моля за савет при избор на е38

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Re: моля за савет при избор на е38

Мнение от omegaart » 05 Окт 2012, 20:26

sambeto написа:
omegaart написа:.....при другите модели еле па при 3.0д-то по-добре да е ръчка че там ремонта мноу скъп.

:OT:
Е ти пък къде виде Е38 730д с ръчна скоростна кутия незнам :mrgreen:

не знам , това което знам съм го написал. Не предполагах че няма 3-ка ръчка , сега погледнах реалоем-а.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 06 Окт 2012, 19:36

За тая кола автоматикът е задълже. С ръчка няма да е същия кеф. 5hp24 е доста добра и ако колата е с читава такава ще те слуша дълго време.

P.S. Съжалявам за предишната ти кола колега :( . Тия, които са я откраднали рано или късно ще си го получат :ranting: .

Потребител
Аватар
Кара: е38 740 , 2хFabia,Шеви Калос-боклук
Мечтае да кара: на МЕТАН

Мнение от snaiperisto » 06 Окт 2012, 21:37

Gangsta Man написа:Правилно !

8-мака ще си го газифицираш и ще караш по евтинко и по комфортно с него :)

Извинявам се че не е по темата , ама как се газифицира този 8-мак ?

Рових във форума , не намерих тема за АГУ .

Живо ме интересува как и колко струва газ или метан на този мотор...или някой да ме насочи към тема , ако е дискутирано?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E66 760Li
Мечтае да кара: BMW E66 760Li

Мнение от mystvd » 07 Окт 2012, 21:48

snaiperisto написа:

Живо ме интересува как и колко струва газ или метан на този мотор...или някой да ме насочи към тема , ако е дискутирано?

Колега до колкото съм запознат със АГУ хубав газов инжекцион към 1500-2000 лева доколкото знам е със 2-а изпарителя.Със газ няма да се загуби мощността на колата и няма да повлияе при вървенето на колата(както върви на бензин така и на газ)( имах 320 със газ).За марка на газов инжекцион не знам колега на 3-та имах Фобос и след 12 месеца почна нещо да се лигави.Нека колегите със газ да допълнят.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 07 Окт 2012, 22:04

snaiperisto написа:

Айде стига с тая газ.... вземате коли които не може да "изхраните" Спрете се...... А ти "колега" snaiperist изчетох темата за колата ти мечта ...и именно на този автомобил се замисляш да сложиш не какво да е, а метан :kuku: :kuku: .... спри се... откажи се.... То хубаво имаме някакви мечти... но е38 метан ! Колкото до онази кошница която искаш да вземеш на някакъв бартер срещу земя... Тази кола е пьлна гробница и се продава от 3 г... Но на нея са и взели живота ..можеш да я довършиш и да се приключи със мизерното и съществуване.... Колкото до колегата пуснал темата .... и аз ще кажа ,ако вземаш в8 нека да е 740i

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E66 760Li
Мечтае да кара: BMW E66 760Li

Мнение от mystvd » 07 Окт 2012, 22:13

iliew написа:
snaiperisto написа:

Айде стига с тая газ.... вземате коли които не може да "изхраните" Спрете се...... А ти "колега" snaiperist изчетох темата за колата ти мечта ...и именно на този автомобил се замисляш да сложиш не какво да е, а метан :kuku: :kuku: .... спри се... откажи се.... То хубаво имаме някакви мечти... но е38 метан ! Колкото до онази кошница която искаш да вземеш на някакъв бартер срещу земя... Тази кола е пьлна гробница и се продава от 3 г... Но на нея са и взели живота ..можеш да я довършиш и да се приключи със мизерното и съществуване.... Колкото до колегата пуснал темата .... и аз ще кажа ,ако вземаш в8 нека да е 740i

Колега на същото мнение съм като тебе аз имам от 1 година 740 и не се замислям за газ даже се оглеждам за 750 :mhihi:
Иначе да не ставаме досадни колега всеки може да си слага каквото иска на колата :bchug:
То,че се повтарям като ония лаф имаш пари за кола струваща 100 000 лева и след това ще и слагаш газ :banghead:

Не искам никои да засягам със мнението си всеки си прави сметка на какво гориво ще си кара колата. :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е38 740 , 2хFabia,Шеви Калос-боклук
Мечтае да кара: на МЕТАН

Мнение от snaiperisto » 07 Окт 2012, 22:18

iliew , прави си бе човек , така е , колата си е с доста проблеми , аз още не съм ги споменал всичките , а и не съм скрил че е така. Още преди много време писах каква е колата , споделил съм чистосърдечно ... то ми е ясно че в този раздел , такива "екземпляри" са меко казано - рядкост , ама като е е38 , във форума на Шкода ли да пиша?

"Всеки си носи кръста"...това е живота , ако можеш и имаш желание , помагай ... ако нямаш такова , остави...може друг да има...а ако никой няма , здраве да е , ще се оправям само с гугъл колкото мога.

А пък и в края на краищата , хората отдавна си купуват електромобили , хибриди , коли с фабрична газ , фабричен метан , последни модели S-класи се движат с метан и газ...вие/ние с какво сме повече от тях?

Ще карам каквото имам , с каквото мога , това пък си е мой избор...не съм пуснал тема със заглавие : "Колеги , на какво гориво да карам".

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 07 Окт 2012, 22:22

mystvd написа:
iliew написа:
snaiperisto написа:

Колега на същото мнение съм като тебе аз имам от 1 година 740 и не се замислям за газ даже се оглеждам за 750 :mhihi:
Иначе да не ставаме досадни колега всеки може да си слага каквото иска на колата :bchug:
То,че се повтарям като ония лаф имаш пари за кола струваща 100 000 лева и след това ще и слагаш газ :banghead:

Не искам никои да засягам със мнението си всеки си прави сметка на какво гориво ще си кара колата. :bchug:

И за да спрем назряващия конфлкт ГАЗ-БЕНЗИН ...да кажем че всеки е свободен да прави каквото си иска със автомобила... и щом за колегата пуснал темата, разхода не е проблем нека се огледа за 750и ....докато не е направил грешката да вземе 740и и после да се ядосва ...защо направо не е минал на 5.4 . Виждам че и други съжаляват като мен... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: 728i

Мнение от eleganc3 » 09 Ное 2012, 13:11

Би ли обяснил какви са минусите на Газта ? :winky:

Предишна

Назад към Е38