Айде пак- айфон 5
Модератор: Общи модератори
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Re: Айде пак- айфон 5
Аз миналата седмица бях в USA и за моя приятна изненада го даваха в епъл сторовете и ънлокнат за 705$ общо с таксата. Бях се наточил да си го купя, защото 3G-то ми вече си изпява песента, но ми казаха, че още към 9 и нещо сутринта свършват бройките, а на мен не ми се чакаше като бавен американец на опашка от сутринта
Ако имах 4S и аз не бих ъпгрейдвал, но в моя случай си заслужава.

Ако имах 4S и аз не бих ъпгрейдвал, но в моя случай си заслужава.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
vlad0 написа:bum_bum, гледа ли го цялото?има индивиди, които държат в едната ръка 4ка и ги сравняват като в другата държат "5цата"
Фанатици ...
Видях го тоя негритянина ама такива ги пропускам автоматично. Пък и там 4-ката не е безобразно скъп телефон. Има го Сульо и Пульо, дето ич не го бърка с какъв телефон е и 3GS да му бяха дали пак можеше да го минат, че е 5-ца. Такива ако ги питаш и колко копчета има Айфона ще се затруднят. За 5-цата не знам дали си струва ама на 4S ако операторите намалят цените става добра сделка май

Сега погледнах цените на М-тел и Глобул.. тия Мтел са мръднали.. още месец имам от договора и ги пускам по пързалката. 13 години съм им клиент на договор с една единствена карта и въпреки, че не говоря много ако приемем, че средно съм давал по 50 кинта тва са 15 бона (без да броя 10-тината телефона, които съм си взел от тях). И ако отида в Глобул без да съм никакъв ще ми дадат по-добри цени..

