Проблем с джанти/гуми
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Проблем с джанти/гуми
Здравейте,
Имам следния проблем с джантите/гумите:
колата е 320, купе с джанти 18", не знам колко са широки (http://www.pic2fly.com/BMW+Style+193.html). Окачването е сбирштайн - сини пружини със сток амортисьори. Когато я купих беше с 235/40/18, но като се качат 2-ма души отзад и опираха гумите в калниците. Смених ги с 225/40/18 и проблеми нямаше. До скоро... След заваряване на едната джанта гумата започна да се отлепва от джантата - или при неравности, или през дупки или и аз не знам защо. До сега 3 пъти я нимирам на мекица. Вчера карах джантата при друг майстор, той я пили с флекс, сложи гумата и всичко беше ОК до днес - след като минах по Борис готините павета пак са ми отлепили гумата...
Друг "майстор" ми каза, че ако сложа по-широки гуми няма да се отлепват, ама знам ли... Тогава идва проблема с опирането в калника...
Някакви предложения?
Имам следния проблем с джантите/гумите:
колата е 320, купе с джанти 18", не знам колко са широки (http://www.pic2fly.com/BMW+Style+193.html). Окачването е сбирштайн - сини пружини със сток амортисьори. Когато я купих беше с 235/40/18, но като се качат 2-ма души отзад и опираха гумите в калниците. Смених ги с 225/40/18 и проблеми нямаше. До скоро... След заваряване на едната джанта гумата започна да се отлепва от джантата - или при неравности, или през дупки или и аз не знам защо. До сега 3 пъти я нимирам на мекица. Вчера карах джантата при друг майстор, той я пили с флекс, сложи гумата и всичко беше ОК до днес - след като минах по Борис готините павета пак са ми отлепили гумата...
Друг "майстор" ми каза, че ако сложа по-широки гуми няма да се отлепват, ама знам ли... Тогава идва проблема с опирането в калника...
Някакви предложения?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Re: Проблем с джанти/гуми
До колкото разбирам проблема ти е в джантата, т.е. трябва да смениш джантата, а не гумата. Успех!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Това е ясно, но нова джанта такава е 460 лв... Та идеята ми беше ако може по друг начин да се оправят нещата; иначе за това решение и аз се сетих 

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
8 и 8,5 са широки оригиналните. с ет 34 и 37 и 225/40/18 и 235/35/18 заводско, така, че не мисля, че с по-широки гуми ще ти се оправи проблема. Хващай джантата и при бай стругар, да ти я изпили както трябва.

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
здрави ли са ръбовете на гумите,където лягат на джантите,имал съм същия проблем като твоя,от некадърни гумаджии ми бяха накъсани гумите точно където уплътняват към джантите,смених гумите и гумаджията и се родих 

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
На ръба им малко сцепено - около 5 мм и не по-дълбоко от 1-2 мм. Изглежда ми прекалено малко, за да е то проблема.
Иначе гумаджиите ги сменям - и трите пъти при различен я правих с един и същ резултат...
Иначе гумаджиите ги сменям - и трите пъти при различен я правих с един и същ резултат...
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Колега ,защо не отидеш при гумарчето дето е под Холивуд ,имам много добри впечатления от него,взима евтино и пипа качествено. Каквото е имало до сега никога не ме е излъгал и винаги ми е казвал нещата както са 

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
HowDouWantit написа:Колега ,защо не отидеш при гумарчето дето е под Холивуд ,имам много добри впечатления от него,взима евтино и пипа качествено. Каквото е имало до сега никога не ме е излъгал и винаги ми е казвал нещата както са
Движейки се по главната завиваш на дясно преди читалище Ракитин?
Обикновено ходя при едни гумаджии на ул. Осогово - били най-добрите. Тук в София ходих при 2-ма различни и все тая...
Следващия път като си дойда ще отида при този за д Холивуд (коеот май вече е Воденицата

- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Tочно така колега.
Моята колица само там се преобува ,а гумарчето е печен тип и цените са му доста ниски ..
П.п. теб имам да те черпя бира между другото за един съединител

П.п. теб имам да те черпя бира между другото за един съединител

- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Аз също имах такъв проблем с едни джанти....едната задна беше заваряна и като са я наваряли...след това на струг са пилили заварката по цялата окръжност и там където лягаше гумата беше фактически не 17цола ами примерно 16.9 и си я намирах на мекица доста често. Беше ми писнало
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
.::Братоев::. написа:Аз също имах такъв проблем с едни джанти....едната задна беше заваряна и като са я наваряли...след това на струг са пилили заварката по цялата окръжност и там където лягаше гумата беше фактически не 17цола ами примерно 16.9 и си я намирах на мекица доста често. Беше ми писнало
И как реши проблема? Нови джанти?
- bmw325ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: M50B25,M50B30,S50B30
- Мечтае да кара: M1 Procar
- Детайли за колата: 325i, E36 BTCC Replica, E36 M3
Някоко съвета които биха могли да помогнат:
1. Не спирай на заварката. Виж къде ти е заварката и на съответното място на гумата си драсни с нещо да си я познаваш и просто като пракираш гледаш да не спираш върху заварката.
2. Хубаво е колата да се кара редовно, ако я оставиш за повече от 2-3 дена най вероятно ще спадне
3. По- високо налягане
4. Проверявай често дали ти е права джантата, отиди да ти я изправят хубаво при човка който ти е правил заварката, ако се цепне той пак да си ти я прави
5. Вземи си компресорче да си я помпиш сам
Сивото от подписа ми е с такава джанта и наистина е неприятно и неизбежно, препоръките просто ще намялят честотата на проблема, аз за това го оставих бащата да го кара
1. Не спирай на заварката. Виж къде ти е заварката и на съответното място на гумата си драсни с нещо да си я познаваш и просто като пракираш гледаш да не спираш върху заварката.
2. Хубаво е колата да се кара редовно, ако я оставиш за повече от 2-3 дена най вероятно ще спадне
3. По- високо налягане
4. Проверявай често дали ти е права джантата, отиди да ти я изправят хубаво при човка който ти е правил заварката, ако се цепне той пак да си ти я прави
5. Вземи си компресорче да си я помпиш сам

Сивото от подписа ми е с такава джанта и наистина е неприятно и неизбежно, препоръките просто ще намялят честотата на проблема, аз за това го оставих бащата да го кара

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
HowDouWantit написа:П.п. теб имам да те черпя бира между другото за един съединител
Миналия декември се преместих в София; много съм зает и рядко си идвам, но за Инвазията мисля да съм на линия

bmw325ci написа:Някоко съвета които биха могли да помогнат:
Трудна работа

bmw325ci написа:2. Хубаво е колата да се кара редовно, ако я оставиш за повече от 2-3 дена най вероятно ще спадне
Кара се всеки ден
bmw325ci написа:3. По- високо налягане
На 3.2 бара ги карам; на повече не смея...
bmw325ci написа:4. Проверявай често дали ти е права джантата, отиди да ти я изправят хубаво при човка който ти е правил заварката, ако се цепне той пак да си ти я прави
3 изправяния след заварката при 2-ма различни майстори; не мисля, че е крива... Почти незабелижимо
bmw325ci написа:5. Вземи си компресорче да си я помпиш сам![]()
Като цяло си мисля, че е от борда - профила му не е както трябва след заварката. Проблема го реших временно - сложих резервната, а след 1 месец идва време за чисто новите зимни

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
По добре се ориентирай към някви други джанти, щото като тръгнеш някъде извънградско може да се пребиеш като куче от тва изпускане джантата реже гумата и си в дерето преди да си разбрал кво става. Сложи я тая джанта отпред най-добре на първо време.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2