Семер на коляновия вал
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
Семер на коляновия вал
Колеги имам сълзене от предния семер на коляновия вал (зад ролката на алтернаторния ремък), който смених преди около 6 месеца, докато бях в БГ. Резултатът е лош. Бихте ли ми казали добра марка семер с която да го сменя сега и евентуално данни, за да го намеря тук (в Швейцария) и да го поръчам. Другия ми въпрос е дали мога да изчакам още три месеца или е редно да го сменя незабавно? Благодаря ви предварително.
Are you M enough...?!
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: Семер на коляновия вал
Не пишеш с какъв мотор си ,но какъвто и да е в БГ предния семеринг ОРИГИНАЛЕН струва ~ 50лв. Предполагам в суис ,няма да е непосилна сумата за тази част ,така ,че за да си сигурен в качеството си вземи оригинален семеринг
Колкото до смяната ,ако не те притеснява това,че двигателя е целия в масло и "еколозите" не ти правят проблем,че оставяш локви
,можеш да си караш колкото искаш така с условието да доливаш навременно достатъчно масло ,да не вземе да пресъхне кладенеца 
ЕДИТ: сега видях под аватара,че си с 25-ца ...

Колкото до смяната ,ако не те притеснява това,че двигателя е целия в масло и "еколозите" не ти правят проблем,че оставяш локви

ЕДИТ: сега видях под аватара,че си с 25-ца ...

- Wolf4
- младши ентусиаст
-
Колега, заради такова сълзене смених всичко, което имаше гума по предницата, защото знаеш какво върши маслото по маншони, тампони пр... И понеже 6 месеца след като го смених в БГ, просълзи пак, реших да питам за марка, защото този, който сълзи в момента го купих за оригинален. Та, затова питам...
Are you M enough...?!
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
Колеги, този ли е който ми трябва: Shaft seal for the timing case for the crankshaft 48X65X10MM
Product number: 11142249532 http://www.schmiedmann.com/3_series/E36 ... .htm#15789
Product number: 11142249532 http://www.schmiedmann.com/3_series/E36 ... .htm#15789
Are you M enough...?!
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
А мислил ли си в/у варианта да е монтиран неправилно ,за да се скапе толкова бързо ?!
Да не е набит докрай или подведен накриво ...

Или пък да имаш налягане в картера (да духа от гърловината за сипване на масло) ?
Интересно е, че се износва коляновият вал където контактува със семеринга, а не самият семеринг. Пежо имаха два различни семеринга с различна височина (дебелина) отзад до маховика. Слагаше се другият който контактува на друго место и всичко започва от начало.
Интересно е, че се износва коляновият вал където контактува със семеринга, а не самият семеринг. Пежо имаха два различни семеринга с различна височина (дебелина) отзад до маховика. Слагаше се другият който контактува на друго место и всичко започва от начало.
Последна промяна Chapai на 27 Сеп 2012, 15:56, променена общо 1 път
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
Chapai написа:Или пък да имаш налягане в картера (да духа от гърловината за сипване на масло) ?
...
Карам винаги с масло под максимума (5W40), не ми духа от гърловината, но това също не е сигурен показател и освен това, защо му трябваше половин година, за да просълзи? Все ми се струва, че съм купил някакъв китайски боклук, защото го взех от БГ.
Това може ли да изчака смяна около 3 месеца или да сменям незабавно?
Are you M enough...?!
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
michev написа:Или наранена шийка на шайбата.
Колегата е прав. Провери дали семеринга не си е направил каналче на главинката върху, която уплътнява семеринга.

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
на Victor Reinz преден си купих за 9лв за M52B28
ако искаш ще ти напиша някой друг номер от кутийката

- Wolf4
- младши ентусиаст
-
ръб написа:на Victor Reinz преден си купих за 9лв за M52B28ако искаш ще ти напиша някой друг номер от кутийката
Колега, давай данни да го поръчам, после ще си блъскам главата къде да го сменя

Are you M enough...?!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Wolf4 написа:ръб написа:на Victor Reinz преден си купих за 9лв за M52B28ако искаш ще ти напиша някой друг номер от кутийката
Колега, давай данни да го поръчам, после ще си блъскам главата къде да го сменя.
Малко е кофти че си в швейцария, там предполагам са забранени ремонтите извън сервиз, но ако имаш гараж можеш да го смениш сам за 30-40 минути и през това време да изпиеш една бира и да си говориш с някой.
Смяната е елементарна не се изискват кой знае какви инструменти и познания, освен това има подробно описание от методи във важните теми.
Но ако нямаш гараж всичко приключва.

- Wolf4
- младши ентусиаст
-
Имам гараж, но няма начин да го развия без пневматичен пистолет или поне така си мисля...
Are you M enough...?!
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
vld написа:Wolf4 написа:ръб написа:на Victor Reinz преден си купих за 9лв за M52B28ако искаш ще ти напиша някой друг номер от кутийката
Колега, давай данни да го поръчам, после ще си блъскам главата къде да го сменя.
Малко е кофти че си в швейцария, там предполагам са забранени ремонтите извън сервиз, но ако имаш гараж можеш да го смениш сам за 30-40 минути и през това време да изпиеш една бира и да си говориш с някой.
Смяната е елементарна не се изискват кой знае какви инструменти и познания, освен това има подробно описание от методи във важните теми.
Но ако нямаш гараж всичко приключва.
Ще е лесно ако не са го стагнали хубаво централния болт при последното сваляне. Трябва ти вложка 22 за предпочитане 3/4, тръдр върток, тръба поне метър и щифт да законтриш маховика. Смяната не е сложна стига да се развие централния болт.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
съжалявам колега, днес нямах време, но утре ще го снимам направо. днес забелязах, че ми е протекла семерината и откъм кутията 
та утре ще взема и нея та в неделя да сменям. Туй е то мойта глупост - не ги смених докато мотора беше на земята и сега ще се гърча на канала

та утре ще взема и нея та в неделя да сменям. Туй е то мойта глупост - не ги смених докато мотора беше на земята и сега ще се гърча на канала
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2