Айде пак- айфон 5

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Айде пак- айфон 5

Мнение от steeN » 06 Окт 2012, 20:47

добре къде е тази разлика 1000 лева... като от оператора, телефона струва точно толкова колкото 4S когато излезе? да не говорим, че и нов отключен е точно толкова (вече 5 години всеки нов айфон има една и съща цена). за разлика от андроидските устройства където всяко следващо е по-скъпо... и не стига това, а старите модели се свалят от производство, докато епъл ги продава на по-ниски цени. от това по-добре за клиентите не виждам как да стане? да не говорим, че просто взимаш следващото устройство вкл. го към компютъра и след 10 мин имаш същя телефон като предишния... повечето хора, които ще си го купят са хора, на които им изтича договора, за стария телефон (било то андроид, айфон и т.н.). да си купуваш всеки следващ модел е безсмислено, за която и компания да става въпрос.

п.с. теста е некоректен, защото 5цата е с почти свършила батерия. а телефона си забавя тактовата честота на процесора като почне да му свършва батерията. не че има някакво значение, но е хубаво да се отбележи...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар

Мнение от F3P » 06 Окт 2012, 21:01

steeN написа:...кое му е по-скъпото? дай конкретен пример. ама не ми давай цени на квартални магазинчета.

Ето ти в голям магазин- Айфон vs Андроид. Онова нахапаното е с някакви "скромни" 980лв. по-скъпо, което е още по-скромните 87.5% отгоре на цената. Цената и на двата модела леко ще падне с времето и при достигане на долната граница айфона ще е поне 40% по-скъп- както винаги.

http://www.technomarket.bg/products/091 ... e-75es9000

http://www.technomarket.bg/products/091 ... ii-m-white Като 32ГБ версията му струва 130лв. над тази цифра.
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 06 Окт 2012, 21:40

steeN написа:добре къде е тази разлика 1000 лева... като от оператора, телефона струва точно толкова колкото 4S когато излезе?

АТ&T, а в останалия свят и по-точно България?
4S 16GB е 1100-1200, 5 е 2100 в момента
ФО
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 06 Окт 2012, 22:08

Почва да става досадно във всички теми за айФон да се предлагат всякакви андроидни алтернативи. Били по-евтини и по-бързи, казват. С повече възможности и по-лесни за работа. Айде нема нужда!

Направих търсене на думата "iphone" в темата "Android". Споменава се точно в едно мнение и човека иска андроид видео плейър с дизайн като епълския. Оказва се, че хората с айФон-и, освен заблудени, са и с ограничени интереси, щом не пишат другите теми.

Айде оставете ни да сме си заблудени и да си харчим парите за надценени и калпави продукти. Виждате, че от дума не разбираме. А и си имате някаква скромна темичка. Ползвайте я! Оставете ги тези еднокорпусни, бавни и грозни парчета от неблагородни материали за нас заблудените. Ние не разбираме от качествени корейски продукти с капаци отрочета на пластмасовата индустрия. Оставете ни да сме заблудени и непросветени. Така, като си извадим телефоните на масата в някое кафе, ще можете да ни се смеете публично (виждам, че е важно за вас да има телефон на масата). :kuku:

Sent from iPhone :oops:
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 06 Окт 2012, 22:11

Това пък за какво го написа??? Чете ли изобщо за какво е темата и какво се пише в нея?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sandini » 06 Окт 2012, 22:28

От началото на темата бях останал с впечатление, че е с идея автора да сподели неговия опит с новия айФон 5 и да се направи едно сравнение дали си заслужава ъпгрейд от 4/4S към 5. След това постепенно темата преминава към това колко бил скъп тоя айФон и колко надценен и след това следват разни сравнения за това коя ОС какво имала и нямала и колко струвало Галакси С3. С тези темпове можеш да си представиш накъде отиват нещата.... Може и да бъркам!
Продавам:

Аватар

Мнение от Хаос » 06 Окт 2012, 22:38

темата си е доста конструктивна
ако не сравним новия със стария и с конкуренция какво да напишем въобще?
или трябва да сме слепи фанатици и айде давай да се редим на опашка, щото е НОВИЯ модел - повечето хора нямат ЧАК толкова пари
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 06 Окт 2012, 22:50

Темата си е баш за новия iP... така или иначе сравнението с S3 (който след половин година ще отстъпи на S4) няма как да го избегнеш, както и с някои други умници, като например Optimus G... ма той вероятно чак след месец ще излезне от Корея, та засега никой не го споменава...

Аз реално уважавам някои инжЕнерни решения на ябълката по 5-цата, но като цяло скокът от 4S не е кой знае какъв... познавам няколко уникално големи фенове на iPhone и 99.9% от тях са направо разочаровани от 5-цата... не говоря за някви лигльовци, или мамини синчета с парички в джоба и айфонче в ръчичка...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sandini » 06 Окт 2012, 22:54

Да, може би мнението ми беше по-скоро насъбрано и от предишните теми за 5-ицата. Просто много се пише за телефони с андроид и това ме тормози.
Иначе нямам нищо против да се правят сравнения между старите и новите. Но темата се казва "Айде пак - айфон 5". Не виждам защо трябва да се намесва и това галакси във всяка тема за айфон.

