Масло автоматична скоростна кутия?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
Re: Масло автоматична скоростна кутия?
мда документа е този който е постнал колегата stankata777 иначе не е голяма философия освен изваждането на конектора заради който свалих и кардана и задната опора на автомата... малко е на кофти място (признавам си, че бях проспал момента със заключващото палче на конектора
) и до последно незнаех дали да го сменявам, но се прежалих де 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
stankata777 написа:Линка към този pdf на ZF - http://www.apra-europe.org/dateien/down ... ronics.pdf
ок това е този линк който бях постнал преди време с техническата информация за кутиите. ама още не съм го прегледал в детайли и не знаех че има инфо за смяната на масло

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Здравейте, колеги! Как я карате лятото?
Имам един въпрос и ще използвам старата тема с цел информацията в нея да бъде по-пълна за бъдещи потребители. И при мен дойде моментът за смяна на маслото на автоматиката. Прочетох темите по въпроса, доста различни цени се срещат. Аз съм дал "обет", че повече в оторизиран сервиз няма да стъпя (освен Бова, но те са ми доста далеч) и смятам да възложа смяната на сервиза, който обичайно обслужва всичките ми коли. От там обаче ми обявиха цена около 900 лв за масло и картер, което е височко за неофициален сервиз. Моля за съвети от къде мога да се снабдя с маслото и картера на по-разумни цени - някой изпитан доставчик, с който колега да е имал опит. Предварително съм благодарен за всички съвети и предложения! Поздрави и умната в жегата!

Имам един въпрос и ще използвам старата тема с цел информацията в нея да бъде по-пълна за бъдещи потребители. И при мен дойде моментът за смяна на маслото на автоматиката. Прочетох темите по въпроса, доста различни цени се срещат. Аз съм дал "обет", че повече в оторизиран сервиз няма да стъпя (освен Бова, но те са ми доста далеч) и смятам да възложа смяната на сервиза, който обичайно обслужва всичките ми коли. От там обаче ми обявиха цена около 900 лв за масло и картер, което е височко за неофициален сервиз. Моля за съвети от къде мога да се снабдя с маслото и картера на по-разумни цени - някой изпитан доставчик, с който колега да е имал опит. Предварително съм благодарен за всички съвети и предложения! Поздрави и умната в жегата!

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
mitaka7 пиши му няма да съжаляваш 

ако 500-600лв те устройват ,мога да ти кажа в София къде да ти го сменят.Това си включва картер с филтър ,масло и труд. Иначе ,в Пловдив в Найси кар ги питай ,но със сигурност ще е по-скъпо
Предпочитам Пловдив, в сервиза, който ползвам обичайно. Ако не се получат нещата, ще пиша на ЛС да ме насочиш!
Между другото, преди известно време видях колата ти в Пловдив, в съседната улица до дома ми. Цветът е веднъж, стои страхотно!

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
viewtopic.php?f=63&t=204882 - този колега от форума за мен е най-добрият вариант!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Във Варна Карс процедурата идва общо 979лв с ДДС, като частите са над 800лв с ДДС. Колегата от цитиран в горното мнение дава частите горе долу на половина, как е възможно чак такава разлика?!
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Едната причина е че във официалните представителства си слагат много сериозна надценка. За флуиди двойна разлика не е рядкост. Картера също е доста по-скъп при БМВ, отколкото от други източници.
Отделен е въпросът, че май има и картери на други производители, които са по-евтини но и по-нискокачествени от оригиналния.
Отделен е въпросът, че май има и картери на други производители, които са по-евтини но и по-нискокачествени от оригиналния.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
Колеги това да ли е на оферта от Бг http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E60-E61-E ... 33783ca185
- Herdim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530d
emoo написа:Колеги това да ли е на оферта от Бг http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E60-E61-E ... 33783ca185
Цената е добра, но до колкото виждам не предлагат доставка до България.
stankata777 написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=204882 - този колега от форума за мен е най-добрият вариант!
Иначе, колегата продава оригинални части и цената наистина идва доста по-прилична от тази на официалните представителства. Отделен въпрос е къде и колко ще ти вземат за труд.
ами официалния сервиз са съгласни с мои части, но не дават никаква гаранция за резултата дори да са оригинални, демек, моли се да не се прецака нещо 

- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
kolp написа:ами официалния сервиз са съгласни с мои части, но не дават никаква гаранция за резултата дори да са оригинални, демек, моли се да не се прецака нещо
Абе ,колега във Варна има друг добър сервиз за автоматични кутий. МД Ауто мисля, че беше и се занимават само с това. Защо не попиташ там?
Ivel написа:ако 500-600лв те устройват ,мога да ти кажа в София къде да ти го сменят.Това си включва картер с филтър ,масло и труд. Иначе ,в Пловдив в Найси кар ги питай ,но със сигурност ще е по-скъпо
Колега, дай координати за София.
Благодаря
.... dead or alive you are coming with me