ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- aliays
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.6i м43б16
Re: проблем с управлението
maSur40 написа:имам един сериозен проблем който не мога да реша защото не знам къде да отида
Когато шофирам с по голяма скорост колата не седи на пътя, при най малката неравност залита на ляво и дясно зависи...
другото което е от време на време волана ми започва да се върти трудно и се чува някаква пружина да прескача
Искам да попитам някой може ли да ми помогне с тези два проблема или може да се окаже един ...МЕРСИ
Колега амортисьорите как са? И тампоните им?
Провери дали имаш хидрвлично масло?
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Имам един проблем и не знае от какво е ,проблема е че при първия старт сутрин колата (М50Б20) много се мъче и иска да загасне,но пали с мъки (това е от 5-6 месеца преди това нямаще ядове). Днеска сутринта запали от втория път от 3 години имам колата и пали от първия явно се задалбочава проблема някои да знае от какво може да е мерси предварително. Смених свещите няма промяна. Все едно че не и достига бензин или въздух така се мъчи.
- kokobaroko13
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw е36
Значи ще сменям ролките на бмв е36 316 95г компакт но ми казаха че има два варианта на ролки едните били с абсолутно еднакви ролки а другия вариянт бил със една обикновенна какво тези които били 2 еднакви а другата била на ексцентрик на компакта ми гледам едната (долната) ролка е закачена на една планка с амортисьорче което упъва ремъка . Че искам да знам от кои вид е с есцентрик или без за да си поръчам . ето няколко снимки това е горната ролка ;
а това долната 

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Имам проблем с колата.Като включа на 1-ва и потегля почва да се лашка отвратително.На какво може да се дължи ?
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
svilgg написа:Имам проблем с колата.Като включа на 1-ва и потегля почва да се лашка отвратително.На какво може да се дължи ?
Най-вероятно феродов диск или маховик, ако е демпферен. Ако си с М43 май трябва да си с бездемпферен маховик, което значи, че трябва да са замнали пружините на феродовия диск.
- svilgg
- ентусиаст
-
daddy_ написа:svilgg написа:Имам проблем с колата.Като включа на 1-ва и потегля почва да се лашка отвратително.На какво може да се дължи ?
Най-вероятно феродов диск или маховик, ако е демпферен. Ако си с М43 май трябва да си с бездемпферен маховик, което значи, че трябва да са замнали пружините на феродовия диск.
благодаря , и аз първото нещо за което се сетих е проблем в съединителя.да М43 е мотора ... абе айде напролет ще го сменям
мерси
- aliays
- кандидат ентусиаст
-
svilgg написа:daddy_ написа:svilgg написа:Имам проблем с колата.Като включа на 1-ва и потегля почва да се лашка отвратително.На какво може да се дължи ?
благодаря , и аз първото нещо за което се сетих е проблем в съединителя.да М43 е мотора ... абе айде напролет ще го сменям
мерси
Колега провери и тампона на мотора...

- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
kokobaroko13 написа:Значи ще сменям ролките на бмв е36 316 95г компакт но ми казаха че има два варианта на ролки едните били с абсолутно еднакви ролки а другия вариянт бил със една обикновенна какво тези които били 2 еднакви а другата била на ексцентрик на компакта ми гледам едната (долната) ролка е закачена на една планка с амортисьорче което упъва ремъка . Че искам да знам от кои вид е с есцентрик или без за да си поръчам . ето няколко снимки това е горната ролка ;![]()
а това долната
горната е на есцентрик а долната с амортисьорчето е оптяжната която опъва ремъка
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
DRIFT MASHINA написа:kokobaroko13 написа:Значи ще сменям ролките на бмв е36 316 95г компакт но ми казаха че има два варианта на ролки едните били с абсолутно еднакви ролки а другия вариянт бил със една обикновенна какво тези които били 2 еднакви а другата била на ексцентрик на компакта ми гледам едната (долната) ролка е закачена на една планка с амортисьорче което упъва ремъка . Че искам да знам от кои вид е с есцентрик или без за да си поръчам . ето няколко снимки това е горната ролка ;![]()
а това долната
горната е на есцентрик а долната с амортисьорчето е оптяжната която опъва ремъка
Няма на ексцентрик, и двете ролки са обикновени.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
На мен колата ми излезе от сервиза по-зле от колкото преди да я вкарам. Взе да прекъсва и да се дави в ниските обороти и борд компа взе да дава някви разходи от порядъка на 20 среден. Уж ламбда сондата давала грешка на компютъра пък тя е чисто нова оригинална BOSCH. Изключиха ми я да се усреднят стойностите уж и щяла да гори малко повече ама поне нямало да прекъсва. Тя пак взе да се дави. Бърка смесите според мен. Богата е явно много.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
~Мишо~ написа:DRIFT MASHINA написа:kokobaroko13 написа:Значи ще сменям ролките на бмв е36 316 95г компакт но ми казаха че има два варианта на ролки едните били с абсолутно еднакви ролки а другия вариянт бил със една обикновенна какво тези които били 2 еднакви а другата била на ексцентрик на компакта ми гледам едната (долната) ролка е закачена на една планка с амортисьорче което упъва ремъка . Че искам да знам от кои вид е с есцентрик или без за да си поръчам . ето няколко снимки това е горната ролка ;![]()
а това долната
Няма на ексцентрик, и двете ролки са обикновени.
И са еднакви,само дето леглата дето лягат са различни

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- svilgg
- ентусиаст
-
По РеалОЕМ излиза че ми е такова феродото 21211223566 . съответно не ми е демферен маховика нали ?
колата е е36 '97 м43б18 дигитална клима
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
svilgg написа:По РеалОЕМ излиза че ми е такова феродото 21211223566 . съответно не ми е демферен маховика нали ?
Не е демпферен, споко

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- aliays
- кандидат ентусиаст
-
Аз скоро сменях, 160лв комплекта от колегата Левитан....
това с лашкането като тръгваш и аз го имам но смених целия съединител и явно не са го направили добре...и на мене така ми казаха,че е от пружините на съединителя ....а е нов