ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Това не е ли филтър за бензиновите изпарения от резервоара...има колеги който карат и без него...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Здравейте колеги. Разбира се когато давам колата си на баща ми или майка винаги се случва нещо. Та онзи ден изгорял някакъв бушон и забравил да ми каже. И вчера се качвам, давам на контакт и не ми показва количеството на горивото, не ми работи обортомерът, не ми показва температурата и не ми работят мигачите. Днес се мъчих да си сменя бушончето но, като сложа ново и като дам на контакт изгаря. Някой има ли идея от кво може да е. Има ли някъде снимка на цялата кутия с бушоните нещо да видя как трябва да са подредени и колко ампера къде трябва да са....
Благодаря ви.
Благодаря ви.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
NaskoBg написа:Здравейте колеги. Разбира се когато давам колата си на баща ми или майка винаги се случва нещо. Та онзи ден изгорял някакъв бушон и забравил да ми каже. И вчера се качвам, давам на контакт и не ми показва количеството на горивото, не ми работи обортомерът, не ми показва температурата и не ми работят мигачите. Днес се мъчих да си сменя бушончето но, като сложа ново и като дам на контакт изгаря. Някой има ли идея от кво може да е. Има ли някъде снимка на цялата кутия с бушоните нещо да видя как трябва да са подредени и колко ампера къде трябва да са....
Благодаря ви.
Прегледай полезните теми, има ги бушоните там.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Здравейте колеги! Вчера станах собственик на един седан с M50B25. Монтьора ми обяви едни 1400 лева с работата за всичко. Повече неща като ги гледам са си стандартни. Но има някои неща за които искам да попитам и няма как да разбера. Писал ми е масло моторно+масло шпер+въздушен и горивен филтър - 300 лева. Поразгледах темата за частите и повечето хора са писали около 80 лева за моторно масло. Тук излиза че това което ми е писал той е някакво доста скъпо. Май 10в60 ми каза (може и да ви излъжа), но като цяло заслужава ли си на този мотор изобщо да се дават толкова пари за масло. Какво бихте ми препоръчали вие и най вече човек, който кара такъв мотор. Едни ремъци+ролки и водна помпа за 200 лева, което май е нормално. Имам доста голям луфт в скоростния лост. Смисъл шава си но не кой знае каква драма. Писал ми е тампони скорости, семиринги скорости, включвател скорости. Доста неща ми се виждат, може и да са станадрния процедури, но ако е само заради този луфт... Разхода й е голям много. Днес София - Пловдив от табела до табела г/д ми изгори 15 литра по бензиномер, което си е много. Пича ми каза сонда, нямам идея какво представлява. 150 лева за нея. Като цяло намира ли се втора ръка читава такава сонда. Виското било за смяна, постоянно зацепено било и то наистина си вие г/д постоянно. Когато и да я понастъпя и на място да е то си вие. 160 лева и за него ново. Ей такива неща. Г/д каквато и информация да ми дадете ще ми е полезна. Първа кола ми е и имам още много какво да уча... Поздрави! 

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
NeRoX написа:...
Я, кажи какво масло ти е сложил на шпера ....

Аз искам да питам фаровете от купе стават ли на седан, щото чувам че имало някакви разлики

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Шпер диф маслото си е скъпо ,10В60 също. Виско има няколко теми за него ,става от форд транзит ,форд сиера и т.н. и е същото ,само цената е 100 лева надолу
Тампоните на скоростната кутия са два доста обикновени тампона и по спомен са по 10 ина лева.
Отностно разхода не казваш колата с ванус ли е или не. Също така постоянно зацепеното виско също повишава разхода бая.
Със сондата си е на късмет втора ръка ,но пък нова си е цифра.

Тампоните на скоростната кутия са два доста обикновени тампона и по спомен са по 10 ина лева.
Отностно разхода не казваш колата с ванус ли е или не. Също така постоянно зацепеното виско също повишава разхода бая.
Със сондата си е на късмет втора ръка ,но пък нова си е цифра.

Стават фаровете от всички е36, имат разлики в мигачите.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Dpy написа:Стават фаровете от всички е36, имат разлики в мигачите.
И на компакт в буксите

- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
ogata написа:NeRoX написа:...
Я, кажи какво масло ти е сложил на шпера ..... Щото за там маслото е специално, а не обикновенно диференциално ....
Маслото е специално за шпер. Казаха ми, че шпера е капризен от към масло. Марката на маслото обаче не знам каква ще е.
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Здравейте, имам проблем с моята мръсница... Понякога като спирам педалът на спирачката се натиска по-трудно и се усеща вибрация и стъргане, а като съм почти спрял се връща сам и забива на едно място. Чудя се какъв може да е проблемът и къде в Добрич да я закарам да я видят... Някой ако може да помогне ще съм много благодарен!
проблем с управлението
имам един сериозен проблем който не мога да реша защото не знам къде да отида
Когато шофирам с по голяма скорост колата не седи на пътя, при най малката неравност залита на ляво и дясно зависи...
другото което е от време на време волана ми започва да се върти трудно и се чува някаква пружина да прескача
Искам да попитам някой може ли да ми помогне с тези два проблема или може да се окаже един ...МЕРСИ
Когато шофирам с по голяма скорост колата не седи на пътя, при най малката неравност залита на ляво и дясно зависи...
другото което е от време на време волана ми започва да се върти трудно и се чува някаква пружина да прескача
Искам да попитам някой може ли да ми помогне с тези два проблема или може да се окаже един ...МЕРСИ
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
mitakyt написа:Здравейте, имам проблем с моята мръсница... Понякога като спирам педалът на спирачката се натиска по-трудно и се усеща вибрация и стъргане, а като съм почти спрял се връща сам и забива на едно място. Чудя се какъв може да е проблемът и къде в Добрич да я закарам да я видят... Някой ако може да помогне ще съм много благодарен!
Може да имаш блокирало цилиндърче,може и помпата да е сдала багажа,погледни и сервото за всеки случай...Накладките имат ли феродо въобще....
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- kokobaroko13
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw е36
Искам да попитам някои знае ли ако нямам гърне на мястото на катализатора а траба какво гърне трябва да сложя някакви размери по какво се определя какво да кажя като искам да си купя гърне...колата е е36 316 95г