Крушки за фаровете
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
Re: Крушки за фаровете
Аз колеги си сложих Осрам найт бекър+ и не съм много доволен светят почти като обикновенните или поне аз не виждам кой знае каква разлика. А исках крушки които да светят студено бяло
а цената им беше 20,50лв от Екото

Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Взел си грешните крушки. Night Breaker-а свети по-силно, но жълто. Щом искаш бяла светлина твоята крушка е Osram Cool blue hyper 5000.
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
Благодаря колега.
Наистина светят доста на не е цвета които исках

Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Malik написа:Взел си грешните крушки. Night Breaker-а свети по-силно, но жълто. Щом искаш бяла светлина твоята крушка е Osram Cool blue hyper 5000.
А тези за които говориш на каква цена е 1 бр. крушка и къде могат да се намерят?

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Вчера ми пристигнаха прехвалените японски М-тек, като ми остане време да ги монтирам, ще направя една снимка за сраванение с Осрам ОЕМ.
Edit: Сложих М-тек на единия фар и разликата със стандартния Осрам е фрапираща. Новата крушка свети точно като 4300к ксенон. Като покарам на тъмно, ще споделя още впечатления. Свестни снимки с телефона не успях да направя, но поне на вид го докарва на ксенон. Ако се загледате, си личи разликата...
Edit: Сложих М-тек на единия фар и разликата със стандартния Осрам е фрапираща. Новата крушка свети точно като 4300к ксенон. Като покарам на тъмно, ще споделя още впечатления. Свестни снимки с телефона не успях да направя, но поне на вид го докарва на ксенон. Ако се загледате, си личи разликата...

Never mistake motion for action...
- Malik
- младши ентусиаст
-
Kalinski написа:А тези за които говориш на каква цена е 1 бр. крушка и къде могат да се намерят?И говорим за бяла ,а не синкава светлина нали
Самата крушка е синя, и на нея пише Blue

Има ги при Митака, аз днес си взех пак, тъй като едната ми изгоря след като ги похвалих в тая тема, ама с новия закон явно по-често ще се сменяват

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Има ли същественна разлика освен келвините, в тези два модела? Цвят и сила на снопа светлина?
1.ХАЛОГЕННА H7 /64210CBI 55W 12V PX26d/ COOL BLUE INTENSE - OSRAM -4200К. (дават им до 20% по ярка светлина)
2.ХАЛОГЕННА H7 /62210CBH 55W 12V PX26d/ COOL BLUE HYPER - OSRAM -5000К. ("Off Road Only")
1.ХАЛОГЕННА H7 /64210CBI 55W 12V PX26d/ COOL BLUE INTENSE - OSRAM -4200К. (дават им до 20% по ярка светлина)
2.ХАЛОГЕННА H7 /62210CBH 55W 12V PX26d/ COOL BLUE HYPER - OSRAM -5000К. ("Off Road Only")

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Втората крушка вероятно не е легална за ползване по пътищата, твърде ярка е и заслепява.
Never mistake motion for action...
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Leon написа:Втората крушка вероятно не е легална за ползване по пътищата, твърде ярка е и заслепява.
Да това е ясно, но все пак доста хора имат такива!

С две думи вторият модел крушки са забранени "Only for off-road use, not approved for use on public roads No ECE approval
Illegal use leads to cancellation of vehicle operating licence and loss of insurance cover" Цитат от сайта на Осрам.
Останаха 1-те като вариянт COOL BLUE INTENSE. Какъв е интензитета им, като цвят?
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Довечера слагам Хипера и ще се похваля. 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Недей...
На хипера и дават само 900 лумена. В сравнение с найгт брейкъра и кул блу интенза с по 1500 лумена!

- Malik
- младши ентусиаст
-

Разлика между 4200к и 5000 има и тя е, че първата крушка малко се жълтее, но за някой, който не държи на това не е болка за умиране.
А това, че 5000k заслепяват и не трябва да се кара с тях е пълна глупост.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Тази диаграма я знам.
Искам мнение от човек ползвал 1-ят вид крушки. А по въпроса за "Хиперките" не си измислям самият производител ги забранява! На това отгоре Хиперките са само 900 лумена, което означава че ще светят по слабо, а не това е целта.

- Malik
- младши ентусиаст
-
vavilon написа:Тази диаграма я знам.Искам мнение от човек ползвал 1-ят вид крушки. А по въпроса за "Хиперките" не си измислям самият производител ги забранява! На това отгоре Хиперките са само 900 лумена, което означава че ще светят по слабо, а не това е целта.
Явно се изразих неправилно.
Знам, че не си измисляш, и аз прочетох етикета преди да ги купя, но имах предвид, че карам с такива от доста време насам и никога не съм имал проблем с КАТ или някой колега на пътя

А за силата на светлината не мога да дам компетентно мнение, тъй като аз исках бяла светлина, без значение силата, за това съм доволен

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
vavilon написа:Недей...На хипера и дават само 900 лумена. В сравнение с найгт брейкъра и кул блу интенза с по 1500 лумена!
Too late...
Та ефекта при мен исках да е повече цвят и мисля,че го постигнах.1-та сника е съпоставка м/у Осрама и обикновенната на 30% в реалност не изглежда чак толкова синя.2-та е целия фар на дълги,как се връзва с ксенона и 3-та е пак на дълги,като излеза на вън ще придобия по-ясна представа,ето и малко мат`рял

И тука си съкам къси-дълги,малко са мръсни фаровете,ама не исках да мокра.

http://www.youtube.com/watch?v=9IlgK0gcrKs&feature=youtu.be