Съвет при покупка на Х5 -Е 53 бензин 2001г.- 2004г.
Модератор: Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Съвет при покупка на Х5 -Е 53 бензин 2001г.- 2004г.
Здравейте колеги,нов съм във форума и съм изчел почти всички теми относно този автомобил или СУВ.Молбата ми е колкото може и вие да ми помогнете с най точна информация при закупуването със съвети и мнения като ме интересува относно бензин и ръчни скорости.Прочетох че автоматичните давали дефекти,и другото дали да е с допълнително помпене на амортисьорите.Как са като подръжка,къде са им слабите места и какво да очаквам най вече от от този автомобил.Ако се наложи да изляза извън асфалтирани участъци ще се справили.Основно смятам да го карам градско а не на офроуд.Може ли да му се сложи голямата навигация 16:9 ако няма.Ще съм благодарен за всяко едно мнение.
- sisqou
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Мечтае да кара: Х5
Re: Съвет при покупка на Х5 -Е 53 бензин 2001г.- 2004г.
Колега, ако си прочел наистина темите във форума би трябвало вече да имаш отговорите на въпросите, които питаш. Първо-дизеловият вариант е за предпочитане. Второ-автоматикът наистина се троши, но при положение че взимаш кола на тея години, по-вероятно е вече да се е строшил при някой и да го е правил. Активното окачване е проблем, според хората, които са с такова. Паркетен джип е. Хубавото е, че може да му се слага почти всичко, тъй като "немецо го е измислил"
Това е което аз съм чел.

Колега,наистина съм ги прочел но доста теми са разхвърляни и идеята ми беше да се съберат на едно място и по този начин да се опреснят,а и да ми помогнете с избора на мечтаното и така желано от мен БМВ Х5 3куб. 231к.Спрял съм се на бензин поради факта от доста изписаните проблеми при дизела,а за бензиновия двигател определено отзивите са по добри и по лесно опслужваем.Относно скоростната кутия не знам за него дали е по добре ръчна или автоматик и дали кончетата са достатъчни за това купе.
- Iceman 13
- Потребител
-
- Кара: Х5 3.0i
Карам х5 3.0i от около година и мога да ти кажа следното:
Автоматът е за предпочитане, на толкова тежко купе с ръчни скорости си е драма, а и по задръстванията е голям кеф с автомат. 231 коня (ако са всичките и някой не е умрял) е достатъчно. Имай в предвид, че разхода на този джип градско е между 17 и 18, а с по голям мотор още повече. Като части не е евтин за подръжка, а и комплект гуми да и купиш са около 2000лв. На мойта до тук съм и навъртял около 16 000, част от тях и по черен път, колата се държи добре, но колегата по горе е прав - паркетен джип си е. За двигателя мога да ти кажа, че е здраво нещо. На моя му изпусна гарнитурата на главата и напълни охладителната система с масло. След като минах около 1000км така, сега е в сервиз, но главата е здрава и сменям само гумички, водачи на клапани и всички гарнитури. Като съвет мога да ти там само хубаво да прегледаш колата като я купуваш, гробници има много на пазара. Разгледай форума, тук хвалят някои колеги със сервизи като големи разбирачи и сигурно могат да ти помогнат. 16:9 може да се монтира, няма проблем.
Автоматът е за предпочитане, на толкова тежко купе с ръчни скорости си е драма, а и по задръстванията е голям кеф с автомат. 231 коня (ако са всичките и някой не е умрял) е достатъчно. Имай в предвид, че разхода на този джип градско е между 17 и 18, а с по голям мотор още повече. Като части не е евтин за подръжка, а и комплект гуми да и купиш са около 2000лв. На мойта до тук съм и навъртял около 16 000, част от тях и по черен път, колата се държи добре, но колегата по горе е прав - паркетен джип си е. За двигателя мога да ти кажа, че е здраво нещо. На моя му изпусна гарнитурата на главата и напълни охладителната система с масло. След като минах около 1000км така, сега е в сервиз, но главата е здрава и сменям само гумички, водачи на клапани и всички гарнитури. Като съвет мога да ти там само хубаво да прегледаш колата като я купуваш, гробници има много на пазара. Разгледай форума, тук хвалят някои колеги със сервизи като големи разбирачи и сигурно могат да ти помогнат. 16:9 може да се монтира, няма проблем.
Колега,аз карам Х5 4,6i.s. 2002 от около година вече. Не съм се замислял до момента за газ например, но може и да сложа. разход в града ако го карам аз 20-32/100 поне толкова показва компютъра, ако го кара жената и показва не повече от 16-17/100....на дълго го свалям поне аз до към 14,8/100. Като цяло е здрав, поне аз още не съм го потрошил:) Няма кой знае какви възмжности като джип,поне аз с 20-ките не можах да се кача до Орлово око, едно патфайндерче ме дръпна:) Като цяло не е капризна кола, сменяш редовно масло и накладки и това е........ маневрена е, двигателя поне моя и на милион км пак ще си е във форма, тяга има колкото щеш и коне също така че.....
- furiozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535i, S500
Колега като собственик на е53 от няколко седмици, единствения съвет който мога да ти дам е да не си купуваш Х5. Аргументи бол, но на ЛС.
- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: 3.0 CSi
furiozo написа:Колега като собственик на е53 от няколко седмици, единствения съвет който мога да ти дам е да не си купуваш Х5. Аргументи бол, но на ЛС.
Колега недей така сега.Като цяло са си много здрави и стабилни коли но и те като всички си имат слабости в определени компоненти.Кола с кола не си прилича и много си зависи от конкретната кола - как е карана и поддържана и тн. За горублянките по 13-14хил лв. няма смисъл да си говорилм нали? Всичко си е до поддръжка.И аз хвърлих сериозни пари за поддръжка но за такъв клас автомобил си е напълно нормално и съм напълно доволен от автомобила

