БМВ 1.5 177 коня

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Re: БМВ 1.5 177 коня

Мнение от xerial » 04 Окт 2012, 12:42

Едвали щеше да има голям проблем и дискусия ако болшинството тук можеше да си позволи нещо от сорта на 35, 40 или 50и ... оттам идва цялата работа.... че въпросните добродетели на марката стават недостижими....
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Окт 2012, 13:02

xerial написа:Едвали щеше да има голям проблем и дискусия ако болшинството тук можеше да си позволи нещо от сорта на 35, 40 или 50и ... оттам идва цялата работа.... че въпросните добродетели на марката стават недостижими....

Именно - искаш БМВ със шестак - 88 000 лева базова цена , което означава МИНИМУМ 100 000 лв за 3ка със 6 цилиндров мотор .

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 04 Окт 2012, 13:30

xerial написа:Едвали щеше да има голям проблем и дискусия ако болшинството тук можеше да си позволи нещо от сорта на 35, 40 или 50и ... оттам идва цялата работа.... че въпросните добродетели на марката стават недостижими....

То винаги си е било така - болшинството коли във форума са бързи "дваески" все пак.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Окт 2012, 15:18

Обаче ела да чуеш звука и усещането на "бързата" ми дваеска сега и чуй този на актуалната без саунд-дизайн-12-клапанов-ауспух-и-16-инженерни-трика... А единствения шестак, който оставиха в гамата е с поредната маркетингово-опакована "туин пауър скрол турбо и т.н." духалка, която кажи-речи обезсмисля предимствата на бензиновия мотор пред дизела. Ама к'во ли разбирам аз, с бързата "дваеска"...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Окт 2012, 18:04

Jordana написа:
steeN написа:добре, добре. да не навлизаме в подробности. обсъждахме го в другата тема.

Много полезен линк за любителите на електрокарчета.Това за пореден път доказва че "че не всичко което хвърчи се яде".Аз не съм против електричеството но когато тази технология стане ефтина и достъпна за хората .Не да пускат разни екзотики на двойни цени със съмнителни качества.Затова и не бързат с I8 действат предпазливо щото нито ще има някакви сериозни продажби нито е нещо невероятно техническо постижение.Напротив - при един провал може да натрупа повече негативи за компанията отколкото полза.
http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2 ... nadejdata/

в тази статия какво пише... японските производители късат шортите на всички останали в областта на хибридните автомобили. ;) ако не бях ненормален petrolhead и аз щях да си карам хибрид градско, пък нека да ми говорят как не ставало(дори повечето съм ги карал). ако петрола пак тръгне нагоре веднага тая тенденция ще се промени, просто още им е широко около врата.

в тоя ред на мисли аз бих дал пари за хибрид и кола с голям двигател... ако не мога да си ги позволя - малко дизелче. и тъй като не мога да имам две коли хибрида изгоря :) непонятно ми е в какво се цели този двигател...

Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 04 Окт 2012, 20:13

Leon написа:Обаче ела да чуеш звука и усещането на "бързата" ми дваеска сега и чуй този на актуалната без саунд-дизайн-12-клапанов-ауспух-и-16-инженерни-трика... А единствения шестак, който оставиха в гамата е с поредната маркетингово-опакована "туин пауър скрол турбо и т.н." духалка, която кажи-речи обезсмисля предимствата на бензиновия мотор пред дизела. Ама к'во ли разбирам аз, с бързата "дваеска"...

Значи колегата xerial е прав и всички сме на едно мнение, че сега сме доволни от сносните си двайски, но след време ще трябва да караме 1.5 турбалан, с кофти звук и редица други кусури и в момента негодуваме предварително. Причината за това е, че болшинството фенове тук, не могат да си позволят по-мощните агрегати, да не говорим за нова кола.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 04 Окт 2012, 20:40

М50 никога няма да умре, все ще се намери кой да го набута в ф20 :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Окт 2012, 3:24

ето малко данни да подкрепят това, което виждам по пътищата.
това е за щатите където уж бензина не бил проблем.

http://www.leftlanenews.com/the-10-best ... -2012.html

The Best-Selling Cars of September 2012

1. Ford F-Series 55,077
2. Chevrolet Silverado 36,425
3. Toyota Camry 34,252
4. Honda Accord 29,182
5. Ram Pickup 25,973
6. Chevrolet Cruze 25,787
7. Nissan Altima 24,448
8. Ford Escape 23,148
9. Toyota Corolla/Matrix 23,026
10. Honda CR-V 22,268
11. Honda Civic (21,546)
12. Ford Focus (19,736)
13. Toyota Prius (18,932)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Окт 2012, 9:24

Alexch написа:
Leon написа:Обаче ела да чуеш звука и усещането на "бързата" ми дваеска сега и чуй този на актуалната без саунд-дизайн-12-клапанов-ауспух-и-16-инженерни-трика... А единствения шестак, който оставиха в гамата е с поредната маркетингово-опакована "туин пауър скрол турбо и т.н." духалка, която кажи-речи обезсмисля предимствата на бензиновия мотор пред дизела. Ама к'во ли разбирам аз, с бързата "дваеска"...

Значи колегата xerial е прав и всички сме на едно мнение, че сега сме доволни от сносните си двайски, но след време ще трябва да караме 1.5 турбалан, с кофти звук и редица други кусури и в момента негодуваме предварително. Причината за това е, че болшинството фенове тук, не могат да си позволят по-мощните агрегати, да не говорим за нова кола.

Аз знам, че ще ни се наложи някой ден. Или пък не, ако друг производител извади по-смислена концепция. Казвам само, че не ми харесва дето БМВ загърбиха с лека ръка бензиновите атмосферни мотори, в които бяха толкова добри. Убеден съм, че в реалния живот актуалното 328 бензин с турбо изобщо не е по-икономично от 325 Е90 фейслифт. Единственото предимство е въртящия момент, който е като на дизелова кола. Според мен и двата мотора имаха място в гамата на БМВ, поне още 1-2 поколения коли, докато се види накъде вървят технологиите. Защото макар и малки с турбо, все пак бензиновите двигатели си отиват от масовия автомобил. Поне във вида, в който ги познаваме днес.
Never mistake motion for action...

Предишна

Назад към Извън Темата