Дизел от шел(новият им) някакви наблюдения?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Дизел от шел(новият им) някакви наблюдения?
Здравеите колеги.Понеже почти навсякъде се рекламира този нов дизел разработен от Шел ми е интересно дали някои от вас са го използвали вече и какви са му наблюденията като разход и вървеж или е поредната гадна и прехвалена нафта в бг.Аз на шел досега никога не съм зареждал и ми е интересно как седят нещата с техните горива.
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Re: Дизел от шел(новият им) някакви наблюдения?
Не знам ама аз им ползвам добавката дето я слагат в тия скъпите нафти и съм мнооого доволен... не очаквах ,че изобщо ше има няква файда ама ми падна разхода...
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Каква е добавката има ли за дизел?
От Шел само от витите банички си взимам,много са вкусни.
Иначе сериозно,едва ли има някаква промяна,по-скоро като маркетингов трик ми изглежда.

Иначе сериозно,едва ли има някаква промяна,по-скоро като маркетингов трик ми изглежда.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Със сигурност няма разлика. Просто ново име и нова реклама. От Шел си струват единствено В-Пауърите.
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Рекламират го с "учените от Шел разработиха икономично гориво", ама не знам как се доказва това в реални условия. Ако наистина е на цената на "обикновения" защо тогава не го направят всичкия си бензин "икономичен". 100% нова маркетингова стратегия. Хората като чуят думата "икономия" и са готови да пробват всичко.
- BoqnZubarev
- Левскарче
-
- Кара: 02` E46 320d
- Детайли за колата: Баничарка
Е тва си е чисто и просто ново име на обикновенните горива на Шел.
Икномия трънки
Икномия трънки

- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
На Шел горивата са ужасни!!! Преди известно време се възползвах от "промоцията" им за 10 точки ти свалят 10ст. от цената на литър и си заредих газ до горе. Минах 100 км. и заредих пак до горе, даде ми разход 16 на 100. Игорих я газта заредих от Петрол и ми даде разход 11,5 газ. Само си правете сметката. Не познавам някой който да е доволен то техните горива (явно има защо)
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
georgi9909 написа:На Шел горивата са ужасни!!! Преди известно време се възползвах от "промоцията" им за 10 точки ти свалят 10ст. от цената на литър и си заредих газ до горе. Минах 100 км. и заредих пак до горе, даде ми разход 16 на 100. Игорих я газта заредих от Петрол и ми даде разход 11,5 газ. Само си правете сметката. Не познавам някой който да е доволен то техните горива (явно има защо)
На Шел горивата са ужасни, защото имаш опит с всички останали или, защото от газта можеш да си направиш извод за останалите?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Аз имам опит с повечето им горива, бензин дизел, като дизела с добавка Ви пауър е доста добър и пак в сравнение с обикновенната нафта в европа е ташак.
Обикновенната нафта явно има боклуци или и аз незнам какво, защото цяло лято карам с нея и вече усещам, че дюзите са се позапушили.
Зимата Ви пауъра се държа без забележка, на -20 и по ниски температури проблеми нямаше.
Разход с двата вида нафта еднакъв напълно, та затова не виждам смисъл лятото да се кара с скъпата им нафта.
Обикновенната нафта явно има боклуци или и аз незнам какво, защото цяло лято карам с нея и вече усещам, че дюзите са се позапушили.
Зимата Ви пауъра се държа без забележка, на -20 и по ниски температури проблеми нямаше.
Разход с двата вида нафта еднакъв напълно, та затова не виждам смисъл лятото да се кара с скъпата им нафта.

- georgi9909
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316i
- Мечтае да кара: Camaro RS/SS 1968
raduslaf написа:На Шел горивата са ужасни, защото имаш опит с всички останали или, защото от газта можеш да си направиш извод за останалите?
Колега карал съм и бензина им, а баща ми караше с нафтата им. Вече не припарвам до шел. Имат едно НО да наистина ви пауара е добър зимата и аз карах с него и наистина нямах проблеми. Доста добре си работеше с този бензин, но обикновените им не струват.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
От Шел ако не е В Пауър и кафе не се купува
Аз карам и двете коли с В Пауър- бензин 100 и нафта и си струва определено, въпреки 30-те стотинки разлика.

- BoqnZubarev
- Левскарче
-
- Кара: 02` E46 320d
- Детайли за колата: Баничарка
bum_bum написа:От Шел ако не е В Пауър и кафе не се купуваАз карам и двете коли с В Пауър- бензин 100 и нафта и си струва определено, въпреки 30-те стотинки разлика.
ааа, кафето е хубаво

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Аз май не видях един да е написал, че е пробвал "новия" бензин или нафта и има впечатления/наблюдения... 

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
...
Последна промяна nickstorm на 02 Дек 2012, 23:53, променена общо 1 път
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2