The only thing to FEAR is running put of BEER!
- furiozo
- младши ентусиаст
-
И така да е колега. Не искам да влизам в подробности, но моята не е за 13к лв от Горубляне а доста повече, даже е на оригинални проверени километри. Лошото, в случая е че за последните 7 БМВ-та, които смених в последните 3 години, това най - бързо успя да ме разочарова ( минал съм през седмици, петици и няколко вида 3ки ). Откъм поддръжката не е толкова невъзможно и страшно, но въпроса е принципен. Уж натъпкан с екстри до козоркита, уж в добро състояние, но 80% от проблемите, срещани при Е53 почнаха да изкачат. Ако имах възможност изобщо не бих го взимал този автомобил, по - скоро следващия Х5, Е60 с хикс или Е65. А и забелязах нещо много лошо ( поне за мен, и в кръга на шегата, разбира се ), че пише Made by BMW, а не Made in Germany
Оказа се, че от тези години само Е53 не е правен в Германия, а в USA и Мексико, което си е още един - за мен.
Поздрави.

Поздрави.
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
Колега , ми то всички Х5-ици са произведени в САЩ. Завод в Гернания за Х5-ици няма и никога не е имало.
- furiozo
- младши ентусиаст
-
Колега, това за мен беше неизвестен ( а и не особенно важен, както вече го споменах на шега ) факт досега. Разбах го и аз наскоро, затова и реших да го споделя 

- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: 3.0 CSi
Не е особено важен факта след 2002-ра. Първите няколко години от производството (1999 и 2000 само за САЩ мисля) до към 2002 качеството е било много съмнително и незадоволително да кажем.От няколко места го знам това но не мога да говоря от опит.Съветваха ме само да търся модел от края на 2002 нататък
Пък и мерцедес МЛ (1ва генерация) като го правят в щатите е пълна трагедия но не само в началото ами цялото поколение 

