки дава своя принос, стараейки се да направи своя си живот по-хубав - хоп държавата ни ще стане едно по-приятно място за живот. Дълга е темата .. и не е за тук.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: WSBK

Мнение от Kalin Kulev » 13 Дек 2012, 10:08

Turturelo написа:Начина на мислене ни е кофти, а не държавата.

Вземи едно такова спойлерче дето е същото с оригинала и аз ще взема едно оригинално и ще ти намеря 20 разлики.. Омръзна ми да ми обясняват как оригиналните части през дилърската мрежа и тези на апокрифните производители били едни и същи, но понеже били без щампа на BMW били на друга цена - АМИ НЕ СА!!!

Наскоро гледах филтъра за купето на моята кола и филтър за купето на друга "уж от производителя на оригиналната" - пластмасата тотално различна излишно да казвам коя бе по-хубавата; моя филтър със щампа BMW и 3M - на онзи няма нищо; самия материал вътре тотално видимо различен и освен това, ако на моя имаше "примерно" 50 гънки, на онзи имаше 35.

Просто човека иска да си сложи оригинално спойлерче и му е готино да го направи. Аз също НИКОГА няма да сложа нещо различно от закупено от BMW върху колата си. Сега съм си поръчал платнище за 350 лв, защото е BMW, шито си е за купето и си стои готино просто. Вероятно ще го ползвам два пъти във времето, в което ще я карам тази кола, а и не бих казал, че ми е нужно, защото стои в гараж, но ме кефи идеята да не ми се праши колата и то покрита с платнище на BMW. Е то от там идва проблема на държавата. Всеки като почне да мисли по подобен начин и го пренесе в целия си живот, то ще се променят много неща и в държавата. Купил си е кола, която не струва 4000 лв, би следвало да може да я поддържа с оригинални части и консумативи, за да го прави би следвало да изкарва достатъчно, за да може да си закупи колата като за начало, което означава, че трябва да е добър в това, което прави. Винаги ще има кражби, както има кражби навсякъде по света, но може да си защити колата - да си купи гараж, да я държи на паркинг и като умножиш всичко това по много хора и всеки дава своя принос, стараейки се да направи своя си живот по-хубав - хоп държавата ни ще стане едно по-приятно място за живот. Дълга е темата .. и не е за тук.

Адаш, тоя път не съм съгласен с тебе, но нямам време за подробно изложение.
Накратко: За високотехнологични части съм с тебе, но за парче пластмаса - не. Горепосочената цена е безумна и както много други (цени) е такава само заради имиджа. Това че частите са "оригинални" е една сериозна заблуда и ми звучи като: оригинални дънки от Витошка! 400лв, ама са маркови! На битака същите за 40лв, шият се на едно и също място (в Турция) с едни и същи материали...ИДЕНТИЧНИ СА! Обаче като са от скъп магазин си гъзар! Тъпото е, че на тоя принцип работят официалните вносители и много важно е човек да може РЕАЛНО да прецени кой детайл точно си струва там и не може да се намери СЪЩИЯ на нормална цена или ЗАМЕСТИТЕЛ (когато няма НИКАКВА разлика в качествата им).

ПП. Вече сме с цял литър надолу и с две двигателни колела по-малко, ама подробности като дойде :)

Допълнение:

Върнах се да допиша, че се сетих :) - да не ме разбереш погрешно!
В никакъв случай не искам да кажа, че ако човека си го купи на тая цена и от там (при положение, че не го няма другаде или е разправия от другаде) е балък, щото себестойността на тая пластмасчица е 10% от цената! Кеф цена няма! Като може да си го позволи...

Назад към E90/E91/E92/E93