Проблем !!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Проблем !!!

Мнение от cocosas » 18 Сеп 2012, 23:45

Незнам дали това е точният раздел понеже става въпрос за Ауди А4 Б5 98-ма 1,8 бензин 125кс
Пиша в тоз форум понеже в форума на ауди са големи бастуни и не отговарят кат хората.

Та проблема е следния имма странен шум в движение. Наподобява постоянно скърцане се едно спирачка на реис :banghead: НО интересното е че кокато натисна спирачката шума спира а когато я пусна - продължава. Шума не е винаги отвреме на време се появява , понякова 1-2 минути а понякога 1 час ... Постоянен е и се усева лека вибрация във волана - лека е и предполагам че е от самия шум а не от нещо странично. Проверил съм си маслото на хидравликата понеже предполагам че това щеше да ви бъде първия въпрос .... Отначало се самнявах в нея , но волана се свиже савсем нормално освен дето има горе споменатата вубрация. Днеска валя и карах колата 60км и ми наду глевата ... когато карам направо шуми а примерно като завия малко на една страна спира после почна да прави шума в друга позиция и така .... странна работа :dummy:

Предполагам че проблема не се отнаця конкретно до марката а си е нормален авто проблем и се надявам да помогнете... Пздрави

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем !!!

Мнение от BAVARIA » 19 Сеп 2012, 10:34

cocosas написа:Незнам дали това е точният раздел понеже става въпрос за Ауди А4 Б5 98-ма 1,8 бензин 125кс
Пиша в тоз форум понеже в форума на ауди са големи бастуни и не отговарят кат хората.

Та проблема е следния имма странен шум в движение. Наподобява постоянно скърцане се едно спирачка на реис :banghead: НО интересното е че кокато натисна спирачката шума спира а когато я пусна - продължава. Шума не е винаги отвреме на време се появява , понякова 1-2 минути а понякога 1 час ... Постоянен е и се усева лека вибрация във волана - лека е и предполагам че е от самия шум а не от нещо странично. Проверил съм си маслото на хидравликата понеже предполагам че това щеше да ви бъде първия въпрос .... Отначало се самнявах в нея , но волана се свиже савсем нормално освен дето има горе споменатата вубрация. Днеска валя и карах колата 60км и ми наду глевата ... когато карам направо шуми а примерно като завия малко на една страна спира после почна да прави шума в друга позиция и така .... странна работа :dummy:

Предполагам че проблема не се отнаця конкретно до марката а си е нормален авто проблем и се надявам да помогнете... Пздрави

според мен провери да не задържа спирачния апарат и да не се връща накладката нормално, следствие на това накладката опира в диска и свири ,проверката е лесна, след преход примерно 5 км виж дали някое от джантите е прекалено топла

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 19 Сеп 2012, 11:18

cocosas написа:Предполагам че проблема не се отнаця конкретно до марката а си е нормален авто проблем и се надявам да помогнете... Пздрави

Конкретно до марката си е :mhihi:
На майка ми А4-ката е 1,8 бензин, 125 к.с., 95-та и преди месец скърцаше по същия начин. Проблема се оказа заминали носачи, алуминиеви, 2 броя от дясно - обща стойност на ремонта 230 лв. (180 лв. носачи, 50 лв. труд).

П.П.: Аз миналата година си смених цялата предница на Е36-тицата за 300 лв., а като се сетя че това Халди има 8 носача само отпред... :winky:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 19 Сеп 2012, 11:52

Колега ако скоро си сменял дискове може да не са ги поставили като хората... става въпрос да не са изчистили главината и да не лягат хубаво.... може и от пластинката на накладките да е ако не е сложена като хората или се е свободила малко...

Поздрави
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 23 Сеп 2012, 1:29

Приятел виж си апаратите... На тия боклуци апаратите задните са консуматив, често клеясват и задържат... :conf: Бегай, болна ми е тая тема с тия кошери с тоя мотор точно... :conf:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Сеп 2012, 1:37

А поглеждал ли си си накладките? Тия- от вътрешната страна? Според мене просто са си заминали и свирят индикаторите за износване.

Без да се чуе е трудно да се каже,но ако е свирене- най- често са накладки. Ако е скърцане е ... Едно от 100те неща в предницата на всяко Ауди

Еха... Айоес 6 на епъл разбира от български....
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 23 Сеп 2012, 5:32

Хидравлична помпа, колега. Карах ауди а4 1.8 125кс преди няколко години и го имаше абсолютно същия проблем. Звучи странно, но факт :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Назад към Извън Темата