Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Re: Мнение за обява на BMW 525 xi

Мнение от da6ip » 20 Сеп 2012, 7:29

Моето впечатление е, че тази цялата информация е запаметена в ключа на автомобила, а не в Германия.

Поне в ключа със сигурност я има (освен ако не е изтрита нарочно) - за моята кола оттам са ми печатали 10-15 страници с гаранционните и други ремонти, извършвани в официални сервизи. Може разбира се и някъде централно също да има копие.

В Дару Кар вече със сигурност могат да извикват тази информация с ключа (преди време нямаха тази функционалност), отделен въпрос е дали и колко ще струва, и дали не е изтрита паметта на ключа нарочно.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 20 Сеп 2012, 16:38

da6ip написа:Моето впечатление е, че тази цялата информация е запаметена в ключа на автомобила, а не в Германия.

Поне в ключа със сигурност я има (освен ако не е изтрита нарочно) - за моята кола оттам са ми печатали 10-15 страници с гаранционните и други ремонти, извършвани в официални сервизи. Може разбира се и някъде централно също да има копие.

В Дару Кар вече със сигурност могат да извикват тази информация с ключа (преди време нямаха тази функционалност), отделен въпрос е дали и колко ще струва, и дали не е изтрита паметта на ключа нарочно.

:yes: . Ключа е с памет но разбира се може да бъде манипулиран. За базата данни на BMW съм сигурен, понеже съм проверявал няколко коли през познат само с VIN-а и излиза доста информация за ремонти и обслужване.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 20 Сеп 2012, 16:42

bordo_77 написа:
da6ip написа:Моето впечатление е, че тази цялата информация е запаметена в ключа на автомобила, а не в Германия.

:yes: . Ключа е тип "флашка" но разбира се може да бъде манипулиран. За единната база данни на BMW съм сигурен, понеже съм проверявал няколко коли през познат само с VIN-а и излиза доста информация за ремонти и обслужване в други държави.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от memorex » 20 Сеп 2012, 20:14

ВИН -а на ключа ли е запаметен?ЩОТО като ходя в сервиз не им го казвам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 20 Сеп 2012, 20:29

memorex написа:ВИН -а на ключа ли е запаметен?ЩОТО като ходя в сервиз не им го казвам.

Пише го под капака :lol:
Tool - Fear Inoculum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 30 Сеп 2012, 12:02

здравейте бъдещи колеги,
сега отивам да видя това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
само на мен ли ми изглежда доста добре за да е истина?Мисля да му предложа през седмицата да закараме колата в Бургас как се казваше оторизирания сервиз да я прегледат и ако всичко е ок да се мятам
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 30 Сеп 2012, 21:57

Марката си я уцелил но в конкретния случай недоумявам кое е впечатляващото :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroleskov » 01 Окт 2012, 0:42

Колата я видях не си струва...има някакъв луфт и чукане във волана рейка сигурно.?Предната броня е малко виснала и отчекната от долу,тръбите на гърнетата черни,некадърно боядисан преден капак,от ляво и от дясно одрана от клони от зад пребоядисвана......волана и кожата в не в добро състояние, но си харесах една друга...какви документи трябва да взема от продавача някой знае ли?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroleskov » 07 Окт 2012, 14:50

Здравейте на всички колеги,
вече съм начинаещ собственик на Е61 530d 05.2004 год. автоматична кутия.
много му се радвам и оправих доста неща с помощта на форума - трети стоп не светеше,задната пръскалка,свалих навигацията записах и всичко тръгна и работи перфектно.Евала за ентусиазма,с който помагате на всички.
Имам няколко питанки за начинаещ пресен пресен на няма една седмица собственик.
навигацията е профешенъл имам опция за блутут включвамм го,но не намира нищо нямам бутон до ръчната,но защо имам опцията в менюто?Горе до плафона всякаш си има микрофон,но как да ръзбера със сигурност?Имам и един бутон SOS там той работи ли?Модула за блутута къде се намира под мястото за резервната гума ли?Мога ли да си сменя само модула ако моя не позволява връзка от някое блъснато и всичко да е ок или е по сложна процедурата?
за тези пеперудки в смукателните колектори какво да правя четох че някой ги махат и мога ли да разбера дали моите са там без да свалям колектора(предния собственик дали не ги е махнал?)
Как да разбера дали филтъра за твърди частици е за почистване?бордд компютъра ми изписва 180 000км това оставащите км ли са или изминатите и може ли да се манипулират тези данни(разбирай търговеца ги е направил всичко да е ОК)
как да си пусна mp3 пробвах cd-r с mp3 на тях и никъде не тръгва нито горе в сд-то нито долу в двд-то нито ченджера(не че за ченджера се надявах ама пробвах де)!А става ли да запиша един ДВД диск с мп3 и да пусна в двд четеца
тъй като това ми е първия автоматик в живота няколко въпроса и за него
мога ли да си пускам на неутрална по инерция или не е добре за кутията да не я прецакам нещо?
тъй като на ръчната кутия съм свикналл да спирам и гася, често сега ми се случва да гася колата на директна и после да слагам на паркинг това дали е проблем?
благодаря предварително на всички отзовали се :lalala:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 07 Окт 2012, 20:39

