Колата вози твърдо ?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е38 740 , 2хFabia,Шеви Калос-боклук
Мечтае да кара: на МЕТАН

Колата вози твърдо ?

Мнение от snaiperisto » 06 Окт 2012, 21:29

Имах си стара тема , писах нещо в нея ... ама "глас в пустиня" , няма ми писанието.

Та понеже за този проблем не съм споменавал , ще питам в нова тема- тази:

Колата вози като каруца , много твърдо , за такава лимузина е направо кошмарно , но аз нямам база за сравнение , не съм карал друга такава.
Та , интересно ми е , дали пък тази кола няма нещо като регулиране на твърдостта на окачването и моето да не е в ред...което няма да ме учуди?

Ще спомена че и волана ми е много тежък , все едно карам с много висока скорост , това го казвам , защото мисля че може да има нещо общо?

Колата е 98-99г , 740I .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Re: Колата вози твърдо ?

Мнение от Disasterr » 07 Окт 2012, 9:48

Не, не вози никак твърдо. По принцип почти нищо не се усеща в купето от неравности, но е много стабилна. За волана, провери си маслото на хидравликата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 725tds;740i M62B44

Мнение от kamen4o81 » 07 Окт 2012, 15:44

здравей колега,да не би да има EPC и да не работи,затова да вози вдървено :?:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 750 IL

Мнение от IL\M » 07 Окт 2012, 17:20

Имаш ли копче S-EDC?

Потребител
Аватар

Мнение от snaiperisto » 07 Окт 2012, 20:57

Disasterr , твоята може и да не усеща , ама аз усещам всяко паве.

Потребител
Аватар

Мнение от snaiperisto » 07 Окт 2012, 21:16

kamen40 , какво e това EPC ?

[bIL\M][/b] , имам онова копче , което изключва блокажа и още едно , на което мисля че пише PDC , което като го натисна свети и се чува няколко секунден звук. Не знам за какво е , ама мисля че е нещо като това за което говориш...но натисках колата и отпред и от зад , е направо е като ютия.

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 07 Окт 2012, 21:31

snaiperisto написа:Имах си стара тема , писах нещо в нея ... ама "глас в пустиня" , няма ми писанието.

Колата вози като каруца , много твърдо , за такава лимузина е направо кошмарно , но аз нямам база за сравнение , не съм карал друга такава.
Та , интересно ми е , дали пък тази кола няма нещо като регулиране на твърдостта на окачването и моето да не е в ред...което няма да ме учуди?

Ще спомена че и волана ми е много тежък , все едно карам с много висока скорост , това го казвам , защото мисля че може да има нещо общо?

Колата е 98-99г , 740I .

Проблема все едно е писан за моята кола, аз имам EDC, но по някаква необяснима причина заби на твърд режим..... Закачам я на инпа... и на една от стойностите на двг..SPEED 0-250км ми показва скорост 173км... Някъде по чуждите форуми четох че ЕДЦ взема инфо от скоростта и при по-висока скорост системата сама минава на спорт... Питам се дали не е там проблема .... Ако някой е запознат като цяло със ЕДЦ нека да обясни точния и принцип на работа........

Потребител
Аватар

Мнение от snaiperisto » 07 Окт 2012, 21:43

iliew написа:
snaiperisto написа:Имах си стара тема , писах нещо в нея ... ама "глас в пустиня" , няма ми писанието.

Колата е 98-99г , 740I .

Проблема все едно е писан за моята кола, аз имам EDC, но по някаква необяснима причина заби на твърд режим..... Закачам я на инпа... и на една от стойностите на двг..SPEED 0-250км ми показва скорост 173км... Някъде по чуждите форуми четох че ЕДЦ взема инфо от скоростта и при по-висока скорост системата сама минава на спорт... Питам се дали не е там проблема .... Ако някой е запознат като цяло със ЕДЦ нека да обясни точния и принцип на работа........

Вече "влизам "в час" малко струва ми се , дали пък и волана ми не е твърд , точно по такава причина...че колата си въобразява че се движи много бързо...та и вози като ютия , не мога да я натисна .

Уточнявам : вече разбрах че PDS e паркинг дистънс сензор ... и трябва да визуализира колата на екрана (чудно ми е как ще стане на моето екранче) , но естествено , при мен се оказва че не бачка.

Сори за хаотичните ми писания , но не мога да си редактирам постовете , все още чакам за одобрение на всеки такъв.