Относно цената... Ако чистата 4ворка остане на пазара, изборът ще е доста богат и като възможности и като цени. Може да се каже, че от 4 насам и аз съм айФон фанатик и смятах да си взема 5ицата веднага щом излезе. Сега лека-полека (от части и благодарение на тази тема) започвам да се разубеждавам и да осъзнавам, че нямам нужда от ъпгрейд. Може и да се дължи на това, че съвсем скоро си дадох 4ката на сервиз (точно преди да му изтече гаранцията) и ми го замениха с чисто нов :D
Продавам:

Аватар

Мнение от F3P » 07 Окт 2012, 7:55

sandini написа:... Не виждам защо трябва да се намесва и това галакси във всяка тема за айфон....

Галаксито го намесих както се казва "по желание на клиента"- искаха пряко сравнение на цените в голям магазин и го получиха. А и айфона с какво да го сравняваме като цяло- разбира се, че с някой топ модел с Андроид. Просто в магазина това предлагаха- нямаше НТС за да сравня с техен модел.
Както и да го гледаме айфон 5, ФО, в нормален магазин (а не в някой гараж незнайно как доставен и със съмнителна гаранция) и БЕЗ разните оферти на операторите просто няма шанс да падне под 1500лв. до излизането на айфон 6- преди това ще има разбира се айфон 5с.
Колкото и да е добър апарата при елементарно сравнение само на техн. данни между галаксито и айфона (без да броим марката) грубо казано айфона трябва да струва пряко сили 800-850лв. Понеже е нов модел- 1100лв., всичко друго го плащате заради онази нагризана ябълка отзад. Щом ви кефи да давате 50% от цената само заради едно лого- ваша воля, давайте ги.

ПС: Един въпрос: До колко е наложително да се прави джейлбрейк на айфона и какво се случва с гаранцията му тогава :?:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 07 Окт 2012, 8:55

sandini написа: Може и да се дължи на това, че съвсем скоро си дадох 4ката на сервиз (точно преди да му изтече гаранцията) и ми го замениха с чисто нов :D

Това е един много сериозен + за собствениците на iPhone. Кой друг производител заменя цялото устройство, дори заради най-дребния дефект? Относно SIII и iPhone 5. Много се спекулира с цената на новия iPhone. До края на годината, операторите ще вземат права за продажба, а силно се надявам това да стане и с дистрибутора на Apple, за да може официално да си купиш iPhone, не от Globul или Mtel, и без обвързващи договори. Ритейлската цена 4s без договор беше 1299.00. Казвам "беше", защото след излизането на 5-цата, ритейската му цена трябва да е същата, а 4s-ката да поевтинее. Не си правете изводи по сегашната цена, ясно е, че никой няма да даде 1000лв отгоре над SIII, за да може да е от първите тарикати по заведенията с новия iPhone.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Айде пак- айфон 5

Мнение от bum_bum » 07 Окт 2012, 10:35

Аз като излезе петицата бях разочарован без сам да знам защо.. Сега вече си мисля, че ще си го взема. Явно вски очакваха нещо от тоя телефон без сами да знаем какво точно.
Това за подмяната с нов телефон наистина е голяма екстра. При мен се получи и при виновно повреден от мен телефон благодарение на колегата писал над мен ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 07 Окт 2012, 10:51

Бях се надъхал да си взимам Галакси С3 отивам в магазина да го разгледам, добре наистина софтуерно и хардуерно може да превъзхожда останалите телефони, но дизайна и материалите от които е изработен изобщо не отговориха на очакванията ми изглежда ми супер евтин. С този пластмасовия корпус и като добавя и дебелината на самото устройство имам чувството, че ако го сложа в джоба си и седна някаде ще стане на две, и само поради тази причина бих си избрал Айфона.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 07 Окт 2012, 11:14

DiMIcha84 написа:Бях се надъхал да си взимам Галакси С3 отивам в магазина да го разгледам, добре наистина софтуерно и хардуерно може да превъзхожда останалите телефони, но дизайна и материалите от които е изработен изобщо не отговориха на очакванията ми изглежда ми супер евтин. С този пластмасовия корпус и като добавя и дебелината на самото устройство имам чувството, че ако го сложа в джоба си и седна някаде ще стане на две, и само поради тази причина бих си избрал Айфона.

Ето това е реалността! Колегата е казал много вярно нещата, SIII припуква стабилно, като го стисне човек. Все едно е правен от рециклирани кофички от кисело мляко.Сега ще кажете, че колкото е лек, толкова по-трудно се чупи, ами не!

iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3 Drop Test
http://www.youtube.com/watch?v=6M5q5TRu ... ture=share

А колко добре се справя 1.2GHz Dual Core на iPhone 5 vs Quad Core на Samsung S III ?
http://www.redmondpie.com/iphone-5-perf ... ble-today/
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 07 Окт 2012, 11:15

Гнусмасите, ако не следиш кое е топ модел и кое не е, няма как да разбереш, кой е по-хубавия, ако ти сложат пред теб от 200лв и от 1200лв. Само вътре имат разлика, а като са на цени като другите марки, трябва и да вид и усещане да ги докарат. Ако имаха хубав корпус, може би, щяха да са минали и iphona по продажби..

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата