E30 318is една история с хубав край

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 М52B20
Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор

E30 318is една история с хубав край

Мнение от didore » 23 Юли 2006, 21:55

И така в тази история няма да има има гонги, бегалки и ниско прелитащи BMW но е реална случка и накой може да намери нещо полезно за своя или бъдещ автомобил особенно ако е като моя ;)

И така малко предистория.....събора знаеме как се кара на там оборотомера в червеното километража кой го гледа държиш геврека и се кефиш :twisted:
На събора състезания я на писта я за красота и аз за мое щастие взех една :D . На прегледа когато журито ме накараха да запаля колата леко се чу като чукане на повдигач и спря но това не убегна на Дилян Пенчев който ми обърна внмание но аз не се замислих много тъй като колата вървеше доста добре, всички консумативи бяха сменени, никакви проблеми с нея до момента въобще колата си я гледам като ... ;)
Край на събора връщане към София. Наложи се да побързам по работа и настъпих доста колата абе до край.

На влизане в София реших да заредя и да засека разход спирам на бензиностанцията оставих колата да поработи на място и спрях пред колонката за гориво. Заредих до горе резултата от капитолацията ме зарадва и паля.
Е нема такова чукане от мотора все едно буталата станаха на супа. Гася отварям капака гледам всички са си там никое не е избегало. Викам си повдигачи нещо ама я пак запаля може да се оправи...ама нейсе :confused: тропа си. Подадох гас изчезна и си мисля значи верига. Така мога да се прибера ама ако вътре някой банан е станал на сол ... ще падне в картера, или ще задере ма щом съм стигнал до тук ще се прибера.
На другия ден се обаждам на Али и му я оставих. Вечерта с нова верига нов обтегач и нов банан колата мърка като нова.
По принцип не обичам да бъзикам колата за щяло и нещяло но имам навик поне един път в седмицата да отварям капака и да хвърля по един поглед на мотора, на маслото на водата е така за успокоение.
След около седмица след смяната долу на мотора под шаибата но големия вал масло. Викам си май семеринга здаде багажа и докато отида до гаража перката, виското, та чак по вътрешната част на капака имаше масло. Отивам пак при Алито и кво да видим не семеринга а капака спукан. Една цепка около 4 пръста дълга много тънка и едвам се забелязва. Брех тоя капак от кво се е спукал :?: Като била хлабава веригата да е млатила в капака...бе неможахме да разберем. Обадихме се за капак казаха след 3 дни и го залепихме с течен метал колкото да изкара 3 дена. Взимам новия капак (TIMING CASE COVER, BOTTOM 2)и отивам да го смениме. Сваляме стария и каква гледка само ролката под водната помпа в ляво седи под наклон веригата дере в капака и му е направила дупка. Аз направо изумях. Мина ми мисълта колко малко е оставало за прескочен зъб и мотор на салата :shock:
Усетих как 500лв накъде ми се губеха вече от джоба но чаках думата Али става ли нестава ли въобще какво да правиме. Евала на човека успокоиме на бързо с думите нема мотор който да не се праи и го почнаха. Разхлабиха веригата и пак изненада ролката(DEFLECTION WHEEL 11) падна заедно с оста на която се държеше. Баси работата тя се е скъсала и си беше направила улей в алуминиевия заден капак(LOWER CHAIN CASE 1). Благодарение на това че швабите при М42 я опъват от всички страни се въртеше без да падне и под ъгъл. Както и предположих долния обтегач(GUIDE 7) беше се счупил явно е поел доста сиила :confused: .
И така счупеното беше на лице почваме набавянето на частите и зглобяването, защото при мен без кола е немслимо. Оказа се, че задния капак може да се свали без да се сваля главата и малко цени за начало.

Части цени в долари:
DEFLECTION WHEEL 11311727569 $119.41
GUIDE 11311721419 $37.11
LOWER CHAIN CASE 1 11141727191 $300.20
TIMING CASE COVER, BOTTOM 11141439646 $109.37
GASKET SET CHAIN CASE ASBESTOFREE 1 11141721802 $17.30
GASKET SET CHAIN CASE ASBESTOFREE 1 11141721919 $14.17

Изправиха ми се косите :shock: . Но с приятели намалениия и така нататък за половината сума се справихме. Но въпросния долен обтегач го няма никъде. Всеки вика, че за първи път чува това да се
счупи и само Камор или Дару. Да ама там седем дена ама като няма как ... Отивам след седем дни тая мацка ми дава големия обтегач и вика заповядайте. Аз направо се поболях, викам аз исках долния и като се почна извинявайте объркана поръчка по най бързия начин земи още пет дена. 14 дена без моята колица. Седи измита излъскана полузглобенаа и чака обтегача. Преди 3 дни дойде монтирахме всичко и о колко малко му трябва на човек да се почуства щастлив. В момента в който я подкарах забравих за проблемите, за парите , за нервите остана само удоволствието от карането.

И така хвърляйте по един поглед профилактично да хванете нещата в началото, че иначе ... да не се случва никому ;)
Ето и малко снимки за по добър поглед върху нещата ;)
Ма много ме кефи тази кола!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 24 Юли 2006, 8:25

Лелеее, Дидо ДОСТА жега е видяла на събора и към София май :( :shock: ... Направо се е разминала салатата, Слава Богу :!:

Със здраве и без други принудителни спирания в бокс-а :) !

Поздрави!
Live and let Die!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 М52B20
Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор

Мнение от didore » 24 Юли 2006, 12:14

Каквото станало минало важното е че съм пак на пътя. А колата си е кеф голям още не мога да и се нарадвам(като малко дете пред щокаладова фабрика съм). А и няма кола която да изминава по 80 км на ден в София и да не се чупи. Добре, че я фанах на време, че иначе трябваше да ми търсиш друга ;)
Ма много ме кефи тази кола!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 24 Юли 2006, 22:59

Колега радвам се,че си се разминал с големата ваденка.Това чуство го познавам,защото с 518-та ни гръмна мотора със 120 на цариградско :(
ТДС - Турбо Див Селянин

Назад към Страхотни истории