Проблем с АСК на 730д.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Проблем с АСК на 730д.
Колеги проблема се изразява в това,че при превключване на задна понякога "рита".Нама закономерност топла или студена,радко го прави а съм чел че проблемите тръгват първо от задната,на диагностика нищо не показва,обслужена е преди 10 000км.с нужното масло.
Re: Проблем с АСК на 730д.
Пробвай като превключваш от D на R, задръж 0,5-1 сек на N и тогава отиди на R .
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Имам същата кола,същия въпрос и аз зададох на един известен майстор на скоростни кутии във Варна.
Аз му казах че на примерно 20 включвания на задна,да ми пририта леко 2-3 пъти.Човека се засмя и каза,че няма от какво да се притеснявам.
Аз обаче исках да я закачи да я види,закачихме я и нямаше грешки.От тогава карам 5 месеца и проблем няма,даже май и ритането го няма вече.
Така че де да знам какво да ти кажа
Аз масло на мойта кутия не съм сменял,няма и да сменя.Само ще доливам ако се наложи.
Питал съм в BMW Варна и ми казаха,че на мойта кола не се сменя.Питал съм и хора дето знаят повече от мене...и те ми казаха същото.
Мой приятел смени масло в кутията в Официален сервиз и след 6 месеца прави кутия.
Всеки сам си решава
Аз му казах че на примерно 20 включвания на задна,да ми пририта леко 2-3 пъти.Човека се засмя и каза,че няма от какво да се притеснявам.
Аз обаче исках да я закачи да я види,закачихме я и нямаше грешки.От тогава карам 5 месеца и проблем няма,даже май и ритането го няма вече.
Така че де да знам какво да ти кажа

Аз масло на мойта кутия не съм сменял,няма и да сменя.Само ще доливам ако се наложи.
Питал съм в BMW Варна и ми казаха,че на мойта кола не се сменя.Питал съм и хора дето знаят повече от мене...и те ми казаха същото.
Мой приятел смени масло в кутията в Официален сервиз и след 6 месеца прави кутия.
Всеки сам си решава

- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Колега, за да запазиш по- дълго живота на кутията, при спиране- минаваш на N, дърпаш ръчна спирачка и след това на Р. Не е правилно от R, да минаваш на Р- поне така знам от други колеги. Пише го като текст, до лоста за скоростите, на една лепенка.
От цървул, бална пантофка НЕ става!
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
ELZAGG написа:Колега, за да запазиш по- дълго живота на кутията, при спиране- минаваш на N, дърпаш ръчна спирачка и след това на Р. Не е правилно от R, да минаваш на Р- поне така знам от други колеги. Пише го като текст, до лоста за скоростите, на една лепенка.
Ха това не го знаех.То не е ли това само като искаш да спираш при наклон ?

- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
Audi A4 1.8T
Нееее! При всяко паркиране на автомобила. Така върху скоростната не се оказва напрежение, което пада върху ръчната спирачка. Ето защо автоматите задължително трябва да имат такава, а и немците не са я създали специално за автомата- само за паркиране! 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
ELZAGG написа:Нееее! При всяко паркиране на автомобила. Така върху скоростната не се оказва напрежение, което пада върху ръчната спирачка. Ето защо автоматите задължително трябва да имат такава, а и немците не са я създали специално за автомата- само за паркиране!
ако паркираш на задна какво правиш? R-N-P?

- mpp82
- младши ентусиаст
-
Колеги всичко това ще го правя дано да изкара по-дълго,че сега не е
момента да я ремонтирам.
момента да я ремонтирам.
Последна промяна mpp82 на 06 Окт 2012, 7:07, променена общо 1 път
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
Audi A4 1.8T
Stanchev написа:ELZAGG написа:Нееее! При всяко паркиране на автомобила. Така върху скоростната не се оказва напрежение, което пада върху ръчната спирачка. Ето защо автоматите задължително трябва да имат такава, а и немците не са я създали специално за автомата- само за паркиране!
Колега R-N-ръчна и тогава P!

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
ELZAGG написа:Stanchev написа:ELZAGG написа:Нееее! При всяко паркиране на автомобила. Така върху скоростната не се оказва напрежение, което пада върху ръчната спирачка. Ето защо автоматите задължително трябва да имат такава, а и немците не са я създали специално за автомата- само за паркиране!
Колега R-N-ръчна и тогава P!
Честно да ти кажа тоа ритуал май само ти го правиш

напълно безсмислен е P=N и механична блокировка на вала ... ако ме разбираш

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
както е казал станчев разлика никаква дали ще се дръпне ръчната на П или на Н само трябва да се дръпне преди да се отпусне
крачната спирачка
крачната спирачка
Барай шишарката Минкеее ....
- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 740d
- Мечтае да кара: в насрещтното...
Хора и при мен го имаше този проблем с претрисането като дам на задна скорост карах така около 2-3 месеца и миналата седмица спря да тресе, но изгубих мощност като връщам на задна. Скороста си я включва и като съм на равно си връща назад без газ, но като има наклон само се форсира и не иска да върви назад. Напред на Д и на типтроник няма никакъв проблем ускорява нормално и си ги сменя без грешка. Маслото пробвахме 2 пъти го сменяме, чистиме вътре кутията клапаните, сменяме филтъра всичко като по книгите. Може ли да даде някой съвет какво може да е, че се глася направо друга кутия да слагам, да не се окаже нещо малко?
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
абе някъде пишеше за тая кутия че задната и е слабо място и някво буталце или нещо такова което включва задната се прецаквало.Разтърси се хубаво и в е38 и в другите подфоруми 100% ще намериш Х3,Х5,е46,е39 има обурудвани с този мотор би трябвало да са с 5HP24
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Дифашир написа:абе някъде пишеше за тая кутия че задната и е слабо място и някво буталце или нещо такова което включва задната се прецаквало.Разтърси се хубаво и в е38 и в другите подфоруми 100% ще намериш Х3,Х5,е46,е39 има обурудвани с този мотор би трябвало да са с 5HP24
Мдам има го и се ремонтира и даже не е много скъпо ама не помня ква цифра беше.
- mpp82
- младши ентусиаст
-
Ето тук viewtopic.php?f=126&t=310335 го четох дано да е от това.
15 мнения
• Страница 1 от 1