БМВ 1.5 177 коня
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: БМВ 1.5 177 коня
acho.rs написа:1.8Т му идва на 1800 оборота още от 1995та и хич не се чувства добре в тези обороти . Туинскрола са на 1200 оборота но по думи на собственици , пак си искат около 3000 за да дръпнат сериозно .
Тук никой не говори да пипнеш педала на газта и колата да излети направо нагоре в небето... става дума, че не ти трябва да редиш оборотите до лютеницата, че да получиш мощността, която ти е необходима в 90%+ от случаите (не просто да се движиш, ами да имаш и нужната комфортна тяга)... аз в първия си пост съм написал - "освен ако не си рацерче". Примерно Х1 23d при около 2000-2200RPM като му дам газ и ряз-а си е осезаем т.е. тягата е "готова" и те чака. Нямаш нужда да я хвърляш в 3500-4000RPM тепърва да почва да тегли.
Някой беше писал, че тия мотори няма да изкарат повече от 10 години... факт... ма какво ги интересува BMW или първите собственици на съответната кола??? Двигателя отдавна е консуматив... като за 10 години си е бая време за един консуматив. Който реши после да й става 2-ри/3-ти собственик на тая кола да го мисли това.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Чакай сега - не говорим за дизел . 3 цилиндров 1,5 бензинов мотор като му дадеш газ на 3та с 1500 оборота съм сигурен че няма да направи нищо , освен да качи разхода ...
Не е въпрос дали 1,5 е по-ефективен от 2,5 атм в града , то ясно . Въпроса е защо да не изберем 1,6Т 4 цил който в момента катапултира 118и до 100км/ч за 7,5 сек и пак дава доста нисък разход , без да звучи и да се усеща като ... фуражомелка .
Не е въпрос дали 1,5 е по-ефективен от 2,5 атм в града , то ясно . Въпроса е защо да не изберем 1,6Т 4 цил който в момента катапултира 118и до 100км/ч за 7,5 сек и пак дава доста нисък разход , без да звучи и да се усеща като ... фуражомелка .
- Mollov
- Мародератор
-
Аз по-горе писах, че съм тествал/карал само печки... за бензинови мотори с турбо и след 2000г. не мога да кажа нищо... макар че ми е трудно да повярвам, че 335i ще му трябват минимум 3000RPM, че да тръгне прилично... за 1.5T при 1500RPM съм съгласен, но той не е мислен в тази посока така или иначе.
Този 1.5T определено не е направен да излиташ при 1500RPM... идеите му са съвсем други и нямат нищо общо с рацерски изпълнения... т.е. като искаш да върви ще трябва да го настъпваш, но тогава пък ще върви доста повече от много други бензинки, които пак трябва да настъпваш. Еле па на фона на атмосферни бензинови мотори под 3 литра. А уж е двигател за нисък клас автомобили на BMW... като се замислиш, като за нисък клас ще е направо вършачка.
Щото вероятно ще трябва да избираш и между различни Ентвиклунги... или вече Ефвиклунги
Този 1.5T определено не е направен да излиташ при 1500RPM... идеите му са съвсем други и нямат нищо общо с рацерски изпълнения... т.е. като искаш да върви ще трябва да го настъпваш, но тогава пък ще върви доста повече от много други бензинки, които пак трябва да настъпваш. Еле па на фона на атмосферни бензинови мотори под 3 литра. А уж е двигател за нисък клас автомобили на BMW... като се замислиш, като за нисък клас ще е направо вършачка.
Въпроса е защо да не изберем 1,6Т 4 цил който в момента катапултира 118и до 100км/ч за 7,5 сек и пак дава доста нисък разход , без да звучи и да се усеща като ... фуражомелка .
Щото вероятно ще трябва да избираш и между различни Ентвиклунги... или вече Ефвиклунги

