Проблем с оботори и странен теч
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с оботори и странен теч
Здравейте колеги,колата ми има странен проблем.(е38 тдс)Някой път на скорост примерно карам на 5-та пусна газта и оборотите си стоят (все едно е на автопилот) и ако в този момент я освободя от скорост почва да се фурсира или си остават същите.Припомпвам газта но нищо несе случва,чак след 4-5 натискане на педала ороботите мръдват спрямо педала.Докато колата е на място няма никъкви проблеми с оборотите.Качихме я на диагностика показа "силен-слаб ток".Динамото го отремонтирахме,но не сме пробвали как е след ремонта.Ходих по майстори казаха ми няколко неща:Динамото,датчик на колянов вал,потенциометър.Сега сме свалили таблото (по други причини) и видях че покрай потенциометърът стойката му е окислена.Не е останало време да го свалим,но някой знае ли как се лекува и вътре какво представлява?Възможно ли е да се ремонтира изобщо или да търся ново?
Така и така съм пуснал тема да споделя и другия проблем който ми се случи.Спирам колата на едно надолнище и протече антифриз но не отпред ами под скоростите някъде (отдушника на климатика където е).Свалихме цялото табло
(голям
е) докато стигнем до радятора на парното.Свалихме го надухме го нищо му няма,проверихме и О-прастените наред са си
някъкви идеи от къде може да е?Странно отстрани на прасето ваничките които са бяха пълни,но с вода?В краката няма и капка потелко....
Така и така съм пуснал тема да споделя и другия проблем който ми се случи.Спирам колата на едно надолнище и протече антифриз но не отпред ами под скоростите някъде (отдушника на климатика където е).Свалихме цялото табло

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Re: Проблем с оботори и странен теч
По първия проблем, търси в ГНП-то...или е много обогатена, или палеца на плочката е изял втулката в леглото... или не караш с нафта 

- toni2222
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46Ci
И според мен първия проблем е от помпата, аз имах подобен проблем, но след ревизиране на помпата за 80 лв и центровка след това вс. се оправи 

- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
За втория проблем. Всеки път като спираш на надолнище тече антифриз. Може просто да е имало някъде разлят антифриз (например когато е доливана или сменяна охладителна течност).
Колега изтече един литър поне и то от към скоростите някъде.Та някой отварял ли е потенциометърът за ремонт?

Да не отварям нова тема
Ще съм благодарен колеги ако помогнете с някой други снимки на разглобени табла на е38....В голям филм съм!!! 10 дни търся един въздуховод който няколко човека ми казват че те го нямали и попринцип несе слагал....но при мен се появява една голяма дупка точно над прасето на парното до самото табло и явно се расейва въздуха и едвам подухва
парно....незнам какво да правя вече
Дефакто става дума за пластмасата свързваща прасето с таблото....при мен се оказа че някой преди мен я е запилял или може би наистина нетрява да я има....знам ли.......
Ще съм благодарен колеги ако помогнете с някой други снимки на разглобени табла на е38....В голям филм съм!!! 10 дни търся един въздуховод който няколко човека ми казват че те го нямали и попринцип несе слагал....но при мен се появява една голяма дупка точно над прасето на парното до самото табло и явно се расейва въздуха и едвам подухва

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Разгледай тук какво имаш, нямаш или трябва да имаш:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=05
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=05

7 мнения
• Страница 1 от 1