Какъв газов инжекцион да си сложа и къде BMW 318i

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: На дядо си каруцата
Мечтае да кара: щар по щар

Re: Какъв газов инжекцион да си сложа и къде BMW 318i

Мнение от eee » 02 Авг 2012, 18:39

Колеги,кажете нещо за е46 320?Съмнявам се да са по-различни коментарите от на 318,но все пак искам да видя вашите мнения.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW

Мнение от Nedialkov » 02 Авг 2012, 21:11

Малко се наспами в темата ;)

Който иска да слага който иска НЕ. Разликата на цената е голяма а със спестените пари може да си поддържа човек колата в перфектно състояние.

Потребител
Аватар
Кара: На дядо си каруцата
Мечтае да кара: щар по щар

Мнение от eee » 02 Авг 2012, 21:32

Nedialkov написа:Малко се наспами в темата ;)

Който иска да слага който иска НЕ. Разликата на цената е голяма а със спестените пари може да си поддържа човек колата в перфектно състояние.

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 03 Авг 2012, 7:25

Снощи изпразних докрай бутилката с газта и ето равносметката: 31л. газ изминати 248км =12.5/100 км софийско градско само и единствено с включен през повечето време климатроник и каране основно по центъра, газта не я галя :) Като се върна от морето ще споделя извънградския разход как е.
ПП Борда го бях занулил да видя каква е разликата 12,2 по борд :12,5 реално газ дори и тези стойности са доста близо, което ме учуди.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 03 Авг 2012, 8:56

spower написа:Снощи изпразних докрай бутилката с газта и ето равносметката: 31л. газ изминати 248км =12.5/100 км софийско градско само и единствено с включен през повечето време климатроник и каране основно по центъра, газта не я галя :) Като се върна от морето ще споделя извънградския разход как е.
ПП Борда го бях занулил да видя каква е разликата 12,2 по борд :12,5 реално газ дори и тези стойности са доста близо, което ме учуди.

Явно бутилката ти е от по малкте? Моята е 48л. Събира 38-39л.
М/у другото ми предстои смяна на филтрите. Някой нещо да сподели от къде си купува филтри за газовото? Че тея моите на Горублене ми искат 40лв. за 2 филтара, които се сменят на 10К,км. :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 03 Авг 2012, 9:53

В Дървеница посока младост имало магазинче за газ аксесоари и филтри, и на Ботев след Син сити надолу посока Симеон от дясната страна има магазин пак за такива неща около 5лв е филтъра за изпарителя иначе аз си взех резервен от БСМ на Цариградско до Ямаха /интер експоцентъра/ имат всякакви модели. Бутилката ми е 35л и до първо изтракване на пистолета събира 31л :)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 04 Авг 2012, 19:25

По въпроса с филтрите. За моето газово, което е гаранционно (на 4000км) за малкия графитен филтър ми взеха 10лв със смяната. Зареждах основно на ЕКО .. но явно ще сменям бензиностанцията, защото филтърчето беше толкова запушено, че като подам повече газ, газовото виеше.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalanak » 26 Сеп 2012, 18:15

Здравейте аз имам следния проблем на моята 318ка.Колата я купих с монтиран вече газов инжекцион мегаджет (това било разновидност на фобос със същия совтуер е) Проблема е следния колата по незнайна причина харчи и газ и бензин едновремменно на всяко второ зареждане сипвам по 15 тина лева бензин.Водих я на майстор който ми смени филтрите на газта и ми направи диагностика каза че всичко е наред и че някои бмв та нещо им се бъркал датчика за горивото и да не сипвам бензин.Послушах го и след няколко дни закъсах свърши бензина :D .Днес ходих при трима газаджии и миразправят три различни версии последния ми каза че ще ми изключи помпата с някакво реле.Аз му казах че до колкото знам помпата не трябва да се спира защото охлажда бензиновите инжектори тоя вика тва са пълни глупости.По принцип ще я карам при колегата Димитров на цялостна диагностика но исках да оправя този проблем.Иначе колата на бензин работи идеално на газ също разхода на газ също е идеален 11 градско София без клима. Ще помоля да ми препоръчате някой който да ми оправи проблема

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 26 Сеп 2012, 18:47

Добре де ти индикатор нямаш ли за превключването от газ на бензин? На колко градуса ти се включва газта? Виж от "скритото меню 7" и засичи кога се включва тая газ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalanak » 26 Сеп 2012, 18:58

Колега газта ми се включва на 35 градуса за около 500 метра превключва на газ.Когато е по студено за малко повече сега в жегите почти веднага превключва.Единственото което забравих да кажа е че постоянно ми свети чека на двигателя

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nedialkov » 26 Сеп 2012, 21:12

Точно тия мегаджетчета имат една опция в софтуера на празен ход и точно при обедняване да пускат бензинец.
При празният ход се получава едно пропадане на оборотите на газ поради по дългия горивен път от газовия инжектор до цилиндъра в сравнение с бензиновия инжектор т.н провисване на обороти. Този тип ГИ- за да избегне това провисване има опция да пуска бензин. Ако имаш този проблем най-вероятно на майсторите не им се занимава да бутат тая настройка тъй като ще ти развалят празния ход на мотора.
Все пак това е само едно предположение ;)

Първо направи диагностика и ако се установи, че няма проблем с дюзите, че от никъде не изпуска бензин тогава чак търси проблема в тази настройка на ГИ-то.

Увери се че нямаш от някъде малък теч на бензин, лично аз не бих си спрял помпата ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 27 Сеп 2012, 14:37

На колегата отговора горе е доста вероятен но само фа кажа че при мен имаше запушена дюза. Газаджиите хванаха коя е като изключваха един по един цилиндрите докато работи ту на газ ту на бензин и така. Да не би някаде да е останала някаква такава настройка. Понеже нали като направ градусите не се обръща веднага на газ ами първо единия цилидър после другия и тн. Да не би тук някъде да има някакъв фал? знам ли. но газаджийте треа да си чекнат с компа и да видят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalanak » 28 Сеп 2012, 9:25

Така ходих при един прехвален газаджия на края на Илиенци обясних му проблема,човека я закачи на компа каза че единия газов инжектор е за смяна,смени го смени и филтрите показа ми и лаптопа вика ето бачка на газ всичко е наред,Платих му вика тия бмв та някой път им се ебават датчиците намалява бензина на таблото а всъщност резервоара е пълен,не слагай бензин,Така и направих и след три дни ми свърши бензина,Има много добри газаджии на моста чавдар но записват диагностики за след 15 дни и два пъти изпусках часа защото ми излизаше работа,Проблема е доста тъп защото за 10 000 км сам дал към 500 лв за бензин сигурно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 28 Сеп 2012, 14:36

Колега, не искам да е реклама ама за да излезеш от този филм иди до Sofgas това е в горубляне. Аз от там купих моята, няколко пъти след това съм ходил, еми разбират кво прават хората.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nedialkov » 28 Сеп 2012, 15:36

Потърси проблема в самите бензинови инжектори тогава. Закачете я на комп за диагностика на мотора.

ПредишнаСледваща

Назад към E46