E60 , 530 ... Дизел или бензин ?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
Re: E60 , 530 ... Дизел или бензин ?
BONO написа:До скоро темата газ и каране с газова беше табу за мен .
За последния 1 месец ,двама мой приятели сложиха на Cayenne и CL г. инжекциони .
Останах много впечатлен, още повече като минаваш по 4000 км на седмица .
Нека да им е зле , и нека батките каращи дизели ( в това число и аз ), да им се смеем на бензиностанцията,
като зареждат газ .
Е тва никога няма да разбера - Кайен и ЦЛС на газ

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
То и аз не го разбирам, но има и други по-странни неща. Например да направиш един ЕС 350 от последните да прилича на ЕС 65 АМГ и на всичко отгоре да му сложиш газ, а същевременно да си дал куп пари за 6 еднакви цифри в номера.
Позьорщина?

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
BMWPOWERRR_ACM написа:То и аз не го разбирам, но има и други по-странни неща. Например да направиш един ЕС 350 от последните да прилича на ЕС 65 АМГ и на всичко отгоре да му сложиш газ, а същевременно да си дал куп пари за 6 еднакви цифри в номера.Позьорщина?
Въпрос на приоритет,разбирания и мироглед:).За мен горният пример за позьорщината е идентичен с това да си купиш автомобил втора ръка на над 100к км за 50к-80к лв,вместо чисто нов за същата сума.В този ред на мисли ми изглежда доста смислено газифициране като споменатата Ес класа(особено,ако е нова) с качествена уредба за 5-6к лв,и зареждайки след това с усмивка на лицето следващите 100-200к км....
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
BONO написа:До скоро темата газ и каране с газова беше табу за мен .
За последния 1 месец ,двама мой приятели сложиха на Cayenne и CL г. инжекциони .
Останах много впечатлен, още повече като минаваш по 4000 км на седмица .
Нека да им е зле , и нека батките каращи дизели ( в това число и аз ), да им се смеем на бензиностанцията,
като зареждат газ .
4к на седмица - това август месец или целогодишно . Че грубо казано това 220 000км на година - твоите приятели въртят повече от тираджия ?
И дори да въртят , наистина по толкова се предполага че се занимават с изключително доходна дейност и 35% от парите за бензин не са кой знае какво . Защото ЦЛ с под 5500кк двигател го няма , та ако е за икономия щяха да си купят ЦЛС 350 дето в бензин гори по-малко от ЦЛ 500 на газ .Абе стара тема , извинявам се че я зачеквам .
Аз вече си казах мнението . 530дА особено ако се чипоса е доста по-приятна за каране от 530иА на газ .
Относно автоматичните скоростни кутии някой има ли опит с тях?Чух, че вероятен ремонт по кутията излиза доста скъпо да не споменавам, че автоматична скоростна кутия втора ръка струвала около 6-7 хиляди лева.По всички автокъщи във Варна преобладаваха автоматици и продавачите ми казаха, че повече се търсят автоматици.Само на едно единствено място продавача (който беше и собственика на въпросното Е60) ми обясни , че бяга от автоматиците като дявол от тамян имено , защото ремонта е скъп, а и ако ти се повреди скоростната кутия си оставаш на пътя.....
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не са такива цифрите за ремонти, около 3000 лв. е пълното рециклиране на кутията. Зависи как е карана и поддържана, в общи линии е тото каква ще ти се падне. Като се качиш да караш й обърни внимание, обикновено си личи ако има проблем - шумове, вибрации на определени обороти, не-плавна смяна на предавките и т.н. Тази кола е тежка и ако държиш да е автоматик, по-добре вземи дизел.
Never mistake motion for action...
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Не съм сигурен дали автоматите на бензиновите си гърмят както при дизела след определени КМ... най-вече торка го няма при бензина , така че би трябвало да са по-издръжливи... а и как стои въпроса с автомата на фейслифта? Май е доста по-сполучлив и добър ?
Leon написа:Не са такива цифрите за ремонти, около 3000 лв. е пълното рециклиране на кутията. Зависи как е карана и поддържана, в общи линии е тото каква ще ти се падне. Като се качиш да караш й обърни внимание, обикновено си личи ако има проблем - шумове, вибрации на определени обороти, не-плавна смяна на предавките и т.н. Тази кола е тежка и ако държиш да е автоматик, по-добре вземи дизел.
Нямам никакви претенции относно вида на скоростната кутия.Никога не съм карал автоматик и съм малко резервиран към тях.Просто ми направи впечатление, че се продават повече автоматици по автокъщите.
Последна промяна NuBreed на 04 Окт 2012, 16:13, променена общо 1 път
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
NuBreed написа:Относно автоматичните скоростни кутии някой има ли опит с тях?Чух, че вероятен ремонт по кутията излиза доста скъпо да не споменавам, че автоматична скоростна кутия втора ръка струвала около 6-7 хиляди лева.По всички автокъщи във Варна преобладаваха автоматици и продавачите ми казаха, че повече се търсят автоматици.Само на едно единствено място продавача (който беше и собственика на въпросното Е60) ми обясни , че бяга от автоматиците като дявол от тамян имено , защото ремонта е скъп, а и ако ти се повреди скоростната кутия си оставаш на пътя.....
Този същия собственик на въпросното Е60 ръчка , като си продаде колата, е много вероятно да го видиш после в някое Е60 автоматик или друго подобно. После пак го попитай ,защо сега не бяга като дявол от тамян?

