M52TUB20 -> Губи обороти и гасне

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с удоволствие
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017

Re: M52TUB20 -> Губи обороти и гасне

Мнение от g_mihalev » 05 Апр 2012, 13:40

landolin написа:Ако си с двойния ванос колега освен да видиш ДИСА клапата в какво състояние е, друго незнам всичко си сменил и проверил :dunno:
При мен като се бъгнеше ДИСА-та и не затваряше се получаваха тези екстри с неравномерна мощност, клатене на обороти, придърпвания и т.н

Филтъра на картерните си го сменил, но оригинален ли е, чуваш ли като загасиш колата гаден свистящ звук? Смени ли и маркучите към него, обикновенно са стари и напукани и може да дърпа въздух от тях?

На бензин падат ли ти оборотите и да ти гасне по същия начин в задръстванията? Ако не, може проблема да ти е в газовата - настройки, газов комп, кабели и т.н.

ДИСА-та я свалях преди около 10000км и я чистих и проверявах че работи, освен сега да е дала фира нещо, ще я погледна. Като цяло ми се струва че има някакъв свистящ звук някъде около колектора което е ме навейда на мисълта че някой от маркучите към филтър картерни газове мойе да е дал фира ( само един не смених,този който е в самия колектор заврян, за което мноего ме е яд сега, като си спомня с какъв зор го смених тоя филтър). Филтъра беше Мейле - неоригнален, може и това да е проблем.
Относно бензина съм писал в горния пост - случвало се е да падат, но не гасне колата - пак го прави загряла и само при по-големи задръствания. Вчера дори като видях че почна да прави проблем - бях на газ и реших да мина на бензин-ръчно но поиграха поиграха и изгасна колата.
Чудех се дали може съединител да ме е*ава по този начин - сменял съм го преди около 25-30000 км.

EDIT: Вчера си правих диагностика - грешки няма ,но се оказа, че въпреки смяната на дебитомера, пак показанията не са ОК:
При живи данни с ДИС-а и очаквани от него 0,6-1,6V , показанията са 0,5V !!! - Дебитомера е на 800км VDO.
Някакви предположения?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от g_mihalev » 30 Сеп 2012, 17:23

Здарвейте колеги,има развитие по моя проблем с гасненето и то не в положителна насока :( .

Вече на газ го прави постояно и градско на газ неможе да се кара, а като за капак започна да го прави и на бензин оборотите се заиграват и гасне, понякога само при включване на климатика дори може да изгасне. Супер дразнещо е особенно в града, извънградско не усещам да има друг проблем освен този.
Друг симптом който се появи е че вече 3 пъти прави проблем да запали топла (ако я запаля веднага след като е изгасена няма проблем, но ако я оставя поне 20-30 мин и после пали от 3-4 път - върти върти и неще да запали. Първия път дори пробвахме с бутане, но все едно, просто пали в даден момент ). Викам си айде хванах те - датчик колянов вал типчни за него симптоми и какво правя купувам (оригинален) и сменям. Вземам лаптопа зачиствам всички адаптации и хоп в колата да покарам, нооо все едно нищо не съм сменил гасне по абсолютно същия начин и както и със стария.
Седнах в колата за пореден път и напусках що тест видях в ДИС-а - колянов вал, разпределителни, МАФ и т.н. Всичко в норми и все ОК, ама не е :banghead:

Колеги, ако някой има идея какво може да е или поне да препоръча майстор който може да помогне че направо незнам вече ranting:

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 30 Сеп 2012, 19:40

Това с не паленето при мен го имаше и беше от датчика на разпр. вал. Но ти си писал, че си ги сменил, пък и при мен беше в комбинация със слаба мощност, когато е запалена топла.

Що се отнася до гасенето на свободна предполагам, че на бензин не угасва ами просто ти падат доста оборотите и после почва да поклаща обороти докато се нормализират. И когато имаш заредена бутилка с газ по-малко ли ти гасне? Според мен това е от неправилен монтаж, аз нямам дълги щуцери и при мене се гаси от време на време, но съм и свикнал и като изключа от скорост почти винаги подавам леко газ. Придърпването също знам, че се дължи на въпросните щуцери.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от g_mihalev » 30 Сеп 2012, 20:35

Колега ,гасне и на бензин - преди не гаснеше, сега вече гасне и на бензин, но рядко, на газ преди гаснеше супер рядко, сега гасне постоянно. За мен нещо се е влошило само че нзм какво, защото диагностика не го лови и си мисля че трябва някой който знае какво прави да огледа колата. :(

Потребител
Аватар
Кара: 330ci
Мечтае да кара: e60 M5

Мнение от Pretorian » 30 Сеп 2012, 21:33

Колеги да споделя и аз моя проблем ...Днеска както си карам и трагнах да изпреварвам 1 кола движех се някаде с около 70-80 км и колата 'прехацна' и падна на 40-50 км ,варнах 2-а и го изпреварих но усетих 4е не6то се слу4и.. поварвя о6те 2-3 минутки и угасна еи така в движение.Успях да я свия в дясно да не пре4и на движението ,и я запалих в момента в които я запалих звука на колата бе6е много странен и гледам как оборотите се ка4иха без газ без ни6то до 1500 и си паднаха сами до -0 и изгасна.. запалих я пак пак са6тия номер пали без проблем но след това гасне и звука е много по разли4ен все едно съм амг..Преди това да стане неска ми е правила проблеми на леки маневри на 1-а и на задна отива да гасне ..и като дам пове4е газ се оправя но сега се УПУТИ ЯКО !!! Автомобила ми е 330 CI 2003..някои колега ако има идея от какво може да е нека сподели :?:

Предишна

Назад към E46