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Епъл не продаваха просто телефонче,те продаваха популярност и гъзарийка.Или както един преподавател по предприемачество казва:Не предлагайте на хората това от което имат нужда или вие си мислите че имат нужда,а това което искат на всяка цена.
Както се казва да си на правилното място в правилния момент и да дадеш на масата хора това,което си мислят че искат.
Само че сега мистър Джобс го няма /РИП/,а той не беше само шефа както в България се възприемат повечето собственици на фирми,той беше най-силния генератор на идеи на ябълките.Сега им пожелавам успех в една тежка битка особено срещу корейците.
Относно цената в България-еми че у нас колкото е по изтръцкано,прехвалено и прескъпо едно нещо,толкова повече болни комплексари го купуват.А такива в БГ с лопата да ги ринеш.
Има хора за две тенекии наречени регистрационни номера дават по 6-7 000 лева,някой тук се учудва за некви 2 000 за телефон ли?????Криворазбрана народопсихология.
Както се казва да си на правилното място в правилния момент и да дадеш на масата хора това,което си мислят че искат.
Само че сега мистър Джобс го няма /РИП/,а той не беше само шефа както в България се възприемат повечето собственици на фирми,той беше най-силния генератор на идеи на ябълките.Сега им пожелавам успех в една тежка битка особено срещу корейците.
Относно цената в България-еми че у нас колкото е по изтръцкано,прехвалено и прескъпо едно нещо,толкова повече болни комплексари го купуват.А такива в БГ с лопата да ги ринеш.
Има хора за две тенекии наречени регистрационни номера дават по 6-7 000 лева,някой тук се учудва за некви 2 000 за телефон ли?????Криворазбрана народопсихология.
bum_bum написа:Сега погледнах цените на М-тел и Глобул.. тия Мтел са мръднали.. още месец имам от договора и ги пускам по пързалката. 13 години съм им клиент на договор с една единствена карта и въпреки, че не говоря много ако приемем, че средно съм давал по 50 кинта тва са 15 бона (без да броя 10-тината телефона, които съм си взел от тях). И ако отида в Глобул без да съм никакъв ще ми дадат по-добри цени..
4S Mentel
16GB - на минимален план - 1512лв общо за 2 години лизинг от които 480 за такси, което ще рече 1032лв за самия телефон
64GB - на максимален план - 2448лв общо за 2 години лизинг от които 1320 за такси, което ще рече 1128лв за самия телефон
тоест при лизинг дали ще купиш 16 или 64 цената на апарата накрая е една и съща... и тя е равна на цената незаключена 16ка от магазина
4S Grabul
16ГБ - минимален план - 1296, 312 за такси, цена на самия телефон накрая - 984лв
16ГБ - максимален план - 2160, 1200 за такси, цена на самия телефон накрая - 960лв
при лизинг цената на 16 и 64 е една и съща, по-ниска от цената на нов незаключен 16 от магазина
тук идва гадния момент, в който Ментел отключват айфони ПО ТЯХНО УСМОТРЕНИЕ И СЛЕД ПОГЛЕЖДАНЕ НА СЕРИЙНИЯ НОМЕР и кой знае още какво за НЕФИКСИРАНА ЦЕНА, КОЯТО ПРЕДВАРИТЕЛНО НЕ Е ИЗВЕСТНА, тоест трябва да си купиш телефона от тях, за да ти кажат колко ще струва отключването му - дори и да не е на лизинг, а кеш, телефона е заключен
сигурен съм, че Грабул са доста по-либерални в това отношение
цените на грабул са доста по-ниски от тези на ментел, както и да го погледнеш
а да не говорим за кофти обсужването им, отвратителния им навик да лъжат, мажат, да те мотат, да надписват, да ти казват 3 различни неща в 2 магазина и на *88 итн
единствения минус на Глобул, е че при кешовица цената на 4S при тях е леко по-висока, но това е бял кахър
а, и разбира се и двата оператора не предлагат айфон5 все още... че защо им е
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
То тва, че не предлагат петицата още може и за добре да е, щото тия първите бройки винаги имат някакви проблеми. С 4-ката беше антената, сега е качеството на оксидацията на страничната лайстна .. Сега им се обадих на *88 да ги питам като ми изтече договора кво прайм и обещаха до 3 работни дни да ми се обадят с оферта с която да ме задържат при тях па да видим..
Колко всъщност струва да притежаваш Айфон
а всъщност сега Ментел ми обявиха цена от 150лв за разкодиране на айфон, хаха дет се вика
ще минавам на Глобул, писна ми от тея смешници Ментел
а всъщност сега Ментел ми обявиха цена от 150лв за разкодиране на айфон, хаха дет се вика
ще минавам на Глобул, писна ми от тея смешници Ментел
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
tngeorgiev написа:alx написа:Та днеска шефа на телекома ми подари един и си рестор-нах моя айфон 4 върху 5цата. Поиграх си малко с него и ... Освен че е по-лек, малко по-бърз и има място за още една редичка от икони- разлика не намирам.
Сега след като имам директни наблюдения- Ако не ми го бяха подарили- никога не бих си го купил с лични пари.
И така. Аз наистина не разбирам за кво е цялата дандания... Ем тия неща ужким ги разбирам и съм фен на айфон 4
по-лек, по-тънък, по-бърз, по-голям екран -това от близо 2год не го е било все пак ))с договор си струва всеки долар според мен
с каква карта си в 5цата колега ??
всъщност единственото което прави впечатление като го вземеш в ръката си е че е по-лек.. и може би по-тънък. екрана не изглежда по-голям просто защото е по-широк (като държиш телефона хоризонтално), но е точно толкова висок колкото стария така че като ровиш по нета и гледаш клипове и тн- разлика на практика няма (а и разделителната му способност не ми се струва да е по-голяма). за скороста- да- по-бърз е като ровиш по некви сложни форуми и тн, но при нормална употреба - не е. да, има лте (което е много много по-бързо от 3г), но на практика не го усещаш защото 3г е достатъчно бързо за всичко за което употребяваш телефона.
така че поне за мене (а и предполагам за 99% от юзърите) единствените разлики са теглото и това че е една идея по-тънък. дали тези неща струват принципно там колкото струва този телефон в момента? не мисля. затова и пост-нах темата.
картата е наносим- аз такава не съм виждал преди. много е малка и е доста по-тънка от старата. погледнах на нета- не можеш просто да изрежеш микросим и да го набуташ в наносим телефон защото оригиналния наносим е по-тънък и може да не прави добре контакт.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
след като си говорим за сим карти 
п.п.Бум-Бум, ако и ти си от бая време иди на място в някой офис и седни говори с управителя. Преди 2 месеца ходих и сега съм мега доволен. От 300-400лв последния месец платих 140
. Като в тия 140 ми влиза и интернета за боровинката. Пич-а където ходих ми извади диаграми на разговори и интернет и за 10 минути ми измисли план дето немога да го изговоря
само такса плащам вече ...