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
1.5т мотора 3 цилиндъра въобще не е изпържен и си е читаво моторчето.Тия коне ги вади на доста ниско налягане така че за живота му няма притеснения по скоро ще има много такива скапани от калпави консумативи.И навънка както и тука като не е в гаранция обичат да наливат всъкакви шитни дето ги има в ибея.По притеснителен е тоя 3 цилиндров дизел понеже е доста натегнат да извади тия коне особено варианта с 184к.с
Мен лично не ме кефи въобще звука на тоя 1.5т от клипа .Прилича на двутактов мотор 125сс за писта
и друго -как е решен проблема с баланса на тоя мотор ? Имам впечатление че доста компромиси има по тоя двигател в името на ниската цена на агрегата.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
А какво да кажем за форд,които с 1-литров двигател направиха 11-то постижение на Нюрбургринг????Представете си двигателчето--три кенчета КокаКола от по 330 мл !!!!! 202 конски сили!!!
http://www.youtube.com/watch?v=e_XGroZP9Gk
Като имаш пари купуваш ново и не ти пука до края на гаранцията.както ние сменяме айфони,плоски телевизори и прочее,така белите хора пък си сменят на 4-5 години колите.Ето и най-елементарния пример--чукнете в немското мобиле.От 1 596 000 общо коли за продан,като чукнете на търсачката да са от 2007 година нагоре на критерия отговарят 981 000.В българското от 119 000 автомобила едва 6600 са от 2007 нагоре.Няма какво да коментираме повече.
http://www.youtube.com/watch?v=e_XGroZP9Gk
Като имаш пари купуваш ново и не ти пука до края на гаранцията.както ние сменяме айфони,плоски телевизори и прочее,така белите хора пък си сменят на 4-5 години колите.Ето и най-елементарния пример--чукнете в немското мобиле.От 1 596 000 общо коли за продан,като чукнете на търсачката да са от 2007 година нагоре на критерия отговарят 981 000.В българското от 119 000 автомобила едва 6600 са от 2007 нагоре.Няма какво да коментираме повече.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Този 1.5T определено не е направен да излиташ при 1500RPM... идеите му са съвсем други и нямат нищо общо с рацерски изпълнения
- имах в предвид че когато двигателя не работи ефективно , започва да гори повече . За това няма файда да ускоряваш от 1000 оборота или от 1500 да речем . И понеже говорим за градска кола, която постоянно трябва да тръгва от празни обороти си мисля че турбо дупката , особено с пуснат климатик ще е доста осезаема и ще спъва колата=завишен разход . Или и да не е завишен , поне няма да бъде по-нисък .
А ?

И какво толкова ви учудва 177 от 1,5 - от преди 18 години има масов,едросериен 1,8Т 180кс . В момента Фиат вадят от 0,875 2 цилиндъра 105кс - супер смях . Звук и вибрации от двутактова машина и разход на 2литров атмосферен мотор с директно впръскване и 170кс ама да речем че това може да си е от некадърността на фиат .
Форд 1.0 екобууст 125кс - вярно стабилна реклама му удариха ама реалния му смесен разход е 7,4/100 - което пак е по-добре от предшественика му 1,6 но със сигурност не представлява нещо на което трябва да се обърне някакво внимание .
Последна промяна acho.rs на 19 Сеп 2012, 21:59, променена общо 2 пъти
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Логиката на Ачо.
Четеш нещо в гугъл, гледаш нещо в тубата - описваш го все едно си правил тест драйв.... 50 000 км

Четеш нещо в гугъл, гледаш нещо в тубата - описваш го все едно си правил тест драйв.... 50 000 км

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Mollov
- Мародератор
-
Ентвиклунг - Entwiklung - EXX.
Ефвиклунг - Ентвиклунг + 100
Мисълта ми беше, че 1.5Т и 1.6Т вероятно няма да се засичат в една и съща моделна серия.
Ефвиклунг - Ентвиклунг + 100

Мисълта ми беше, че 1.5Т и 1.6Т вероятно няма да се засичат в една и съща моделна серия.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
ogata написа:Логиката на Ачо.
Четеш нещо в гугъл, гледаш нещо в тубата - описваш го все едно си правил тест драйв.... 50 000 км![]()
Батко ти Ачо малко да е карал даунсайзинг и атмосферки . И пак по-добре да разчитам на някакви що-годе обективни тестове и опит със предшествниците на сегашните двигатели , вместо на информация от "бате,бате я кажи"

- jordanpar
-
-
Та идеята беше че двигателят си е изчислен с точност за моделната гама която ще се оборудва с него.Нито повече,нито по-малко.А и цената се предполага че ше е достъпна а все пак ще караш чисто нов екземпляр на марката от Мюнхен.
С други думи БМВ не разчита на клиенти на марката си с предпочитания към двуцифрена възраст на автомобила и десен волан,като опция за още по-ниска цена