miroleskov написа:Здравейте на всички колеги,
много му се радвам и оправих доста неща с помощта на форума - трети стоп не светеше,задната пръскалка,свалих навигацията записах и всичко тръгна и работи перфектно.Евала за ентусиазма,с който помагате на всички.
навигацията е профешенъл имам опция за блутут включвамм го,но не намира нищо нямам бутон до ръчната,но защо имам опцията в менюто?Горе до плафона всякаш си има микрофон,но как да ръзбера със сигурност?Имам и един бутон SOS там той работи ли?Модула за блутута къде се намира под мястото за резервната гума ли?Мога ли да си сменя само модула ако моя не позволява връзка от някое блъснато и всичко да е ок или е по сложна процедурата?
за тези пеперудки в смукателните колектори какво да правя четох че някой ги махат и мога ли да разбера дали моите са там без да свалям колектора(предния собственик дали не ги е махнал?)
Как да разбера дали филтъра за твърди частици е за почистване?бордд компютъра ми изписва 180 000км това оставащите км ли са или изминатите и може ли да се манипулират тези данни(разбирай търговеца ги е направил всичко да е ОК)
как да си пусна mp3 пробвах cd-r с mp3 на тях и никъде не тръгва нито горе в сд-то нито долу в двд-то нито ченджера(не че за ченджера се надявах ама пробвах де)!А става ли да запиша един ДВД диск с мп3 и да пусна в двд четеца
мога ли да си пускам на неутрална по инерция или не е добре за кутията да не я прецакам нещо?
тъй като на ръчната кутия съм свикналл да спирам и гася, често сега ми се случва да гася колата на директна и после да слагам на паркинг това дали е проблем?

Честито! отзад напред:
- гасене на Д и после на Р не е проблем
- недей да включваш на Н по инерция за дълго време, защото тогава маслената помпа в автоматика не работи и при по-дълга инерция може да си докараш проблем
- чейнджъра не чете МП3 и не може да се направи да чете МП3.
- за да ти чете CD-то МП3 трябва да ъпдейтнеш софтуера или някой да ти го отключи софтуерно с NCS-Expert. Мисля че тогава и ДВД-то чете МП3, но не съм пробвал.
- ДПФ-а може да се провер само с проверка на налягането с диагностика в сервиз, има тема тук за почистване на ДПФ, в този сервиз например може да се провери това. 180-те хиляди са манипулируеми за секунди и не значат нищо.
- пепердудите няма как да се разбере дали са премахнати, трябва да се отвори колектора
- за блутута и SOS-a има хора дето доста разбират тук, има и такива теми, където можеш да потърсиш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 07 Окт 2012, 21:27

Мога да допълня само по въпросите за МП3 и блутут.

–MP3 активацията не е възможна на абсолютно всички. За щастие и моята е 2004 г. с Профешънъл навигация и при мен се получи активацията. ДВД устройството също може да чете CD дискове с MP3, но не съм пробвал с DVD MP3.
-за да проработи телефона с блутута е необходимо първо да се "пеърнат" двете устройства. Не е достатъчно просто да си потърсиш колата от телефона.

Иначе, честито за придобивката. С кеф да си я караш.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0sd
Мечтае да кара: по често

Мнение от RuM6n » 07 Окт 2012, 21:28

da6ip написа:
miroleskov написа:Здравейте на всички колеги,

Честито! отзад напред:
- гасене на Д и после на Р не е проблем
- недей да включваш на Н по инерция за дълго време, защото тогава маслената помпа в автоматика не работи и при по-дълга инерция може да си докараш проблем
Колега da6ip защо според теб маслената помпа на автоматика не рабори след като колата е на N и се движи и двигатела работи на 'idle'' или ниски обороти?
Аз си мисля, че щом двигателя се върти ,следва торк конвертора се върти, следва маслената помпа работи. Поправи ме ако греша и нека запознатите кажат. Колега Илко ,би ли обяснил, ако знаеш?

ПС: Не се заяждам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 07 Окт 2012, 21:51

Не знам - предавам какво обясниха преди време по-запознати и тогава нямаше възражения. Дискутираше се този въпрос в детайли в една тема...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320xD LCI

Мнение от nikolayp » 07 Окт 2012, 22:10

подкрепям мнението на da6ip и само да добавя за мр3 - има няколко специфични настройки при запис на CD/DVD-то

за настройките (за DVD, за CD са аналогични) :

1) препоръчително е свестен диск. например Verbatim DVD-R (не +, а -)
2) type DVD-ROM (ISO) - по подразбиране на неро е UDF и няма да тръгне в колата
3) File System: ISO 9660:1999
4) allow more than 255 characters in path - не съм на 100% сигурен, но по-добре не
5) speed - по-ниска по възможност (4х, 8х)

Ако пак не стане ти е нужен ъпдейт на софтуера.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroleskov » 07 Окт 2012, 22:42

Благодаря на всички Ви,
Пробвах на двд диск с мп3 не стана,ще пробвам и други сд дискове и ще гледам да са -r записани на бавна скорост както ме посъветва колегата по горе.
Предполагам говорите за сервиза почистващ с тунап,значи ще се идва до София за този филтър няма начин.
Колектора и въобще целия смукателен път ще сваля и почистя и ще видя какво ще правя с тези пеперуди.
Лампичката на автоматичните светлини така ли трябва да премигва?
За този блутут не знам какво да правя сега четох,че който нямал копче до ръчната нямал това вярно ли е?аз го имам в менюто...давам му отметката ама нищо друго не мога да направя.Някакъв съвет :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61