п.п.Бум-Бум, ако и ти си от бая време иди на място в някой офис и седни говори с управителя. Преди 2 месеца ходих и сега съм мега доволен. От 300-400лв последния месец платих 140

- nilen
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 E36
- Мечтае да кара: BMW 850
Този iPhone се оказа разочарование и то не само по мое мнение, а явно и на много други фенове. Явно и Apple го осъзнаха и затова се забързаха да изкарат iPad mini, за да покрият провала на предното. Да се надяваме, че и то няма да е разочарование.
П.С - интересно ми е какво се случва с апликациите, които са с дизайн за 3-ка или 4-ка, след като екрана им е по-малък от на новия?
П.С - интересно ми е какво се случва с апликациите, които са с дизайн за 3-ка или 4-ка, след като екрана им е по-малък от на новия?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Той за да плаща 3-400лв явно говори много. От 3-400 на 140 си е далавера както и да го гледаш. Ако говориш няма как да е безплатно
Обадиха ми се сега от *88 за да ми предложат 7.20 намаление от плана. Което като сума е малко, но като процент от таксата е добре. Аз реално съм на 35лв такса, което е 100 мин безплатни + 1000 към Мтел и 1гб интернет на пълна скорост. Рядко правя повече от 45лв. Тъй, че едва ли има начин да ми дадат по-добра оферта.
Тук не трябва да забравяме, че 5-цата поддържа LTE, а единствените които ще го пускат май са Мтел.

Обадиха ми се сега от *88 за да ми предложат 7.20 намаление от плана. Което като сума е малко, но като процент от таксата е добре. Аз реално съм на 35лв такса, което е 100 мин безплатни + 1000 към Мтел и 1гб интернет на пълна скорост. Рядко правя повече от 45лв. Тъй, че едва ли има начин да ми дадат по-добра оферта.
Тук не трябва да забравяме, че 5-цата поддържа LTE, а единствените които ще го пускат май са Мтел.
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
поиграх си с един такъв на един приятел вчера, и не мога да кажа, че останах впечатлен... Единственото, за което наистина признавам iPhone е дисплеят - не мисля, че има пряка конкуренция. Но като цяло, за телефон цена-качество, реших да си взема Samsung Galaxy SIII. Чакам само да дойде в бг черен, и купувам (в този ред на мисли, ако някой знае къде има, да казва 

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
bum_bum написа:Тук не трябва да забравяме, че 5-цата поддържа LTE, а единствените които ще го пускат май са Мтел.
Булсатком вече поръчват оборудване за LTE мрежа, работят усилено. Вероятно ще си партнират с някой от съществуващите телекоми, но лиценза им е за такава мрежа и със сигурност ще я строят.
Never mistake motion for action...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Те тия толкова време не могат един приемник да направят читав пък кво ли да чакм ЛТЕ от тях
Понякога като гледам формулата цъкам по каналите да видя да не съм се объркал и да съм пуснал ХД, вместо ХД.

- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Vra4anin написа:GKuzmanov написа:последния месец платих 140...план дето немога да го изговоря...само такса плащам вече ...
Разбирам, таксата да ти е 30 - 50 кинта да се хвалиш, тя 140... че за такава такса и безплатен мин*т трябва да ти правят всеки месец, мене ако питаш. Не че искам да хейтвам по адрес на мтел или да защитавам другите два измекяра, но с повече разтропване (търсене на информация) ще видиш, че подобни тарифи (неограничени безплатни часове към всички оператори + 1-а международна група + безплатен нет) има и във виваком или глобулС (както му викаше митьо пищова) на много под тези 140лв. Просто се чудя на акъла, как все още има хора които им дават пари на най-големите боклуци, на които някога (99-а година примерно) плащахме по 600+ лв за изваждане на сим карта, плащахме за допълнителни (тогава) услуги от типа на клиър и т.н. като попове плащахме на тия гадове и те винаги, въпреки плащането са гледали да се гаврят с клиентите си като с трупове, тия измекяри специално не заслужават и един лев, а вие се радвате, че са ви взели "само" 140лв. Не ми се обиждай колега Кузманов, не искам да те критикувам и да ти давам акъл (не това ми е целта
), просто се чудя отстрани на коментара ти как едва ли не се радваш, че "само 140лв" ти е вече сметката, да се смея ли, да плача ли... Нищо лично, всеки си знае по нещо и решава какво да прави
![]()
Съжалявам с

п.п. ако не бъркам на глобул BB пакета е 50лв. а в момента на мтел ми е 19.80

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR