Е30 325
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
Е30 325
Здравейте!
От доста време ... може би 3 години чета БМВ-Форума и дори бях се регистрирал, но тъй като не притежавах кола и нямах много знания предпочитах само да чета. Преди по-малко от година се сдобих с личен автомобил Астра Г.... с времето понаучих доста неща и сега на есен съм решил да сменям колата с нещо.......истинско
Модела на който съм се спрял е Е30 325 ..... чудех се за Е36, но някак си по-скъпа, а и всичко ще е по-скъпо за бъдещите ми планове. Та първо бих се радвал да ми дадете малко съвети при закупуването. б2 ми дава доста обяснения, но все пак искам да чуя и други мнения по въпроса. Със сигурност ще е 325 модела и ще я търся да е с М-Техник 2. Предполагам, че ще е и с шпер на дифа. Та при закупуването на кои елементи трябва да насоча вниманието си най-вече? Този модел на БМВ има ли някакви бъгове, които са често явление? (Примерно за Астрата не бях прочел грам из нета и после като се разтършувах разбрах, че проблемите, които имам аз, не се проявяват единично). Та това е нещото, което най-вече ме интересува. Двигателя ще го заведа веднага след покупката на диагностика.
Няколко конкретни въпрса:
1. С какво масло движи 325?
2. Серийно с каква степен на сгъстяване е 325?
3. Скоростната кутия до какви НМ издържа (заводски данни)?
4. Серийно кърантийте колко здрави са?
5. Капризен ли е двигателя или е от старата школа (когато правеха колите здрави и не печелеха от части)?
Та с каква цел питам......тъйкато съм в Германия и мога да си намеря евтино Е30-ка и то доста запазена, а и ще ми останат доста "излишни" пари (не пуша, не пия и по жени рядко ходя)...съм решил да и направя Турбо Конверсия. Доста съм прочел и продължавам да чета, за да не задавам съвсем елементарни въпрси, но все пак като му дойде времето ще помагате
(поне се надявам).....та за сега се надявам на съветите ви при покупката.
Мерси много предварително!
От доста време ... може би 3 години чета БМВ-Форума и дори бях се регистрирал, но тъй като не притежавах кола и нямах много знания предпочитах само да чета. Преди по-малко от година се сдобих с личен автомобил Астра Г.... с времето понаучих доста неща и сега на есен съм решил да сменям колата с нещо.......истинско

Няколко конкретни въпрса:
1. С какво масло движи 325?
2. Серийно с каква степен на сгъстяване е 325?
3. Скоростната кутия до какви НМ издържа (заводски данни)?
4. Серийно кърантийте колко здрави са?
5. Капризен ли е двигателя или е от старата школа (когато правеха колите здрави и не печелеха от части)?
Та с каква цел питам......тъйкато съм в Германия и мога да си намеря евтино Е30-ка и то доста запазена, а и ще ми останат доста "излишни" пари (не пуша, не пия и по жени рядко ходя)...съм решил да и направя Турбо Конверсия. Доста съм прочел и продължавам да чета, за да не задавам съвсем елементарни въпрси, но все пак като му дойде времето ще помагате

Мерси много предварително!

Колега, твоя аватар за wallpaper става! Вземи сложи нещо по-малко преди да са те скастрили модераторите.

Като си в Германия и искаш да вкарваш 325 помисли ли за какви данъци (ДДС, акциз) става дума? Почти колкото цяла кола (Е30) от БГ

Последна промяна Indiana на 23 Юли 2006, 19:52, променена общо 1 път
- AlibiTu
- ентусиаст
-
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
http://www.bmwpower-bg.net/forums/search.php?mode=results
Ето и всичко което излиза с търсачката.. понеже съм чел всяка тема ти казвам, че може да си отгориш на всички въпроси.
Нещо много важно.. да си намериш запазена Е30 325 особенно с Мтех 2 граничи с невъзможното в БГ.
Ето и всичко което излиза с търсачката.. понеже съм чел всяка тема ти казвам, че може да си отгориш на всички въпроси.
Нещо много важно.. да си намериш запазена Е30 325 особенно с Мтех 2 граничи с невъзможното в БГ.
- AlibiTu
- ентусиаст
-
Аз живея(уча) в Германия и в Германия ще си я търся! Даже намерих една много читава за 1600 Евро на 135 000 км, но в момента няма как да я купя.....след 3 седмици се прибирам в БГ за да продам Астрата и Септември, ако не са я продали ще я зимам.
Мерси за линка!
Мерси за линка!

Явно не си погледнал промяната в мнението ми, та ще го напиша пак (а може и да си наясно с това де). За да вкараш 325-ца в БГ ще трябва да платиш около 8000лв данъци (ДДС+акциз)
По-точно за 170 коня цифрата изглежда така:
МИТО: 0
АКЦИЗ: 4380.389
ДДС: 3936.078
ОБЩО: 8316.467
Това е при положение че има сертификат EUR1 (не че го знам за какво е, но ако го няма сумата става 5-цифрена)
Ако си решил да я караш в Германия мнението ми ще дойде малко като
ама не се разбира от това което си написал, но пък ако е така, там ще те сцепят от данъци 
По-точно за 170 коня цифрата изглежда така:
МИТО: 0
АКЦИЗ: 4380.389
ДДС: 3936.078
ОБЩО: 8316.467
Това е при положение че има сертификат EUR1 (не че го знам за какво е, но ако го няма сумата става 5-цифрена)
Ако си решил да я караш в Германия мнението ми ще дойде малко като

- AlibiTu
- ентусиаст
-
Колата ще се регистрира в Германия....поне преди да влезем в ЕУ
А това дали ще ме сцепят с данъци......
180 Евро на година
Застраховката ще е около 800 Евро...
т.е. до нова година ще ми излезе някъде около 300 Евро...след това ще видиме...
Тъйкато няма да я внасям в БГ се реших за 325
Мерси за загрижеността въпреки това

А това дали ще ме сцепят с данъци......
180 Евро на година
Застраховката ще е около 800 Евро...
т.е. до нова година ще ми излезе някъде около 300 Евро...след това ще видиме...
Тъйкато няма да я внасям в БГ се реших за 325

Мерси за загрижеността въпреки това

7 мнения
• Страница 1 от 1