Потребител
Аватар

Мнение от snaiperisto » 07 Окт 2012, 22:00

Извинявам се колеги , пак съм объркал абревиатурата на едно от копчетата , не е PDS a PDC.

Моля , някой ако може да ми редактира писанията.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от IL\M » 08 Окт 2012, 0:13

И аз имам подобен проблем с твърдата возия..... какви ли не високи гуми слагах..., какво ли не смених .....не се оправя.
А за капак на всичко ми протекоха задните амортисьори, скоро преди това смених предните........
Ще пробвам с обикновени отзад, да видим какво ще се получи....(при мен основно вози твърдо отзад)
Колата в момента е на 235/50/19 и 255/45/19.

Потребител
Аватар

Мнение от snaiperisto » 08 Окт 2012, 23:57

IL\M написа:И аз имам подобен проблем с твърдата возия..... какви ли не високи гуми слагах..., какво ли не смених .....не се оправя.
А за капак на всичко ми протекоха задните амортисьори, скоро преди това смених предните........
Ще пробвам с обикновени отзад, да видим какво ще се получи....(при мен основно вози твърдо отзад)

Колега , ще те питам теб , щото май не ме вземат на сериозно другите...та , какво имаш в предвид "обикновени"? Да разбирам ли , че сега колата ти е с тази система , която променя твърдостта на амортесъорите и ти също си "забил" на "HARD" като мен (предполагам) и ще сложиш някакви "стандартни" ?

Щото ако е така , явно и аз мога да се справя с проблема по този начин , а моята е "камък" и отпред и отзад?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 725tds;740i M62B44

Мнение от kamen4o81 » 09 Окт 2012, 20:55

snaiperisto написа:
IL\M написа:И аз имам подобен проблем с твърдата возия..... какви ли не високи гуми слагах..., какво ли не смених .....не се оправя.

Колега , ще те питам теб , щото май не ме вземат на сериозно другите...та , какво имаш в предвид "обикновени"? Да разбирам ли , че сега колата ти е с тази система , която променя твърдостта на амортесъорите и ти също си "забил" на "HARD" като мен (предполагам) и ще сложиш някакви "стандартни" ?

Щото ако е така , явно и аз мога да се справя с проблема по този начин , а моята е "камък" и отпред и отзад?

Моля някои да напише как точно деиства тая система и какво се случва ако се подменят амортисьорите сьс стандартни,светва ли някаква грешка на таблото и т.н. благодаря предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Мнение от Disasterr » 09 Окт 2012, 21:36

Ако можете да си сложите обикновени амортисьори ще е най-добре май :D Това първо поколение въздушно окачване... :D Иначе моята е с обикновено и съм супер доволен. На цар Борис на паветата, не усещам нищо на седалката :) Поздрави! :)

Потребител
Аватар

Мнение от snaiperisto » 09 Окт 2012, 21:40

Disasterr написа:Ако можете да си сложите обикновени амортисьори ще е най-добре май :D Това първо поколение въздушно окачване... :D Иначе моята е с обикновено и съм супер доволен. На цар Борис на паветата, не усещам нищо на седалката :) Поздрави! :)

Ако можем...а можем ли ?
Колко ли струват "обикновените" ?
Колко ли струва смяната?

Мен поне , това ме интересува?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от IL\M » 09 Окт 2012, 22:49

Имах две седмици, едната беше с V8 мотор и нормалмно окачване-изкючително приятна возия, а тази която карам в момента е V12 с адаптивното окачване-....отпред вози горе-долу меко, а отзад е като каруца, когато включа втърдяването ...карането из града става отвратително. А относно смяната, реших да пробвам, защото намерих стандартни амортисьори от 750и, преправени с други пружини и фланци като за моята. Изпусналите адаптивни амортисьори мисля да рециклирам (200-250 лв за двата) и след време може би пак ще ги сложа за проба. Но относно това рециклиране няма гаранции....., майстори занимващи се ми казаха, че този проблем се решава или с втора употреба или с нови (2500 лв/бр). Подобни амортисьори втора употреба доста трудно може да се намерят, много съм търсил и все няма....., а за нови....... и дума да не става, там цената не ме устройва.. :))) Лошото е че никой не дава гаранция за рециклирването, като много хора казват, че даже не е възможно...., а тези, които искат да ги правят, ще се занимават за първи път с тях. (питал съм към 20 човека, специализирани в тази дейност)
(По задното окачване съм сменял маркучи и сфери...като това не промени возията...)
Последна промяна IL\M на 09 Окт 2012, 23:14, променена общо 2 пъти

Следваща

Назад към Е38