Премахване на DPF цена
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Премахване на DPF цена
Колеги един приятел с e60 ме помоли да питам колко излиза махането софтуерно на DPF около Русе. 525d 2005год
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- BMW_M42
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36
- Мечтае да кара: заварениа диф на заварена гас
Re: Премахване на DPF цена
Кръвта е най-важното гориво! Инициатива на BMW Клуб България
- DiGital
- младши ентусиаст
-
Интересува ме цена колеги, това е което питам. Аз се обаждах тук-там - 400лв. искат. Някой знае ли някъде по-евтино?
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- baraccuda
- Потребител
-
- Кара: BMW M6 Cabrio, E60 525d
Колега мисля, че 400 лева е повече от добра цена. Рециклиран е нали ? Защото по спомен от м-кар в Бургас ми дадоха цена от 2970лв за М57 525д 2004
,а аз просто им се изсмях, но все пак мисля, че е по-добре да се премахне софтуерно и да се изкорми. Колата ще върви една идея повече, а и по евтинко ще излезе. Поне така аз направих. 

- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
Ако не е заминал и прочистването му със специални препарати също е оферта (viewtopic.php?f=116&t=273983). Аз съм доволен и ми излезе 160 или 180лв (това защото се наложи единствено впръскването на препаратите със сонда, без сваляне на ДПФ, катализатор, киснене и т.н.). процедурата може да ти даде 50-100'000км отлагане на смяна или премахване
Tъй като си правя сметка отрано ,би ли споделил на колко km го почисти и колко показваше на "service menu" до смяна.Мерси Боку
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
почистих го на 262'000км. Сервизното меню (там периода за смяна не е ли твърдо 200'000км?) не съм го гледал, защото като я взех и експериментирах как се зануляват проверки го изтрих без да искам и не помня какво показваше. Предишния собственик я е карал от 100'000 до 260'000 и не го е сменял/почиствал. Човека в сервиза ми каза, че е бил точния момент - почнал е да се запушва, но не е бил затлачен така, че само с препаратите се е почистил и показателите като температура на газовете преди/след са се променили драстично.
Мотора ти M57N или M57N2 е?Питам защото моя е M57N2 и там DPF и катализатора са едно цяло .Дали процедурата е същата 

- DiGital
- младши ентусиаст
-
Оправил се е приятеля ми. При него са се мачили даго чистят, но какво станало накрая филтъра се е разтопил. Махнаха го физически и софтуерно и сега нямал проблеми.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
memorex написа:Мотора ти M57N или M57N2 е?Питам защото моя е M57N2 и там DPF и катализатора са едно цяло .Дали процедурата е същата
Ако трябва да се сваля и кисне DPF/катализатора е доста по-сложно.
Но ако само се впръсква препарата би трябвало да няма промяна, освен ако температурния датчик е на такова място че да няма достъп. Обади се и питай.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
memorex написа:Мотора ти M57N или M57N2 е?Питам защото моя е M57N2 и там DPF и катализатора са едно цяло .Дали процедурата е същата
..и при мен е едно тяло, което се намира непосредствено зад турбото на кофти за работа място, много разглобяване, малко разпробиване, един ден киснене из софия 370 лв. и готово....
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
както каза da6ip, ако не се налага киснене това не е проблем - филтъра не се сваля. Ако се налага цената скача със 100-200 лв в зависимост дали е M57N или M57N2
най-добре се обади и питай. преди манипулацията човека ще направи малко тестове и след това ще ти се обади да ти каже варианти и цени преди да започне работа
най-добре се обади и питай. преди манипулацията човека ще направи малко тестове и след това ще ти се обади да ти каже варианти и цени преди да започне работа
Благодаря за отзивите колеги.На мен по принцип ми изписва 100к до смяна макар че в чуждите форуми има и такива случаи на запушване когато ти изписва 100к до смяна.Надявах се някай ако знае сервиз във Варна за тази дреболия и бях питал и преди ама никой не се обади.Ще мо мислим като доде време дотогава може и някой да се специализира в тази област тука ако не ще си направя една екскурзийка до София да съчетаем полезното с приятното.
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2