RuM6n написа:NuBreed написа:Относно автоматичните скоростни кутии някой има ли опит с тях?Чух, че вероятен ремонт по кутията излиза доста скъпо да не споменавам, че автоматична скоростна кутия втора ръка струвала около 6-7 хиляди лева.По всички автокъщи във Варна преобладаваха автоматици и продавачите ми казаха, че повече се търсят автоматици.Само на едно единствено място продавача (който беше и собственика на въпросното Е60) ми обясни , че бяга от автоматиците като дявол от тамян имено , защото ремонта е скъп, а и ако ти се повреди скоростната кутия си оставаш на пътя.....
Този същия собственик на въпросното Е60 ръчка , като си продаде колата, е много вероятно да го видиш после в някое Е60 автоматик или друго подобно. После пак го попитай ,защо сега не бяга като дявол от тамян?
Предполагам си по-запознат от мен.Ще съм ти много благодарен да споделиш предимствата на автоматика

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Ами.. най-големия му плюс е ... че автоматично сменя скоростите
Сменя предавките достатъчно бързо и в задръствания е супер удобно. При правилна експлоатация и поддръжка, вероятно ще изкара доста повече от съединителя на ръчната скоростна кутия. Има си ръчен режим, който също работи доста добре.
Единствената причина, поради която да НЕ си вземеш автоматик, е ако си някакъв бесен дрифтаджия, защото с автоматика не се получава много добре
Иии евентуалния страх от някакъв ремонт за колосални цифри, който по-скоро е внушен от хора които са чували нещо от някъде. Обикновено повредите при автоматика се свеждат до торк конвертора или мехатроника, като поправката на двете е между 1.3 и 2к респективно и тези пари ЕВЕНТУАЛНО ще ги дадеш веднъж на 200,000 км или повече.

Единствената причина, поради която да НЕ си вземеш автоматик, е ако си някакъв бесен дрифтаджия, защото с автоматика не се получава много добре

- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
автомата е много удобен особено в града , голям кеф е за мен . Някои хора просто не ги кефи , но мен ме кефи много.
просто подръжката му е кофти. Маслото някои казват че не се сменя други го сменят на определен пробег а някои всяка година. Всеки общо взето сам си решава. Аз лично без го сменял на около 50-60.000 км или на 2 години. Смяната му е около 800лв.
Кутиите също се и развалят поради ред причини. Може и да се рециклират там цените пак са дебели около 2000-3000 ти е рециклирането , но за мен това е временно решение и ни вече ако смяташ да си продаваш колата сетне. Иначе нова кутия ти е 7000-8000лв. дето се вика турбина + кутия = кола
смешно, но това си е истината. Аз лично бих купил кола дизел + автомат само от близак роднина , които я е купил чисто нова от магазина и е под 100.000км. Понеже непознавам такъв, няма да карам такава кола. На ръчката имаш само един съединител, аз карам ръчка вече 150.000км и не съм го сменил още. А и няма коледа дето да е нямал проблем с автоматика. единствено автомат биз взел 320и е90 на газ , защото там разхода е нисък , колата има здрава ходова част и просто единственото нещо за което евентуално бих дал пари това е скоростната кутия. е60 биз взел бензин на газ и ръчка понеже тука имаме повече разход за гориво и ходова част. е90 320 дизел , но само ръчка понеже дизела е кенеф , но трябва да е някои много ама много да ме грабне а в момента да немога да намеря това което искам в бензинов варянт. иначе е60 дизел , няма как да стане , не си го и помислям ( визок разход , подружката му е висока ) .
просто подръжката му е кофти. Маслото някои казват че не се сменя други го сменят на определен пробег а някои всяка година. Всеки общо взето сам си решава. Аз лично без го сменял на около 50-60.000 км или на 2 години. Смяната му е около 800лв.
Кутиите също се и развалят поради ред причини. Може и да се рециклират там цените пак са дебели около 2000-3000 ти е рециклирането , но за мен това е временно решение и ни вече ако смяташ да си продаваш колата сетне. Иначе нова кутия ти е 7000-8000лв. дето се вика турбина + кутия = кола

Cinder написа:Ами.. най-големия му плюс е ... че автоматично сменя скороститеСменя предавките достатъчно бързо и в задръствания е супер удобно. При правилна експлоатация и поддръжка, вероятно ще изкара доста повече от съединителя на ръчната скоростна кутия. Има си ръчен режим, който също работи доста добре.
Единствената причина, поради която да НЕ си вземеш автоматик, е ако си някакъв бесен дрифтаджия, защото с автоматика не се получава много добреИии евентуалния страх от някакъв ремонт за колосални цифри, който по-скоро е внушен от хора които са чували нещо от някъде. Обикновено повредите при автоматика се свеждат до торк конвертора или мехатроника, като поправката на двете е между 1.3 и 2к респективно и тези пари ЕВЕНТУАЛНО ще ги дадеш веднъж на 200,000 км или повече.
В такъв случай малко или много започнах да се замислям за автоматика , а относно карането ми , то то е далеч от това на дрифтаджия

- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
и моето е далеч от дрифта , но смятам когато купя кола да я карам около 120.000 и си смятам една нова скоростна кутия към подръжката ако взема автомат. Ако не се развали още по-добре за мен . Това си е мое лично мнение и не задалжавам никого с него
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Не знам някой в Е60 раздела да е сменял автоматична скоростна кутия, а има хора с доста над 120 000км. Има такива с над 200 000, дори с над 400 000 и не са сменяли кутии. Не знам защо си решил, че е консуматив едва ли не 

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2