С други думи БМВ не разчита на клиенти на марката си с предпочитания към двуцифрена възраст на автомобила и десен волан,като опция за още по-ниска цена

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
jordanpar написа:Та идеята беше че двигателят си е изчислен с точност за моделната гама която ще се оборудва с него.Нито повече,нито по-малко.А и цената се предполага че ше е достъпна а все пак ще караш чисто нов екземпляр на марката от Мюнхен.
С други думи БМВ не разчита на клиенти на марката си с предпочитания към двуцифрена възраст на автомобила и десен волан,като опция за още по-ниска цена![]()
![]()
![]()
Не ти прилича да се правиш на умен - цифрите които съм цитирал са от медии , които в нормалните страни дават инфо на реални купувачи , та сигурно имат нещо в предвид след като вече 2 години оспорват даунсайзинга . Та тези хора са малко по-напред от форумни хейтърчета , дет си мислят че карат нови коли "

ПС:може да питаш бмв райдъра , той да ти сподели колко гори атмоферен бензинов 5.0 435кс автоматик ...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
В семейството имаме 1 golf+ 2008, къде даже си е 4 цилиндъра 1.6 fsi нз си кво. На 80 000км реални. Оставям настрана факта, че Е36 е в пъти повече кола от него, щото той нито вози по-добре, нито е по-удобен, за сметка на това извънградско дава 8.5-9/100, докато Е36цата къде е на 150 години и 40 коня отгоре държи по книжка 7.5 и до ден днешен. И кво много яко, нова кола? Кво ли остава за тия 3 цилиндрови турбо сешуари.
- jordanpar
-
-
Кви медии,кви цифри?????
Искам един-двама поне от тук купили чисто нови автомобили да ми кажат как те решиха да си ги купят.Ауто билд ли четоха,Фифт гиър ли гледаха,цифри ли ровиха......или просто заложиха на удачната за тях лизингова или кешова схема,на срока гаранция,който им дава дилъра,както и цената при дадено сервизно обслужване.
И какво да питам тоя и оня колко горяло еди-кво си???Аз 550и 367 под 50 лева грубо градско не мога го сваля,какво ме топли че някой друг ще ми каже по-малко или повече,да не би да ми напълни джоба?????
Искам един-двама поне от тук купили чисто нови автомобили да ми кажат как те решиха да си ги купят.Ауто билд ли четоха,Фифт гиър ли гледаха,цифри ли ровиха......или просто заложиха на удачната за тях лизингова или кешова схема,на срока гаранция,който им дава дилъра,както и цената при дадено сервизно обслужване.
И какво да питам тоя и оня колко горяло еди-кво си???Аз 550и 367 под 50 лева грубо градско не мога го сваля,какво ме топли че някой друг ще ми каже по-малко или повече,да не би да ми напълни джоба?????
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
jordanpar написа:Кви медии,кви цифри?????
Сравни с разхода на мотор с турбо и подобни к.с. /не кубатура/ и ще видиш че тоя разход 50лв е песен .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ама какво спорите изобщо? естествено, това е от дъното на гамата.
нова кола да си купиш с най-слабия двигател от гамата е гениално финансово решение
да не говорим, че мазда 3 хечбеци за 1/2 от парите на бмв са по-мощни...
10 пъти бих я предпочел пред тази примиум кола
http://www.mazdausa.com/MusaWeb/display ... leCode=MS3
177 коня нищо не са в днешно време. особено на толкова тежка кола като 1цата.
сигурно едвам прави 0-100 за 8-9 сек въпреки "многото" коне.
нова кола да си купиш с най-слабия двигател от гамата е гениално финансово решение

да не говорим, че мазда 3 хечбеци за 1/2 от парите на бмв са по-мощни...
10 пъти бих я предпочел пред тази примиум кола

http://www.mazdausa.com/MusaWeb/display ... leCode=MS3
177 коня нищо не са в днешно време. особено на толкова тежка кола като 1цата.
сигурно едвам прави 0-100 за 8-9 сек въпреки "многото" коне.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.