Проблем с палене,стъпоково моторче.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с палене,стъпоково моторче.

Мнение от MM_84 » 23 Сеп 2012, 18:17

Здравейте колеги!
Имам BMW E36 316I,1993 год. от вчера имам следният проблем-колата трудно пали,или въобще на пали.Отидох в един сервиз,свалиха ми стъпковото моторче,и казаха че е от него.Препоръчаха ми да го сменя с ново,но първоначално да пробвам някое втора употреба от друга кола.
Днес отидох в една автоморга и взех 2 такива моторчета,но за съжаление нито едно от двете не проработи,и колата не пожела да запали.
Ще Ви помоля да ме посъветвате какво да направя,и наистина ли проблема е от това стъпково моторче според Вас?
Благодаря Ви предварително,надявам се да получа отговор от Вас!
Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Детайли за колата: Комбинезон

Re: Проблем с палене,стъпоково моторче.

Мнение от chino///M » 23 Сеп 2012, 21:04

Здравей колега,откачи буксата на стъпковото моторче и ще разбереш.На моето Е36 като му откача буксата на стъпковия мотор пак си пали и работи ама ниските обороти не падат под 1300.
С кой двигател си:М40 или М43

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vangelov » 23 Сеп 2012, 22:11

И понеже така и така са откачени буксите аз лично бих проверил за напрежение към самото стъпково моторче. След като две такива не са показали "живот" това може да е повод за други съмнения. Работата на моторчето се контролира от инжекционния компютър на база на показанията на няколко сензора. Закачана ли е колата на тестер? Гледани ли са стойности на температурни датчици?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i e60 530d e61 535d

Мнение от CooL123Es » 26 Сеп 2012, 15:12

датчик на колянов или разпределителен вал,клапън на налягане на бензиновата рейка,запушен горивен филтър,бензинова помпа,стъпковото моторче ако неработи щети играят уборотите
Изображение

Назад към E36