The only thing to FEAR is running put of BEER!
Здравейте колеги,след дълго обикаляне в Австрия и Италия така и не можах да си харесам Х5 бензин(ръчка). Всичките които намерих и огледах бяха в плачевно състояние.За сега продължавам да търся и благодаря за съветите и отделеното време.
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Да споделя и за моето търсене и избор.
Принципно за всяка кола втора употреба, ако много се чете по форумите, човек никога няма да си купи
Аз скоро си взех моя Х5 и единствено съм чел общите неща които трябва да знам, че примерно преди фейслифта е американска скоростна кутия а после вече немска 6 степенна и тн... защото е по надеждна, абстрахирал съм се от различните теми за отделни проблеми, но и това е субективно, защото зависи от конкретния модел. Преди да си взема моя пробвах други два (3.0d 218к.с.) и единия беше от човек в бг и уж поддържан по негови думи а се оказа кочина, явно всеки има различно разбиране за поддръжка и експлоатация, другия пък беше "нов внос", на него се оказа че задния му мост е крив и при вратите е замазан и боядисан да не му личи катастрофата. И двата джипа бяха с някакви огромни джанти и широки гуми и на двата им ритаха автоматиците и се опитваха да ме убеждават че така било нормално
и двата разбира се бяха на около 150000км
Третия джип който пробвах и взех беше във фабрично състояние - с "малки" 17 цолови джанти и без допълнителни селски екстри и тунинг и не му риташе автоматика, на таблото му показва 290000км. купуван е като нов в бг и е поддържан изцяло във официален сервиз, колко са реални километрите не е важно, може и да е на 500000 а сервизната книжка измислена, но това не ме интересува, важно е че усещането в него е за читава кола и е доста по запазен като интериор и екстериор от тия дето са на по "150000км - нов внос". Далеч съм от мисълта че няма да изникнат проблеми, все пак е стара кола и съм се подготвил. Мисля и аз да продължа да я поддържам в БМВ и да си продължа воденето на сервизната книжка.
Принципно за всяка кола втора употреба, ако много се чете по форумите, човек никога няма да си купи

Аз скоро си взех моя Х5 и единствено съм чел общите неща които трябва да знам, че примерно преди фейслифта е американска скоростна кутия а после вече немска 6 степенна и тн... защото е по надеждна, абстрахирал съм се от различните теми за отделни проблеми, но и това е субективно, защото зависи от конкретния модел. Преди да си взема моя пробвах други два (3.0d 218к.с.) и единия беше от човек в бг и уж поддържан по негови думи а се оказа кочина, явно всеки има различно разбиране за поддръжка и експлоатация, другия пък беше "нов внос", на него се оказа че задния му мост е крив и при вратите е замазан и боядисан да не му личи катастрофата. И двата джипа бяха с някакви огромни джанти и широки гуми и на двата им ритаха автоматиците и се опитваха да ме убеждават че така било нормално

Третия джип който пробвах и взех беше във фабрично състояние - с "малки" 17 цолови джанти и без допълнителни селски екстри и тунинг и не му риташе автоматика, на таблото му показва 290000км. купуван е като нов в бг и е поддържан изцяло във официален сервиз, колко са реални километрите не е важно, може и да е на 500000 а сервизната книжка измислена, но това не ме интересува, важно е че усещането в него е за читава кола и е доста по запазен като интериор и екстериор от тия дето са на по "150000км - нов внос". Далеч съм от мисълта че няма да изникнат проблеми, все пак е стара кола и съм се подготвил. Мисля и аз да продължа да я поддържам в БМВ и да си продължа воденето на сервизната книжка.
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
Колега избора ти е бил много правилен
, дано още дълго да те радва и да има по малко проблеми.
Аз също заложих на кола купувана като нова в БГ и поддържана в оторизиран сервиз.

Аз също заложих на кола купувана като нова в БГ и поддържана в оторизиран сервиз.
- yakito
- Потребител
-
- Кара: Е34,Е39, X3
- Мечтае да кара: М5
здр. колеги аз като голям БМВ ФЕН карам 2 5-ци е34 и е39 сега искам за се кача на Х5 2000 - 2005 3.0 бензин аз сам силно бензинджия дайте мнение , да си опресня мненията??
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2