ел.щора Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- nakoye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
- Мечтае да кара: дълго и безаварийно колицата.
ел.щора Е39
Здравейте колеги, от седмица съм собственик на е39 лимузина и ми се ще да и сложа някоя и друга екстричка та идеята ми е да започна с ел. щора отзад. Въпроса ми е по принцип имат ли си окабеляването и как се свързва ел. щората към таблото. Знам, че се сменя пластмасата с копчетата под климатроника , но не знам как да я направя и тя сама ли спира като се отвори(затвори) или има и някакви релета. И ако някой има идея колко ще ми струва ще е добре. Благодаря
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Re: ел.щора Е39
Трябва ти модул който да има копче за щора и щора. Трябва да си пуснеш два кабела. И вързваш 14 и 15 от модула с копчетата на 1 и 3 на електромотора на щората, Успех в начинанието.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ти това за екстра ли го броиш? Щото аз не виждам някакъв смисъл, но както и да е. Щората иска механизма който я отваря-затваря, кабелите до централната конзола(инсталацията) и планката с бутона за щората под управлението на климатика. Колко ще струва, потърси оферти у нас или в чужбина.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- nakoye
- кандидат ентусиаст
-
Ами струва си да го има това, че лятото като карам с гръб към слънцето и на тия на задната седалка им изгарят вратовете.
- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d M-Sport
Elesar74 написа:Ти това за екстра ли го броиш?
Ако не е екстра, тогава кво е? Стандартна опрема сигурно не е!
nakoye написа:Ами струва си да го има това...
Хубаво е да я имаш ел. щора назад.. Хубаво е да имаш и щори на задните прозорци.. Потърси в Продава - Части, Аксесоари, Консумативи
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Задната щора е супер есктра именно за да не пече на задната седалка.
Който има дете ще разбере защо е +.
Страничните щори са също много важни за конфорта на пътниците отзад, но цените са дебели в сравнение със задната такава.
Който има дете ще разбере защо е +.
Страничните щори са също много важни за конфорта на пътниците отзад, но цените са дебели в сравнение със задната такава.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- nakoye
- кандидат ентусиаст
-
Въпроса е като я купя щората освен панела под климатроника с копче са щората , трябва ли да слагам допълнителни релета кабели колко трябва да пусна... Ако някой е правил да даде съвет как точно е станало.
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
монтираш щората с кората отзад, пускаш 2 кабела, сменяш конзолата или си монтираш допълнително копче- ако е преди 99". Копчето (ако е само копче) е с 5 кабела: Плюс, минус, осветление и 2 за мотора. Ако си с конзола колегите по-горе ти пуснаха схема
- crank666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 60 530d Manual
- Мечтае да кара: BMW M 550d
Щора отзад + странични щори на вратите-супер визия+определено много по-добър комфорт 
Няма да слагаш никакви релета и побългарявания! Сваляш всичко както ти казаха колегите по-горе и монтираш!
1-ел.щората заедно с кората,ако не ти се реже твоята(вземи я с кората ,мой съвет)
2-ако можеш да вземеш и кабелчетата от мотора до централната конзола,вземи
3-централна конзола с копче за ел,щора която по принцип малко трудно се намира,ако имаш подгрев и PDC

Няма да слагаш никакви релета и побългарявания! Сваляш всичко както ти казаха колегите по-горе и монтираш!
1-ел.щората заедно с кората,ако не ти се реже твоята(вземи я с кората ,мой съвет)
3-централна конзола с копче за ел,щора която по принцип малко трудно се намира,ако имаш подгрев и PDC
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
meha написа:Щора отзад + странични щори на вратите-супер визия+определено много по-добър комфорт
Може и да намери евентуално не ел щора и да си спести тия главоболия с многото разглобяване и търсенето на конзолата. То по-трудно е намирането на врати с щори

На другата кола ( Ланча Капа ) щорите никога не съм ги свалял и ми беше екстра , са без щори в началото ми беше терсене.
То ако е ръчна щората,се губи смисъла от самата екстра...друго си е когато ти е кеф,цъкаш копчето и се сваля/качва,а не да спираш и да я закачваш и т.н
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
meha написа:То ако е ръчна щората,се губи смисъла от самата екстра...друго си е когато ти е кеф,цъкаш копчето и се сваля/качва,а не да спираш и да я закачваш и т.н
Освен за кеф, колко често ръчкаш щората ?

p.s.
Самата екстра е да не ти светят отзад и да пази ужким сянка , нищо повече. Както се сещаш това може го прави и нормалната щора.
За "светенето" отзад си има друга екстра,и тя се казва електрохроматични огледала,но на който както му харесва
Да не се отклоняваме от темата на колегата

Да не се отклоняваме от темата на колегата

- nakoye
- кандидат ентусиаст
-
Този модул скъп ли е и мога ли да си преправя моя модул, че имам подгряване на седалките, PDC и DSC.
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3