e34 m50 от сименс към бош

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: e34 m50 от сименс към бош

Мнение от zvetiko » 20 Сеп 2012, 15:42

biem_w написа:преди минути откраднах е тая снимка на колегата с проблемната букса... забелязвам ,че инсталацията е от е34 по вероятно с ванос /не съм сигурен/ но от кабелите ми е става ясно,че батерията на тази кола е под седалката. оградил съм с червено 2 маси който на моята ги няма .. /батерията е била отпред в моя случай/ Някой може ли да ми каже дали бошовите имат такива маси в този сноп .. защото при мен освен + сове други не видях и от къде взима маса инсталацията ?
2011-06-03_12-10-42_-_DSCF9485.jpg

Колега, на тази снимка някои неща са размазани и може да гадаеш дали ги има или не.Трябвало е новият двигател или да го монтираш с копи и пейст или да работиш със схема на ДМЕ, така с гадаене може и да стане, може и да изгориш нещо, особено когато става въпрос за + и - на ЕКУ.С една дума- ако нямаш си намери схемата и по нея, останалото е импровизация, която може да ти струва 80лв. и много нерви, защото не знаеш дали в един момент ЕКУ-то не е заминало, а ти продължаваш да си ръчкаш нещо. ;)

Ако си направил линиите за диагностика мога да погледна какво не работи освен бобините разбира се. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 20 Сеп 2012, 17:42

с тоя целия панайр с кабели го метнах на мотора отгоре и го извадих от единия кош... следователно го метнах в другия кош но след монтажа видях ,че съм си сложил доста кабели с +++++ и един от тях е за захранване на екуто. връзвам го там дето жики вика тре да имаш един + ама тоя който е единичен е за коли който батерийките са им под седалките. и има голяма вероятност да съм думнал компа щот на няколко пъти ми се опря + в коша и пощрака малко ... амаа тва са легенди ,... съобота я товаря .. неделя е в софия и ще видим ко точно не ми е било ясно :mhihi:
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 21 Сеп 2012, 16:14

biem_w написа:с тоя целия панайр с кабели го метнах на мотора отгоре и го извадих от единия кош... следователно го метнах в другия кош но след монтажа видях ,че съм си сложил доста кабели с +++++ и един от тях е за захранване на екуто. връзвам го там дето жики вика тре да имаш един + ама тоя който е единичен е за коли който батерийките са им под седалките. и има голяма вероятност да съм думнал компа щот на няколко пъти ми се опря + в коша и пощрака малко ... амаа тва са легенди ,... съобота я товаря .. неделя е в софия и ще видим ко точно не ми е било ясно :mhihi:

Може и така, но на колата и требва схема, а не предположения. ;) Иначе екуто е с доста плюсове, при това се подават по различно време, виж с масата положението е по-скромно. ;)

Предишна

Назад към E34