Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Слави
Аватар

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от © » 04 Сеп 2012, 22:19

Колега не ми стана много ясно какво точно питаш, но горе долу мога да ти отговоря.
Ако си само с ДСЦ копче и може да го измъкнеш самостоятелно :mhihi: т.е. копчето е отделно и не е в цяла конзола с евентуални други копчета, най вероятно ти трябва по-евтината рамка от първа страница. Това е всичко - климатроника си пасва на нея идеално, със захващането на Dynavin няма проблеми ... това за заоблянето не ми е много ясно, но ако климатроника ти е оригинален, не изпочупен или изпилен по някакъв начин :mhihi: пасва абсолютно точно в рамката от първа страница

Аватар

Мнение от maxi-mix » 06 Сеп 2012, 8:51

jorkata написа:Колеги,
съжелявам ако повтарям някои от въпросите или има отговори, изчетох всичко което намерих из форума и из нета като цяло.
Скоро ще слагам и аз Динавин, но имам някои въпроси и доста се рових, но не намерих отговори.

1. Със CD съм оригинално и ще сменям конзолата, имам копче само за DSC и съответно незнам кой от двата модела конзола ми трябва - със или без суитч център? Как трябва да разбера?
2. Релсите вътре за захващането на Dynavin в комплекта ли са му или трябва отделно да ги търся?
3. Най-големия ми проблем - възможно ли е да сменя само панела на климатроника, понеже искам като го сложа долу да си пасне като хората (сегашния в долната част е заоблен и не пасва добре, виждал съм такива монтажи и не ми харесва), или трябва да търся цяло управление от конзола с оригинална навигация? Ако може, какъв е номера на това чудо?

Благодаря предварително!

1- За да разбереш дали си с цяла конзола или с отделни копчета погледни копчето на DSC-то внимателно ако то е отделно самостоятелно значи не си с цяла конзола. Най-лесно ще ти е - махаш маншона на ск.лост- отвърташ двете винчета на пластмасата около сл.лост- махаш ел. бутоните- махаш пластмасата- отвърташ 4-тирите болчета на конзолата с пепелника и ДСЦ бутона (по едно полче във всеки ъгъл) обръщаш и поглеждаш дали имаш цяла конзола само с един бутон ДСЦ или имаш отделно малко бутонче ДСЦ. Ако си с цяла конзола мога да ти помогна с пластмасата.
2- релси не ти трябват никакви.
3- панела на климатика не се сменя. От долу е ъглите са заоблени понеже така са ги измислили немците. Не се сменя панела а се сменя рамката с пепелника на която седи и бутона с ДСЦ-то. Тези за навигация в ъглите са заоблени и пасват перфектно на панела за климатика.
А ти си виждал стара рамка предвидена за джоб за очила, който джоб е изваден и на негово място е набутан панела за климатика- да това си е грозно.

Потребител
Аватар

Мнение от jorkata » 10 Сеп 2012, 15:40

Мерси колеги, след като писах тук се порових и в YouTube и видях как става смяната. Аз съм се заблудил доста, но реално нужна е само конзолата и всичко си пасва идеално. За копчето - да, отделно си е и ще мина с по-евтиния вариант на конзолата. Отново благодарско :D

Потребител
Аватар

Мнение от DiDo DuLgIq » 30 Сеп 2012, 22:09

Добър вечер колеги. Вече повече от месец съм член на форума и горд собственик на BMW. Автомобила е с Dinavin с D99 Android и имам следният проблем - при опит да включа WI-FI и ми изписва грешка Application settings (in progress com.android.settings) is not responding. Ако някой се е сблъсквал с този проблем ще съм много благодарен. Прочетох цялата тема и доста търсих в нета но намерих само няколко клипа със същите проблеми като моя. Благодаря предварително и поздрави на всички.

Потребител
Аватар

Мнение от DiDo DuLgIq » 02 Окт 2012, 11:02

Никой от колегите ли не се е сблъсквал с този проблем. Опитах вече какво ли не: възстановяване на заводски настройки на Андроида и на Dinavina-а, различни настройки и все една и съща грешка. Има ли някакви специфични настройки който може би пропускам, като цяло някой да има някаква идея как може да бъде оправен проблема.

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Окт 2012, 17:36

Моето е с WinCE и нямам никаква представа от тези с андроид. По-добре пиши в e46fanatics там имат доста подробни теми за устройството и може би ще ти помогнат

Потребител
Аватар

Мнение от DiDo DuLgIq » 02 Окт 2012, 21:45

Благодаря колега. Ще следя темата с интерес и за всеки случай може да попитам и там.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 04 Окт 2012, 0:04

Колега това в крайна сметка освен,че е Dynavin това е продукт със операционна система Андроид,така че преспокойно можеш да зададеш въпроса си в някой форум за такива телефончета с android,разни там HTC,DELL,iphone и тия там малките тъч скриин гъзарийки..същата работа е,там също се ползва wifi и операционната система е същата ...
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Потребител
Аватар

Мнение от DiDo DuLgIq » 04 Окт 2012, 18:35

Благодаря за съвета колега, ще потърся в някой форум и ако имам решение ще го споделя. Все пак не се знае дали някой няма да се сблъска със същия проблем.
Поздрави на всички.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330xi
Мечтае да кара: F25 X3 35i

Мнение от slavyan5 » 05 Окт 2012, 19:10

Здравейте, колеги! От доста време го гледам тоя Динавин, особено с Андроид и много си мисля да си взема такъв. Тъкмо се бях поразколебал, когато една програма, на която попаднах, ме накара отново много да искам да имам навигация с Андроид. Става въпрос за програмата Waze ( http://www.waze.com ). Това е една социална навигация, която ти изчислява маршрута базирано на времето, което отнема на други шофьори по този път. Дори и да не се навигирате, можете просто да я оставяте включена докато карате и тя сама изчислява пътната обстановка и задръстванията и можете да правите различни рапорти за събития, също може да социализирате с другите водачи на пътя. Има даже вече група на BMW Bulgaria. Характерното за нея е, че колкото повече хора в града я ползваме, толкова по-полезна става!
Затова призовавам всички да си я инсталират на телефона или динавина и заедно да надхитрим трафика! :bchug:
Изображение --- Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... ;)

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Окт 2012, 20:46

Ще я разгледам тази програма за телефона, иначе вече има пълноценно примо за андроид със всичките му глезотии.
Навител също работи, като тя горе долу ползва картите на бгрутингмап, които бяха доста точни преди

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 05 Окт 2012, 23:30

А на андроида може ли спокойно да се гледат филми Xvid,е така направо изтеглен от zamunda със субтитри и така?
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 06 Окт 2012, 17:27

bmw-maximilian написа:А на андроида може ли спокойно да се гледат филми Xvid,е така направо изтеглен от zamunda със субтитри и така?

Можеш да потърсиш в Android Store какви видео програми има. Според мен не би трябвало да е проблем да се гледа филм. Вече зависи и колко е паметта на устройството

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Окт 2012, 19:17

Да, зависи само от хардуера на устройството. Обикновените телефони нямат проблем с това, но пък и те ползват по 1GHz процесори и нагоре. Пълно е с плеъри показващи субтитри.

Аватар

Мнение от maxi-mix » 21 Окт 2012, 7:47

На Даънавин-чето нямам проблем да изтегля филм от замунда през wi-fi мрежа след което да дръпна и субс и да си го пусна без никакви допълнителни неща.
Доста е удобно и страхотно за дълъг път.

ПредишнаСледваща

Назад към E46